Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Відкрито прийом заявок на участь у Winelovers Wine Awards-2024

28-30 червня у Будапешті відбудеться Winelovers Wine Awards. Головний редактор Drinks+ Ольга Піневич-Тодорюк, як і минулого року, запрошена до команди суддів конкурсу. Участь для українських виноробів безкоштовна.


Winelovers Wine Awards – це конкурс, який з’єднує Центральну та Східну Європи зі світом, даючи виноробам, трейдерам, винним експертам і споживачам можливість зустрітися та експортувати свої вина на найбажаніші ринки. Мета організаторів конкурсу – зробити його найвпливовішим у Центральній та Східній Європі і бути одним із провідних винних конкурсів світу.

Два роки поспіль організатори Winelovers Wine Awards підтримували Україну та пропонували безкоштовну участь. В цьому році організатори конкурсу також запросили українських виноробів прийняти участь на безоплатній основі.

Winelovers Wine Awards виходить за рамки традиційних змагань, оскільки це не тільки конкурс, який відповідає міжнародним стандартам, але й численні допоміжні B2B заходи (майстер-класи, дегустація Winelovers X та ін.), це справжня допомога в просуванні якісної продукції виробників вина.

Президент Winelovers Wine Awards – Ласло Балінт (László Bálint) – сертифікований педагог WSET, викладач у Borkollégium (найстаріша винна школа Угорщини), президент попередніх Winelovers 100, консультант кількох угорських та закордонних виноробень.

Цього року організатори запросили на конкурс 20 міжнародних баєрів – імпортери з Великобританії, Швейцарії, Голландії, Швеції та США вже підтвердили свою участь.

28-30 червня у Будапешті відбудеться Winelovers Wine Awards. Головний редактор Drinks+ Ольга Піневич-Тодорюк, як і минулого року, запрошена до команди суддів конкурсу. Участь для українських виноробів безкоштовна. Winelovers Wine Awards – це конкурс, який з’єднує Центральну та Східну Європи зі світом, даючи виноробам, трейдерам, винним експертам і споживачам можливість зустрітися та експортувати свої вина на […]

Favorite Food & Drinks: найкраще – до столу!

В Києві відбувся ювілейний п’ятий незалежний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks, міжнародним інформаційним партнером якого є Drinks+ та Wine Travel Awards.


П’ятий міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks став не тільки ювілейним, але й рекордним за кількома показниками.  Вперше дегустації тривали 3 дні і охопили 20 номінацій харчових продуктів.

Професійна дегустаційна комісія у 2024 році також стала рекордною за кількістю – 22 представника провідних національних і регіональних торговельних мереж, формату «біля дому», ритейлу АЗК, маркетплейсів,  асоціацій, виробничих компаній. Серед них: NOVUS, Епіцентр К, НАССР Еко-Маркет, Auchan Україна, ROZETKA, АТБ-МАРКЕТ, KLO, Велмарт, Метро Кеш енд Кері Україна, КОЛО, Тайстра груп, GRADUS, Доярочка, ФОРА, Alma-Veko Food та інші. Вперше дегустаторами Favorite Food&Drinks  стали Костянтин Грубич, експерт з якості, журналіст, телеведучий, автор рубрики «Знаю Споживаю» у телешоу «Сніданок з 1+1»,  Володимир Багдасарян, керівник м’ясного виробництва у «Велмарт», Павло Чернецький,  керівник відділу «Продукти харчування» Rozetka,  Максим Якименко, менеджер категорії «напої» КОЛО, Мар’яна Поп’юк «Тайстра» та інші провідні фахівці.

За результатами дегустаційного конкурсу цього року чотири найменування завоювали Гран-Прі, золоті медалі отримали 155 найменувань продуктів та напоїв, срібні – 49, бронзові – 1.

Всього комісія провела органолептичну оцінку «наосліп» 209 дегустаційних зразків від 39 компаній учасників – це ще один рекорд  Favorite Food & Drinks 2024.  На дегустацію було надано продукцію українського виробництва, а також імпортовану із В’єтнаму, Латвії, Литви та Польщі.

Дегустатори мали можливість першими в Україні продегустувати інноваційні продукти та концептуально нові розробки.

Засновниця та організаторка конкурсу Олена Сініціна зазначає: «Ми маємо амбітні цілі. Окрім того, що Favorite Food & Drinks направлено на  покращення культури свідомого споживання харчових продуктів, проєкт сприяє зміцненню конкурентоспроможності виробників, просуванню бренду України на світових фудринках як країни-постачальника нових, інноваційних, традиційних та якісних харчових продуктів з високими органолептичними властивостями».

Ексклюзивно, під час ділової частини Закритої зустрічі лідерів фудринку Favorite Food&Drinks, Олена Сініціна, к.е.н., засновниця та організаторка конкурсу Favorite Food&Drinks поділилася з учасниками та партнерами результатами власних досліджень щодо некомерційних факторів, які посилюють конкурентні переваги постачальників. Наталія Краснощок, бренд-менеджерка ВТМ VARUS,  розповіла про досвід власних торгових марок VARUS і роботу з партнерами. Марина Данилюк, керівниця відділу розвитку «Ярофрут» поділилася власною експертизою ринку замороженої продукції в Україні та Європі та розповіла про тренди, потреби, стратегії розвитку у 2024 році. А Богдана Леонова, директорка з розвитку холдингу компаній Alma Veko, Food зробила доповідь на тему, що зараз цікава багатьом учасникам фуд-індустрії – «Їжа майбутнього, тренди та інноваційні технології food-ритейлу. На що очікувати ритейлу та виробникам».

Споживачі та бізнес-партнери можуть довіряти відзнакам Favorite Food&Drinks нанесеним на пакування продуктів харчування та напоїв, адже вони пройшли суворе оцінювання високопрофесійними, незалежними експертами.

Шукайте відзнаки Favorite Food&Drinks на етикетках та пакуваннях продуктів.

Favorite Food & Drinks запрошує виробників з усіх регіонів України взяти участь і поставити поряд зі своїм брендом заслужений знак якості.

Favorite Food & Drinks 2024 завдячує нашим захисникам – Збройним силам України за те, що ми з вами маємо можливість вести свій бізнес. Кожен з українців робить свій внесок у підтримку захисників, і цього року Favorite Food & Drinks зробив свій: 100 грн за кожен з наданих учасниками дегустаційних зразків. 30 000 грн перераховано у 3-тю окрему штурмову бригаду.

В Києві відбувся ювілейний п’ятий незалежний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks, міжнародним інформаційним партнером якого є Drinks+ та Wine Travel Awards. П’ятий міжнародний професійний дегустаційний конкурс Favorite Food & Drinks став не тільки ювілейним, але й рекордним за кількома показниками.  Вперше дегустації тривали 3 дні і охопили 20 номінацій харчових продуктів. Професійна дегустаційна […]

Разом ми сила! Команда Drinks+ отримала Подяку від Асоціації кулінарів України

Від самого початку повномасштабного вторгнення абсолютного зла на нашу землю Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії взяли на себе неймовірно важливу місію – допомагати нашим військовим боротися з ворогом.


Ось вже більше двох років команда ентузіастів на чолі з паном Андрієм Магалецьким, Президентом Асоціації кулінарів України та пані Анастасією Хоменко, адміністративним директором заходів, організовують благодійні гастровечері, метою яких є збір коштів на потреби ЗСУ.

В свою чергу команда Drinks+ & Wine Travel Awards з глибокою повагою до того, що робить команда Шефів, розповідає на власних ресурсах про заходи, яки вони влаштовують для підтримки українських воїнів. Ми цінуємо нашу колаборацю, пишаємося працею цієї унікальної спільноти, та будемо і надалі висвітлювати благодійні гастровечері, що відбуваються не тільки на теренах нашої країни, але й в інших куточках планети. Так, окрім Житомира, Києва, Одеси, Рівного та Сум, гастровечері вже проходили у Німеччині (Нюрнберг, Фульда), Австрії (Відень), Польщі (Ополе).

Наразі заплановано проведення мінімум шести гастровечерь. Найближчі відбудуться у Вінниці, Чернівцях, Львові. Нещодавно відбулась вечеря в Одесі, де було зібрано 308 497 гривень. Всі зароблені кошти відправили на ППО. Захід був організований спільно з Ribas Hotel Group та Благодійним Фондом «Повернись живим». Команда шефів-ентузіастів планує розширити діяльність та почати організовувати нові гастрономічні івенти, які так само сприятимуть допомозі ЗСУ.

Нагадаємо, що проєкт «Благодійні гастровечері» (Charitable Gastro Dinners) став номінантом Wine Travel Awards 2023-2024 і отримав перемогу у публічному голосуванні, набравши більшу кількість балів у своєї категорії.

Хочемо висловити вдячність за несподіваний подарунок Drinks+ від Асоціації кулінарів України та тих, хто разом з ними у цій благородній справі – «Подяку» з теплими проникливими словами на адресу нашої команди. Ви праві, в нас дійсно одна спільна мета – Перемога України. Тільки разом можна подолати ворога. Тільки разом можна дійти то такої омріяної кожним українцем цілі. І кожен з нас на своєму місці робить все можливе для цього. І кожен з нас знає, що незабаром той день коли ми піднімемо келихи з вином і скажемо: «Перемога! Слава Україні! Героям слава!»

________________

Для надання більш детальної інформації про заходи звертайтесь за телефонами:
• Андрій Магалецький – Президент Асоціації кулінарів України (+38 068 805 08 05)
• Анастасія Хоменко – адміністративний директор заходів (+38 099 362 52 42)

Від самого початку повномасштабного вторгнення абсолютного зла на нашу землю Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії взяли на себе неймовірно важливу місію – допомагати нашим військовим боротися з ворогом. Ось вже більше двох років команда ентузіастів на чолі з паном Андрієм Магалецьким, Президентом Асоціації кулінарів України та пані […]

OIV започатковує фотоконкурс століття: 2024 CENTENARY PHOTO CONTEST – PAU ROCA

У рамках святкування сторічного ювілею OIV та Міжнародного року виноградної лози та вина OIV оголошує про запуск фотоконкурсу,  присвяченого вшануванню спадщини Пау Рока, колишнього генерального директора, який очолював організацію з 2019 по 2023 роки.


OIV започатковує фотоконкурс  «The vine and wine sector facing climate change» на знак визнання неоціненного внеску Пау Рока у розвиток виноградарства та виробництва вина, а також на згадку про його видатне лідерство в організації.

Пау Рока, який пішов з життя наприкінці минулого року, присвятив свою роботу вирішенню однієї з головних проблем, що постають перед виноробним сектором – глобальної зміни клімату. Саме він поставив для OIV пріоритетну мету – запровадити принципи сталого розвитку виноградарства, про що розповів у своєму інтерв’ю для Drinks+.

Конкурс проводиться за підтримки міжнародної групи компаній  Vinos de la Luz,  власник якої Рікардо Ф. Нуньєс вже третій рік поспіль є членом журі Wine Travel Awards. Також доктор Нуньєс, який вже багато років допомагає нашій країні зайняти належне місце серед виноробних країн світу, зіграв важливу роль у процесі повернення України до OIV .

Фотоконкурс під егідою OIV – це унікальна можливість для фотографів з усього світу (як професіоналів, так і аматорів) продемонструвати свою творчість і зробити внесок у глобальний діалог щодо майбутнього винного сектору в умовах зміни клімату. Зображуючи красу природи, а також виклики та інновації у секторі виноградарства та виноробства, учасники виконують важливу роль у формуванні наративу сталого розвитку та стійкості для майбутніх поколінь.

Уроки органічного виноградарства від Альберто Антоніні

OIV запрошує всіх бажаючих приєднатися до святкування століття організації та віддати належне спадщині Пау Рока через мистецтво фотографії: «Давайте разом підвищувати обізнаність, надихати на дії та прокладати шлях до більш сталого майбутнього для сектору винограду та вина!» – закликають організатори заходу.

Як взяти участь?

Кожен учасник повинен подати заявку, заповнивши онлайн-форму подання. Фотографам пропонується надіслати до трьох (максимум) неопублікованих фотографій, які відображають тему конкурсу. Зображення слід завантажувати через такі платформи, як WeTransfer або Dropbox, а посилання для завантаження має бути надано у згаданій вище онлайн-формі подання.

Усі фотознімки мають бути у форматі JPEG та кольоровому режимі RGB. Зображення повинні мати мінімальну роздільну здатність 300 dpi і розмір не менше 6,3 мегапікселів (3000 x 2100 пікселів). Приймаються як горизонтальні, так і вертикальні, а також чорно-білі та кольорові фотографії.

Учасники повинні вказати назву, підпис, дату та місце для кожної поданої фотографії.

Нагороди

Перша премія – €2500

Показ фотографії-переможця в новій штаб-квартирі OIV, Hôtel Bouchu d’Esterno у Діжоні, Франція.

Друга премія – €1500

Показ фотографії-переможця в новій штаб-квартирі OIV, Hôtel Bouchu d’Esterno у Діжоні, Франція.

Третя премія – €1000

Показ фотографії-переможця в новій штаб-квартирі OIV, Hôtel Bouchu d’Esterno у Діжоні, Франція.

Кінцевий термін подання заявок – 15 серпня (18 година за центральноєвропейським часом). Після закінчення терміну заявки не приймаються.

У рамках святкування сторічного ювілею OIV та Міжнародного року виноградної лози та вина OIV оголошує про запуск фотоконкурсу,  присвяченого вшануванню спадщини Пау Рока, колишнього генерального директора, який очолював організацію з 2019 по 2023 роки. OIV започатковує фотоконкурс  «The vine and wine sector facing climate change» на знак визнання неоціненного внеску Пау Рока у розвиток виноградарства […]

Чого очікувати від Wine&Spirits Trade Show: програма заходів виставки для професійної вино-алкогольної спільноти

26-27 квітня 2024 в київському Гольф-Центрі на Оболоні відбудеться Wine&Spirits Trade Show (про проєкт ми вже писали тут). Це подія, що фокусуватиметься у першу чергу на сегменті HoReCa та закупівель для готельно-ресторанного сектору. 


За інформацією від організаторів, у виставці візьмуть участь більше ніж 50 учасників, серед яких — великі, середні та малі виноробні з усіх куточків України, кілька закордонних виноробень, компанії-імпортери, а також — вітчизняні виробники упаковки, етикетки й іншої продукції, що є необхідною для індустрії. 

Також дуже широко на виставці буде представлено виробників міцних напоїв. Серед них є як уже відомі українському споживачу, так і нові імена. Український міцний крафт вражає якістю й різноманіттям! Саме тому організатори запланували окрему барні зону, де професійні бармени готуватимуть авторські коктейлі на базі українських продуктів. Всі кошти від продажу цих коктейлів буде передано на підтримку ЗСУ.

Wine&Spirits Trade Show

Програма заходів

Дегустаційний конкурс 26.04.

Важливою подією весняного шоу стане черговий дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards. Найкращі сомельє та експерти України дегустуватимуть та оцінюватимуть нові релізи українського ринку. Реєстрація учасників конкурсу триває. Більш детально про журі та умови участі читайте тут.

Конференція 26.04.

26 квітня в рамках шоу відбудеться Wine&Spirits Conference. Досвідчені експерти розповідатимуть учасникам конференції, які пропозиції існують на вітчизняному ринку, як створити унікальну карту вина й алкоголю, що базуватиметься саме на українських продуктах, а також — як закохати у них українського споживача. 

  • 11:00-12:00

Ольга Насонова, Директорка Аналітичного центру «Ресторани України», співзасновниця НРАУ, засновниця Nasonova consulting. 

«Як живе українська ХоРеКа під час війни. Аналітика ринку за останні 2 роки. Робота в умовах війни. Актуальні практики менеджменту».

  • 12:00-13:00 

«Як змінився ресторанний ландшафт у Львові під час війни? Досвід інсайдерів і професіоналів.» Дискусійна панель.

  • 13:00-14:00 

Оксана Аккерман, засновниця PR buro ACKERMANN. 

«Бренд-маркетинг: Як завоювати любов своїх клієнтів».

  • 14:00-14:45 

Перерва, спілкування з учасниками виставки Wine&Spirits Show.

  • 14:45-16:00

Світлана Цибак, Олег Кравченко, Євгенія Ніколайчук, Сергій Клімов

Воркшоп з формування української винної карти та лояльності споживачів.

  • 16:15-17:00

Олег Кравченко, шеф-сомельє і засновник Win Bar; Олександр Меєр, член правління АСУ, володар нагороди за найкращу винну карту від WineSpectator та Top Italian Restaurants by Gambero Rosso. 

«Вина світу: як створити винну карту, що варта нагород» Дискусійна панель.

Також під час конференції відбудеться нагородження Премії за Найкращу українську карту вин Wine&Spirits Restaurant Awards, Нагородження Top Italian Restaurants by Gambero Rosso та наприкінці конференції — Нагородження переможців Дегустаційного конкурсу Ukraine Wine&Spirits Awards.

Для відвідування конференції «Українська HoReCa. Досвід ефективної роботи незважаючи на виклики війни» потрібен квиток PRO, котрий також надає доступ до експо-зони та майстер-класів протягом обох днів Wine&Spirits Trade Show 2024 обидва дні —  26 і 27 квітня. 

Придбати квиток можна тут  зі спеціальною знижкою у 30% для читачів і підписників Drinks+: під час оформлення квитку введіть промо код DRINKS30.

Організатори попереджають: кількість місць обмежена!

Wine&Spirits Trade Show

Майстер-класи 26.04-27.04

Під час Trade Show 26 і 27 квітня також відбудеться серія навчальних майстер-класів для представників HoReCa та поціновувачів вин у Wine&Spirits Academy. Це чудова можливість підвищення кваліфікації персоналу закладів ресторанно-готельного сегменту. 

Своїм досвідом під час лекцій і майстер-класів із ними ділитимуться експерти міжнародного рівня. Також в рамках майстер-класів відбудуться дегустації вин та алкогольних напоїв, котрі ще не представлені на українському ринку. 

Участь у майстер-класах є безкоштовною (можлива лише за наявності вхідного квитка на Wine&Spirits Trade Show 2024).

З детальною програмою Wine&Spirits Trade Show можна ознайомитись на сайті ws.events/program 

Wine&Golf турнір 27.04 15:00

Wine&Spirits Trade Show відбудеться в одному з наймальовничіших куточків української столиці — у парку «Наталка», в Obolon Event Hall. Це нова локація на території Гольф Центра. Саме тому гості й учасники шоу матимуть чудову можливість не лише активно працювати, а й насолодитись теплою квітневою погодою, зеленим парком та навіть пограти у гольф! 

Wine&Golf турнір, що відбудеться на Wine&Spirits Trade Show 27 квітня — це чудова можливість не лише навчитися грати в гольф, але й взяти участь у змаганні, що пройде прямо під час виставки, та виграти призи.

Перш ніж розпочати змагання, всі учасники пройдуть інструктаж від професійного тренера з гольфу та зможуть потренуватись і відпрацювати удари на драйвер-рейнджі. Потім відбудуться змагання.

Призовий фонд турніру — 3 сертифікати до гольф-академії від Гольф Центра — тим, хто зробить найточніші удари; також переможці турніру отримають сети з вин-переможців дегустаційного конкурсу Ukraine Wine&Spirits Awards.

Вартість участі у Wine&Golf турнірі  — 400 грн. (вартість включає інструктаж, тренування й турнір, а також оренду обладнання).

Важливо! Участь у турнірі можлива лише за наявності вхідного квитка на Wine&Spirits Trade Show 2024.

Придбати квиток можна тут зі спеціальною знижкою у 30% для читачів і підписників Drinks+: під час оформлення квитку введіть промо код DRINKS30.

З детальною програмою Wine&Spirits Trade Show можна ознайомитись на сайті ws.events.

Wine&Spirits Trade Show

Адреса: Obolon Event Hall | Kyiv Golf Center, Київ, Оболонська набережна, 20А.

Квитки: 

Стандартний вхідний квиток:

  • 1 день — 300 грн.
  • 2 дні – 500 грн.
  • PRO: вхідний квиток + відвідування конференції “Українська HoReCa. Досвід ефективної роботи, незважаючи на виклики війни” та майстер-класів — 900 грн.

Для тих, хто прагне отримати максимум користі від Wine&Spirits Show, пропонуємо квиток PRO All inclusive, що включає:

✔️відвідування конференції “Українська HoReCa. Досвід ефективної роботи незважаючи на виклики війни” з доступом до експо-зони та майстер-класів — 26 і 27 квітня (два дні); 

✔️участь у Wine&Golf турнірі;

✔️індивідуальний брендований винний келих у подарунок.

Вартість квитка PRO All inclusive — 1300 грн.

Придбати квиток можна тут  зі спеціальною знижкою у 30% для читачів і підписників Drinks+: під час оформлення квитку введіть промо код DRINKS30.

Графік роботи виставки:

26 квітня 2024 з 12.00 до 20.00

27 квітня 2024 з 11.00 до 19.00

Умови роботи під час повітряної тривоги: у разі повітряної тривоги усі учасники та відвідувачі евакуюються в укриття на цокольному поверсі Event Hall Obolon.

26-27 квітня 2024 в київському Гольф-Центрі на Оболоні відбудеться Wine&Spirits Trade Show (про проєкт ми вже писали тут). Це подія, що фокусуватиметься у першу чергу на сегменті HoReCa та закупівель для готельно-ресторанного сектору.  За інформацією від організаторів, у виставці візьмуть участь більше ніж 50 учасників, серед яких — великі, середні та малі виноробні з усіх […]

Представляємо новаторські дослідження інновацій і тенденцій у винному туризмі, вперше представлені на ProWein 2024

Захід команди Wine Travel Awards у рамках ProWein 2024 у Дюссельдорфі «Дегустація навколо сталого світу» зібрав значну аудиторію завдяки своїй інтригуючій темі дослідження.


Захід був прикрашений присутністю високоповажного доповідача, проф. д-р проф. Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, який також є членом журі WTA. Пан Сольнокі поділився своїми безцінними ідеями та практичними рекомендаціями, заснованими на всебічному дослідженні понад 1500 виноробних підприємств у 42 країнах.

Захід мав шалений успіх і аншлаг. Очікування було пов’язане не лише з інформативною презентацією, але й з дегустацією вин, що відбулася після неї. Команда WTA підготувала вражаючий склад учасників, які представляли найкращі перлини світу вина.

ProWein 2024

Але тепер давайте заглибимося в теоретичний аперитив, який був поданий на заході, і в унікальні дані, які професор надав нам у рамках свого грандіозного дослідження для публікації.

Отже, за словами проф. д-ра проф. Гергея Сольнокі винний туризм є суттєвим внеском у світову економіку, генеруючи річний дохід у 5 мільярдів євро та забезпечуючи роботою приблизно 71 000 людей.

Gergely Szolnoki

Перша і головна частина – це стратегії та ініціативи адаптації після Covid. Опитування складалося з детальних інтерв’ю з 70 виноробнями з усього світу, включаючи як добре відомі, так і нові виноробні регіони. В опитуванні брали участь виноробні зі Сполучених Штатів і Австралії, що представляють Новий Світ; з Німеччини, Угорщини та Румунії, що представляють Старий Світ.

ProWein 2024

Опитування мало на меті зібрати уявлення про поточні тенденції, виклики та можливості в індустрії винного туризму, а також визначити найкращі практики та сфери для вдосконалення. Аналізуючи дані, зібрані під час інтерв’ю, було зроблено цінні висновки, які можуть допомогти сформувати майбутнє винного туризму та підтримати його сталий розвиток.

Нові тенденції винного туризму формують його майбутнє.

Індустрія винного туризму розвивається і має декілька тенденцій, що формують її майбутнє. По-перше, зростає тенденція до індивідуального досвіду, відходу від масового туризму. Мандрівники шукають унікальний та персоналізований досвід, який відповідає їхнім інтересам і вподобанням. По-друге, зростає увага до вивчення місцевого регіону та його культури. Винний туризм – це вже не лише дегустація вина, а й відкриття місцевої кухні, історії та традицій. По-третє, діджиталізація відіграє все більшу роль у винному туризмі. Мандрівники використовують технології, щоб планувати свої подорожі, спілкуватися з виноробнями та ділитися своїм досвідом у соціальних мережах.

Gergely Szolnoki

Нарешті, стійкість стає ключовим фактором у винному туризмі. Мандрівники шукають екологічно чисті та соціально відповідальні умови, які підтримують місцеву економіку та громаду. Виноробні також впроваджують екологічні практики у відповідь на зростаючий попит споживачів і для забезпечення довгострокової життєздатності свого бізнесу.

Ключові висновки щодо ролі сталого розвитку у винному туризмі.

  • Стійкість має вирішальне значення для виноробень, і багато хто використовує стійкі практики у своїй діяльності.
  • Виноробні по-різному дивляться на взаємозв’язок між стійким виробництвом вина та стійким винним туризмом. Однак це доволі такі різні сегменти.
  • Опитування показало, що виноробні надають дещо більше значення екологічному виміру стійкості порівняно з економічними та соціальними аспектами.
  • Найважливіші заходи, які планують реалізувати виноробні, включають дбайливе використання енергії, розробку довгострокової стратегії компанії та співпрацю з регіональними компаніями та гравцями.

Опитування показало, що 62% виноробень вважають, що стійкі практики винного туризму наразі важливі для відвідувачів. Проте очікується, що ця цифра значно зросте протягом наступних п’яти років, 87% виноробень прогнозують, що екологічні практики стануть набагато важливішими для відвідувачів.

Gergely Szolnoki

93% опитаних виноробень підкреслили важливість сталого розвитку у винному туризмі, причому Чилі поставила йому найвищу оцінку в 4,8 з 5, перевершивши Німеччину та Угорщину зі значним відривом.

Респонденти відзначили навколишнє середовище як головний стовп сталого винного туризму, 40% відповідей. Соціальний та економічний компоненти оцінювалися однаково, кожен отримав 29% та 31% відповідно.

Рушійні сили та перешкоди для сталого винного туризму. А також важливі стовпи.

Згідно з опитуванням, основними рушійними силами сталого винного туризму є зміцнення довіри та репутації (57%), підвищення рівня задоволеності відвідувачів (55%) і внесок у створення кращого світу (55%).

Водночас основними перешкодами для сталого винного туризму називають брак фінансових ресурсів (48%), недостатню кількість людських ресурсів (35%) та неадекватну інфраструктуру (35%).

Сталий винний туризм стоїть на трьох стовпах, що мають різний ступінь важливості: екологічний аспект займає найвищу позицію (40%), за ним слідує економічний компонент (31%) і соціальний аспект (29%).

Gergely Szolnoki

Відвідувачі та винний туризм.

Сприйняття відвідувачами практик стійкого винного туризму є вирішальним фактором успіху сталих ініціатив у галузі винного туризму. Згідно з опитуванням, стійкий винний туризм стає дуже важливим для подорожуючих.

Наразі 62% відвідувачів сприймають практику сталого винного туризму як важливу, тоді як 38% не вважають її важливою. Однак, дивлячись уперед на наступні п’ять років, спостерігається значне зростання сприйняття важливості практик сталого винного туризму: 82% відвідувачів вважають їх важливими і лише 13% не вважають.

Gergely Szolnoki

Ця зміна у сприйнятті відображає зростаюче усвідомлення та розуміння відвідувачами важливості сталого розвитку в індустрії винного туризму. Відвідувачі все більше шукають екологічні враження, які відповідають їхнім цінностям і сприяють збереженню навколишнього середовища та місцевих громад.

Gergely Szolnoki

Виноробні можуть отримати вигоду з цієї тенденції, запровадивши екологічні практики. Завдяки цьому виноробні можуть не лише відповідати очікуванням відвідувачів, але й підвищити свою репутацію та конкурентоспроможність на світовому ринку. Однак важливо переконатися, що ініціативи сталого розвитку є справжніми та значущими, а не просто маркетинговим інструментом.

Висновки.

Стійкість і стійкий винний туризм мають першочергове значення, хоча визначення та впровадження заходів для сталого винного туризму можуть бути складним через брак досвіду. Щоб вирішити проблему легшого впровадження міг би допомогти каталог ідей. Відсутність інформації та керівних принципів стає однією з основних перешкод прогресу у стійкому винному туризмі.

Gergely Szolnoki

Висловлюємо подяку проф., д-р проф., Гергею Сольнокі за його проникливу промову та за те, що щедро поділився з нами цінною інформацією, яка, безсумнівно, сприятиме розвитку винного туризму в майбутньому. Щоб дізнатися більше про дослідження, перейдіть за посиланням https://www.winetourism.com/sustainable-wine-tourism/

Gergely Szolnoki

 

Захід команди Wine Travel Awards у рамках ProWein 2024 у Дюссельдорфі «Дегустація навколо сталого світу» зібрав значну аудиторію завдяки своїй інтригуючій темі дослідження. Захід був прикрашений присутністю високоповажного доповідача, проф. д-р проф. Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki) з Університету Гайзенхайма, який також є членом журі WTA. Пан Сольнокі поділився своїми безцінними ідеями та практичними рекомендаціями, заснованими […]

RTD як мейнстрім нашого часу

У 2024 році на виставці ProWein готові до вживання напої були представлені в широкому асортименті та посіли почесне місце на майданчику ProSpirits. Аналітики IWSR прогнозують стрімке зростання сегменту RTD на світовому ринку до 2027 року.


RTD – категорія готових до вживання напоїв, переважно слабоалкогольних, які останнім часом стають все більш популярними. 2002 року галузеві журналісти писали: «Нове покоління алкогольних напоїв руйнує кордони між перебуванням у приміщенні та прогулянками на свіжому повітрі, між пішими прогулянками та відпочинком. Вони звільняють споживача від старих умовностей, ви можете вільно пересуватися, тому що напій можна брати із собою будь-куди. Ті, хто гуляє з RTD у руці, не ризикують бути не стильним, напій у руці став невід’ємною частиною прогулянкового образу міської молоді».

RTD

Сьогодні багато відомих компаній вкладають гроші в тренд, що набирає обертів. Наприклад, Diageo розвиває сегмент готових коктейлів через бренди Ketel One, Tanqueray та Crown Royal, випускаючи напої у жерстяних банках, а виробник віскі Jack Daniel’s випустив готові коктейлі з колою і лимонадом.

Навіть традиційні регіони виноробства, такі як Португалія, усвідомлюють необхідність змінюватись і йти в ногу з часом. Institut Dovino do Douro e Porto (IVDP) дозволив виробникам портвейну створювати портвейн/тонік, щоб ставати актуальнішим для нового споживача. Taylor’s Chip Dry&Tonic став кульмінацією двох років роботи Taylor’s Port разом з Інститутом портвейну. Адріан Брідж (Adrian Bridge), керуючий директор Taylor’s розповідає: «Люди часто запитують мене, яким є ідеальне співвідношення портвейну і тоніка. Саме це ми й зробили: приготувавши свій власний спеціальний напій, додавши трохи секретних інгредієнтів. Ми створили чудовий зразок портвейну та тоніка».

RTD

Юрген Дейбель (Jürgen Deibel), номінант і переможець публічного голосування Wine Travel Award 2023-2024 у категорії Author of the Year, у своєму останньому огляді про ProWein-2024 пише, що RTD стали мейнстримом на цьогорічній виставці «готові до вживання напої посіли почесне місце на майданчику ProSpirits. Різноманітність смаків та їх нескінченні поєднання дозволяють розробникам RTD вигадувати нові поєднання, що відповідають сучасним тенденціям і потребам споживачів».

RTD

На ProWein був представлений різноманітний огляд RTD: німецький Pitú Caipirinha, Rhum Damoiseau із Гваделупи, Sundowner на основі рому з Маврикія. Слабоалкогольні RTD на винній основі, зокрема, пропонувалися іспанською компанією Cherubino Valsangiacomo, та багато інших.

Юрген Дейбель пише, що у співпраці з агентством з дизайну упаковки та тенденціями – WIN Making Images, німецька виноробня Katlenburger Kellerei GmbH & Co. KG використовувала штучний інтелект для запуску першого в Європі готового до вживання коктейлю на 100% створеного штучним інтелектом. «Від рецепту та назви до дизайну упаковки та комунікаційних матеріалів кожен елемент цього незвичайного коктейлю RTD був створений штучним інтелектом і вперше представлений на ProWein-2024».

RTD

За дослідженням ринку, проведеного IWSR, очікується, що категорія готових до вживання напоїв зросте на 12% у період з 2022 по 2027 рік, досягнувши до 2027 року обсягу продажів у 40 мільярдів доларів США на 10 ключових ринках. Рушійною силою зростання стануть підкатегорії коктейлів та лонг-дринків, а також продукція преміум-цінового сегмента та вище.

Джерело: barout.media/magazine, londonspiritscompetition.com, thewinereserve.co.uk, barbizmag.com
Фото: facebook.com/ProWein.tradefair/photos, bevindustry.com, londonspiritscompetition.com

У 2024 році на виставці ProWein готові до вживання напої були представлені в широкому асортименті та посіли почесне місце на майданчику ProSpirits. Аналітики IWSR прогнозують стрімке зростання сегменту RTD на світовому ринку до 2027 року. RTD – категорія готових до вживання напоїв, переважно слабоалкогольних, які останнім часом стають все більш популярними. 2002 року галузеві журналісти […]

Переможець номінації Ambassador of the Year отримає книгу Жерара Бассе

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier –  це вражаюча історія життя та кар’єрного шляху Жерара Бассе. Вона є відображенням перемоги над викликами, які стоять на шляху людини, і яскраво доводить, що кожен здатен досягти вершини за будь-яких, навіть найважкіших, обставин. Головне  –  бажання і наполегливість.


Цього року переможець премії Wine Travel Awards в категорії Ambassador of the Year, якому вже за традицією та при підтримці Gérard Basset Foundation буде вручено приз імені Жерара Бассе, одержить книгу мемуарів цієї неймовірної людини. Цей примірник буде підписаний дружиною видатного сомельє пані Ніною Бассе, яка є членом журі Wine Travel Awards, віце-президентом Академії сомельє Великої Британії, ASI General Secretary  та співзасновницею і головою Gérard Basset Foundation.  Вона так прокоментувала таке спільне з оргкомітетом премії рішення: «Це чудове читання, яке, я сподіваюся, надихне інших повірити, що кожен здатен досягти всього, що задумав. Мені дуже імпонує ідея, згідно якої книга, яку Жерар дописав в останні дні свого життя, буде вручена лауреату Ambassador of the Year як символ продовження його справи. Впевнена, мемуари Жерара стануть джерелом натхнення для людини, яка закохана в світ вина і готова присвятити своє життя цій темі».

Ніна Бассе розповіла історію написання книги, в якій Жерар Бассе щедро ділиться багатством своїх знань та розповідає про надзвичайні зусилля, які доклав, щоб досягти свого феноменального успіху. Ця безцінна робота, що навчає і надихає, була написана в останні місяці життя майстра. А можливо і ціною його останніх днів.

«Коли у Жерара діагностували рак стравоходу, усі його подорожі довелося скасувати, і він намагався заповнити свій час іншим способом. Я запропонувала йому написати книгу про своє життя, оскільки вважала, що це допоможе надихнути інших, – розповідає Ніна Бассе. – Жерар в дитинстві залишив школу без свідоцтва про освіту, але завдяки самонавчанню, подальшій освіті, наставництву, наполегливій праці, рішучості  і пристрасті до вина,  став одним із найвідоміших сомельє у світі. Книга — це його історія про гідно прожите життя, у ній описано його методики навчання, підготовку до численних іспитів та зрештою до конкурсу ASI World Champion Sommelier у 2010 році, де Жерар здобув титул Чемпіону світу. Це не лише книга про життя в індустрії вина та гостинності, це надихаюча історія про людину, яка ніколи не полишала віри в те, що можна досягти всього, чого хочеш, завдяки наполегливій праці, відданості та дещиці удачі.

Жерар — чудовий оповідач, і багато людей кажуть мені, що прочитали книгу на одному подиху, оскільки їм важко було відірватися від неї. Жерар писав книгу розділ за розділом, у дні, коли він почувався більш-менш добре в страшний період виснажливих операцій та хіміотерапії. Він навіть залишив лікарню, щоб мати змогу написати останній розділ. Хоча знав, що покинути лікарню означатиме прискорення кінця…  Але він відчайдушно прагнув бути вдома, щоб завершити цю завершальну частину. Він помер через 10 днів після виходу з лікарні. Але тоді, як дописав останні рядки. А пізніше я написала останні слова до книги, що далося мені дуже важко.  Та я мала це зробити задля нашого дорогого Жерара».

Автор видання World Of Fine Wine Девід Вільямс, який особисто знав Жерара Бассе, із захопленням написав про Tasting Victory  та автора книги: «Читання Tasting Victory було надзвичайно емоційним досвідом. Це спогади найкращого професіонала свого покоління у виноробстві. Жерар став першою і єдиною людиною, яка отримала одразу декілька найвищих кваліфікацій – World Champion Sommelier, OBE, MW та MS. Але саме його наполегливе прагнення до найвищого ступеню фаховості становить суть цієї книжки – адже тільки з сьомої спроби Жерар Бассе, якому на той момент виповнилося вже 53 роки, нарешті був визнаний найкращим сомельє світу та найкращим сомельє свого покоління».

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier – історія, яка вразить кожного, хто цікавиться вином, ресторанною галуззю та історією успіху.

Жерар Бассе розповідає про складне дитинство та перші невтішні спроби знайти своє місце у світі. Але рішучість та працьовитість привели його до успіху. Він описує свою неперевершену кар’єру, що включає заснування інноваційних готелів, успішний бізнес у виноробстві та отримання унікальних кваліфікацій, які зробили його легендою у світі вина.

Мемуари Жерара Бассе — це не лише розповідь про шлях до перемоги однієї людини, а й приклад і натхнення для всіх, хто мріє досягнути вершини у своїй галузі.

Приз лауреату премії Wine Travel Awards в категорії Ambassador of the Year при підтримці Gérard Basset Foundation буде вручено на Церемонії нагородження переможців, що відбудеться на London Wine Fair  21 травня 2024 року з 10.30 до 12.30.

 

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier –  це вражаюча історія життя та кар’єрного шляху Жерара Бассе. Вона є відображенням перемоги над викликами, які стоять на шляху людини, і яскраво доводить, що кожен здатен досягти вершини за будь-яких, навіть найважкіших, обставин. Головне  –  бажання і наполегливість. Цього року переможець премії Wine […]

Рідкісний віскі від The Macallan буде розіграний у лотерею

Власником односолодового напитку 73-річної витримки від Tales of the Macallan Volume II стануть два щасливчика, імена яких будуть витягнути з капелюха…


Tales of the Macallan Volume II був дистильований у 1949 році і витримувався понад сім десятиліть, перш ніж у 2022 році напій розлили у пляшки. Цей винятково рідкісний односолодовий віскі присвячений Олександру Ріду (Alexander Reid), який заснував винокурню в Спейсайді в 1824 році. Усього випущено 344 пляшки. Рекомендована роздрібна ціна складає £ 77 500. У спеціалізованих магазинах пляшки продаються за ціною понад £ 100 000.

Tales of the Macallan Volume II

Віскі розлитий у виготовлений на замовлення штоф Lalique ручної роботи, який укладено у 800-сторінкову книгу в ручній палітурці. Книга розповідає історію Ріда, який заснував віскікурню, ілюстрації зроблені відомим британським художником Ендрю Девідсоном (Andrew Davidson).

Інтернет-магазин Master of Malt отримав дві пляшки ексклюзивного віскі та вирішив розіграти їх у лотереї. 10 квітня Master of Malt обере з капелюха два імені, після чого переможці повинні будуть сплатити £ 77 500 та отримати заповітні пляшки. Лотерея вже відкрита і завершиться опівночі 9 квітня, колекціонери та любителі віскі можуть відвідати сайт Master of Malt, щоб зареєструватися.

Шість місяців тому пляшка The Macallan 1926 побила світовий аукціонний рекорд, на Sotheby’s у Лондоні цю рідкісну річ було продано майже за 2,2 мільйони фунтів стерлінгів.

Джерело: decanter.com
Фото: decanter.com, whiskymag.com

Власником односолодового напитку 73-річної витримки від Tales of the Macallan Volume II стануть два щасливчика, імена яких будуть витягнути з капелюха… Tales of the Macallan Volume II був дистильований у 1949 році і витримувався понад сім десятиліть, перш ніж у 2022 році напій розлили у пляшки. Цей винятково рідкісний односолодовий віскі присвячений Олександру Ріду (Alexander […]

Wine Paris & Vinexpo Paris 2024 у цифрах

У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris. У цьому році Wine Paris & Vinexpo Paris стала номінантом Wine Travel Awards у категорії Event of the Year. Виставка відбулась з 12 по 14 лютого 2024 року та досягла нових висот, перевершивши всі очікування організаторів.


Уп’яте провідна виставка Європи – Wine Paris & Vinexpo Paris стала однією з найважливіших подій ділового календаря галузі і першою великою міжнародною подією року, зібравши рекордну кількість експонентів (4 070 з 48 країн, + 53% міжнародні учасники порівняно з минулорічною виставкою) та відвідувачів (41 253 з 139 країн, +30% ключових байєрів порівняно з подією минулого року).

Wine Paris & Vinexpo Paris

Найбільша кількість відвідувачів була з Франції, за нею йдуть Італія, Бельгія, Великобританія, США, Німеччина, Нідерланди, Іспанія, Канада, Швейцарія. З них 47% імпортери та дистрибуція; 18% рітейл, супермаркети, електронна комерція, безмитна торгівля; 12% виробники, 10% HoReCa; 13% представники ЗМІ та державних установ.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Wine Paris & Vinexpo Paris проходила під патронатом Президент Французької Республіки месье Еммануеля Макрона. Виставку відвідали представники трьох міністерств Франції та 27 послів різних країн, включаючи Сполучені Штати, Італію, Португалію, Японію, Австрію, Іспанію, Китай, Нову Зеландію та Австралію.

У рамках Wine Paris & Vinexpo Paris відбулося понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій. Величезний інтерес з боку відвідувачів привернула до себе La Nouvelle Vague – ексклюзивна платформа, призначена для молодих виробників у виноробній галузі з досвідом менше 5 років. А також івент організований за допомогою ШІ.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Ця велика подія, яка проводиться вже п’ятий рік поспіль, побила всі попередні рекорди та підтвердила свою репутацію епіцентру для бізнесу та усіх зацікавлених сторін індустрії вина та спиртних напоїв у всьому світі. У 2025 році з 10 по 12 лютого Париж знову чекає на вас!

Більше інформації на сайті.

Фото: vinexposium.com, facebook.com/Vinexposium

У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris. У цьому році Wine Paris & Vinexpo Paris стала номінантом Wine Travel Awards у категорії Event of the Year. Виставка відбулась з 12 по 14 лютого 2024 року та досягла нових висот, перевершивши всі очікування організаторів. […]

X
Украина