Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wine & Spirits Ukraine

Wine & Spirits Ukraine: три дні, «Три келихи» та рекорд нагород

12.01.2022, Маркетинг Автор: Наталія Захарчук

У Києві 2-4 листопада відбулася масштабна подія для виробників вина та алкогольної продукції – Wine & Spirits Ukraine, інформаційним спонсором якої виступила Комунікативна медіагрупа Drinks+. Цього року, коли по всьому світу багато івентів такого рівня було скасовано через пандемію, міжнародні виробники та імпортери виявили великий інтерес до українського офлайн-заходу. Wine & Spirits Ukraine – це місце живих зустрічей та налагодження ділових контактів виробників із сомельє, імпортерами, дистриб’юторами, представниками роздрібного та ресторанного бізнесу з України та зарубіжжя.


В програмі…

На Wine & Spirits Ukraine свою продукцію представили виробники з України – Шато Чизай, Бейкуш, Prince Trubetskoi Winery, Odessos Winery, Азнаурі, Престиж Груп, Хані Баджер, Галіція Дистилері та інші. Вперше про себе заявила на форумі новостворена Асоціація крафтових виноробів України, представивши на своєму стенді виноробні Бейкуш, My Wine by Eduard Gorodetsky та Chateau Kurin. Серед іноземних учасників – виробники з Аргентини, Вірменії, Болгарії, Великої Британії, Грузії, Данії, Іспанії, Італії, Литви, Молдови, Португалії, США та Франції. Аншлаги збирали майстер-класи та дегустації від визнаних у всьому світі виробників: Villa Sandi, Vinos de La Luz, Colledi Maggio Wine Farm, Тираспільський винно-коньячний завод KVINT, Odessa City Winery, Prince Trubetskoi Winery. Найкращі вина Італії, як і минулого року, представив медіа-холдинг Gambero Rosso у великій круговій дегустації Tre Bicchieri World Tour.

Wine & Spirits Ukraine

Вперше в Україні масштабно виступили винороби Болгарії – п’ять із них провели дегустації на національному стенді, а також навчальний семінар «Вина Болгарії – тисячолітня історія» за участю Дмитра Сидоренка.

Крім того, програма виставки включала професійні форуми, престижний міжнародний дегустаційний конкурс вин та алкогольної продукції Ukraine Wine & Spirits Awards, а також презентацію перших номінатів Wine Travel Awards – нової премії з винного туризму, співзасновником якої виступила медіагрупа Drinks+. А тепер щодо подробиць найяскравіших подій Wine & Spirits Ukraine.


Tre Bicchieri World Tour

Легендарний Видавничий дім Gambero Rosso прибув на Wine & Spirits Ukraine в рамках світового туру найкращих вин Італії Tre Bicchieri World Tour у повному керівному складі на чолі з Луїджі Салерно (Luigi Salerno) – генеральним директором Gambero Rosso, Тііною Ерікссон (Tiina Eriksson) (директором з міжнародного бізнесу) та головним редактором гіда Vini d’Italia Марко Сабелліко (Marco Sabellico).

Wine & Spirits Ukraine

У великій круговій дегустації для фахівців винної промисловості було представлено 30 виноробень з провідних регіонів Італії – Венето, Апулія, Лігурія, Тоскана, Трентіно Альто Адідже, Лаціо, П’ємонт, Абруццо, Сицилія, Марке, Емілія-Романья. Учасники дегустації мали можливість познайомитися з найкращими винами цих регіонів, у тому числі, які були відзначені «Трьма келихами» – Tre Bicchieri – нагородою від винного гіда Gambero Rosso, Vini d’Italia 2022, а також з виноробами та представниками виноробних компаній.

Wine & Spirits Ukraine

Програма, підготовлена ​​Gambero Rosso для Wine & Spirits Ukraine 2021, не обмежувалася дегустацією. В рамках виставки Марко Сабелліко та Віталій Ковач, відомий український сомельє, засновник Школи сомельє та член Асоціації сомельє Італії, провели три ексклюзивні майстер-класи, на яких представили топові новинки найкращих італійських виноробень: вина Villa Sandi, «Італія у двох словах» (кращі вина року з кількох регіонів країни), а також вина, які отримали нагороду Vini d’Italia 2022 Special Awards.

Wine & Spirits Ukraine

2 листопада Gambero Rosso знову нагородили найкращі українські ресторани, які представляють італійську кухню та вина. Нагороди Top Italian Restaurants від Gambero Rosso отримали: Fenix ​​Italia та Vino e Cucina. Ristorante/Enoteсa за найкращу італійську кухню, Positano – найкраща піцерія, Osteria Pantagruel – найкраща остерія, «Італійська Редакція» – найкраща винна карта та спеціальна нагорода від виноробної компанії Villa Sandi.


Презентація світових зірок

Vinos de La Luz – компанія, яка об’єднує найкращі виноробні регіони світу. Бренд-амбасадор Vinos de La Luz у Східній Європі, директор компанії Big Wines, колумніст журналу Drinks+, творець блогу про вино nataliiawines.com.ua Наталія Бурлаченко провела дегустацію вин з Італії, Іспанії та Аргентини, що здобули оцінки понад 95 балів на авторитетних міжнародних конкурсах цих країн.

Наталія Бурлаченко

А власник компанії Vinos de La Luz доктор Рікардо Ф. Нуньєс анонсував публіці свій романтичний проект «Планетарне вино», ідея якого – створити вино, що включає найяскравіші сорти винограду із найкращих виноробних регіонів світу з різних континентів. Чекаємо на перший реліз!

Рікардо Ф. Нуньєс


Wine Travel Awards – ульотний проект

З великою цікавістю учасники виставки зустріли офіційну презентацію міжнародної премії у галузі винного туризму Wine Travel Awards (WTA), де були представлені спонсори, партнери та номінанти. Це перший захід премії, заснованої Communication Media Group Drinks+ з метою перезавантаження молодої галузі винного туризму та об’єднання всього зацікавленого винного ком’юніті у складній ситуації перманентних локдаунів. Засновники WTA поставили перед собою високу мету – створення платформи (як онлайн, так і у форматі івентів у різних країнах) для спілкування між винними професіоналами та ентузіастами з усього світу.

Wine & Spirits Ukraine

Зараз йде реєстрація номінантів (до 1 лютого 2022 року діє earlier registration), крім виробників з Португалії та Молдови, Грузії та України, Аргентини та Італії, Франції та Іспанії, до спільноти WTA приєднуються винні блогери, амбасадори, гіди, засновники музеїв вина, фестивалів та профільних організацій еногастрономічного туризму тощо. Вели презентацію Вероніка Бусел, керуючий партнер премії (ISVV, Université de Bordeaux, WSET Level 3, диплом Consejo Regulador de La Rioja), а також Ольга Піневич-Тодорюк, головний редактор журналу Drinks+, суддя низки міжнародних конкурсів, зокрема Mundus Vini та Concours Mondial de Bruxelles.

Wine & Spirits Ukraine

Гості заходу змогли продегустувати вина та спиртні напої від перших номінантів премії, серед яких були представники Молдови, Аргентини, Іспанії, Італії, Німеччини, України, Франції.


Wine & Spirits Congress: експертний погляд на проблеми

Профільні форуми, конференції та семінари є важливою частиною програми Wine & Spirits Ukraine, у якій взяли участь експерти, представники бізнесу та уряду, які обговорили актуальні проблеми, що стоять перед ринком. Цього року четвертий Wine & Spirits Congress пройшов у новому форматі, об’єднавши 4 форуми – виноробів, рітейлерів, експортерів та рестораторів.

Wine & Spirits Ukraine

На першому Форумі винно-алкогольних рітейлерів України Wine & Spirits Retail Forum досвідом ведення бізнесу поділилися Сергій Мазур – засновник та СЕО виноторгової компанії VITIS Group та мережі магазинів VINO.UA, Антон Дирул – директор мережі магазинів Wine Gallery, та Олексій Гіжко – шеф-сомельє METRO Україна, обговорили динаміку продажів в умовах пандемії та загальні тенденції розвитку виноторгівлі, а Анна-Євгенія Янченко – Wine & Spirits Brand Ambassador «Сільпо», засновник винного блогу «Сомельє в зелених штанях», розповіла про ефективність маркетингу у винно-алкогольному рітейлі.

Wine & Spirits Ukraine

На Форумі виноробів, співорганізатором якого виступив ГС «Укрсадвинпром», було анонсовано проект закону про внесення змін до Закону України «Про виноград та виноградне вино», а також відбулася презентація Дорожньої карти розвитку виноградно-виноробної галузі України, яку представив Марко Тіггельман (Marco Tiggelman), міжнародний консультант ITC. Він брав активну участь у розробці стратегії та просуванні вин Молдови, Грузії, Австралії, Македонії.

Wine & Spirits Ukraine

На Експортному форумі представники МЗС України розповіли про просування українських вин на світовій арені у рамках гастродипломатії міністерства. Андрій Литвин, директор офісу розвитку підприємництва та експорту України, представив аналіз перспектив на експортному ринку, аналітичні дані щодо експорту українських вин та їхнього потенціалу. Досвідом експортного просування вин Вірменії поділилася Ліанна Абелян, заступник директора Фонду виноградарства та виноробства Вірменії, а про специфіку експорту до Канади розповіла Емма Турос, виконавчий директор Канадсько-Української торгової палати в Україні.


Переможці Ukraine Wine & Spirits Awards

Дегустаційний конкурс вин та алкогольної продукції Ukraine Wine & Spirits Awards показав, що Україна впевнено рухається до своєї мети – посісти гідне місце серед винних країн світу. Цього року у конкурсі взяли участь 110 виробників, а їхні продукти здобули 67 медалей. Вікторія Агромакова, засновник Wine&Spirits Ukraine, зазначила, що це рекорд за всі роки проведення конкурсу.

Ukraine Wine & Spirits Awards проходив за підтримки та участі Асоціації сомельє України та Міжнародної Асоціації сомельє відповідно до міжнародних стандартів OIV. Усі зразки конкурсу оцінювалися за 100-бальною системою OIV: 92-100 балів – платинова медаль, 85-91,99 балів – золота медаль, 82-84,99 балів – срібна медаль, 80-81,99 балів – бронзова медаль.

Wine & Spirits Ukraine

До складу журі конкурсу входили представники Асоціації сомельє України, авторитетні вітчизняні та міжнародні експерти з вин та міцних напоїв, які мають досвід роботи у дегустаційних комісіях світових конкурсів.

Wine & Spirits Ukraine

Найвищу нагороду – «Платина», у категорії «Вина», отримала українська виноробня Beykush Winery за вино «Рислінг Резерв» 2019. У категорії «Міцні напої» «Платиною» було відзначено двох учасників: ДМК «Таврія» – коньяк України «Херсон» (15 років) та KVINT – Divin Tiraspol XO (15 років).

Wine & Spirits Ukraine

Золотими медалями відзначені ігристі та тихі вина ТОВ «Вінхол Бархатне», KVINT, Prince Trubetskoi Winery, Beykush Winery, ДМК «Таврія», 46 Parallel, АТ «Коблево», «Винокурня Аккермана», Castel Mimi, Bononia Estate, «Вина Запоріжжя», NAROVYLO, Odessos Winery, Vinos de La Luz, ННЦ ІВіВ ім. Таїрова, Biologist Craft Winery, Фрукус ТІМ, Prince Trubeckoi Winery, Colledi Maggio Wine Farm Srl, Bononia Estate.

Серед міцних спиртних напоїв «Золото» отримали продукти KVINT, ДМК «Таврія», Honey Badger, ТД «Поляков», ТОВ «Картвелі», «Винокурня Аккермана». Також було вручено безліч срібних та бронзових медалей, що підтверджує високий рівень учасників.

Wine & Spirits Ukraine

Три дні Wine & Spirits Ukraine, насичені різноманітними подіями, діловими зустрічами та дружнім спілкуванням, яскравими дегустаціями та відкриттями, пролетіли, але всі учасники обіцяли через рік повернутися!

Фото: Арсен Федосенко

X
Украина