Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

RO Wine-International Wine Festival відбудеться цими вихідними в Клуж-Напока (Румунія)

Цього вікенду відбудеться довгоочікуване трансільванська подія RO-Wine-International Wine Festival, який пройде в Chios Lounge, розташованому в парку Симіон Барнутіу у Клуж-Напоці, Румунія.


Марінела Аределіан (Marinela Ardelean) – переможець публічного голосування WTA 2023-2024 в категоріях Ambassador of the Year, Expert Opinion, The Brightest Journey та є організатором фестивалю коментує:

«З радістю оголошую про проведення RO Wine-International Wine Festival цими вихідними, у суботу та неділю! З більш ніж 50 виноробнями з 10 різних країн ми представляємо вибір найкращих вин та неймовірне розмаїття. Чи ви фанат виняткових червоних, білих чи рожевих вин, приєднуйтесь до 20 та 21 квітня в CHIOS Social Lounge у Клужі на першому цьогорічному фестивалі. Промоція румунських вин означає промоцію самої Румунії, і ці два бренди мають підтримувати один одного. Давайте покажемо наші корінні сорти винограду та поділимось багатою культурною спадщиною нашої країни через вино. До зустрічі».

Marinela Ardelean

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania – номінант міжнародної інноваційної премії Wine Travel Awards 2023-2024 у номінації Enogastronomic Events/Event of the Year. Це єдиний фестиваль, присвячений винам преміум та супер преміум класу. Щороку фестиваль знайомить відвідувачів із виноробнями Румунії, Європи та інших виноробних регіонів світу. Місцеві та міжнародні власники ресторанів та шеф-кухарі, менеджери ресторанів та барів, імпортери, роздрібні торговці та дистриб’юторські компанії привозять свої культові зразки, щоб гості могли створювати унікальні винні пейринги. Особлива зона відведена для кулінарних майстер-класів та інших спеціальних заходів.

А наша команда нагадує про виняткову подію – майбутню церемонії нагородження Wine Travel Awards, яка запланована на 21 травня, 10.30 за місцевим часом в Olympia, Лондон на London Wine Fair.

Цього вікенду відбудеться довгоочікуване трансільванська подія RO-Wine-International Wine Festival, який пройде в Chios Lounge, розташованому в парку Симіон Барнутіу у Клуж-Напоці, Румунія. Марінела Аределіан (Marinela Ardelean) – переможець публічного голосування WTA 2023-2024 в категоріях Ambassador of the Year, Expert Opinion, The Brightest Journey та є організатором фестивалю коментує: «З радістю оголошую про проведення RO Wine-International […]

Рекордна кількість заявок та видатний пул міжнародних суддів на 13-му Balkans International Wine Competition

Вперше у своїй історії Балканський міжнародний конкурс вин пройде у двох країнах, відомих своїми глибокими винними традиціями. Drinks+ & Wine Travel Awards є офіційними інформаційними партнерами BIWC.


З 4 по 8 червня у Arcadia Vineyards (Туреччина) та Katarzyna Estate (Болгарія) відбудеться Balkans International Wine Competition. Розширення конкурсу на дві країни підкреслює прагнення просувати винну культуру та встановлювати нові торговельні зв’язки на Балканах.

В останні роки Balkans International Wine Competition вийшов за межі регіонального значення і став подією для учасників з усього світу. Очікується, що цього року зареєструється рекордна кількість виноделен. Минулого року для участі було зареєстровано понад 1000 вин, що на 180% більше ніж у першому конкурсі 2012 року. За останнє десятиліття кількість виноробень, що беруть участь, збільшилася більш ніж у п’ять разів.

Balkans International Wine Competition

Найкраще вино на Балканах обиратиметься престижним журі з 25 осіб, до якого увійшли MW та MS із Великобританії, Франції, Швейцарії, США, Грузії, Сербії та Греції, а також відомі галузеві експерти Балкан та Європи.

Одним із суддів Balkans International Wine Competition виступить  Tomasz Prange-Barczynski  – авторитетний винний критик, редактор та письменник, номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards 2022-2023 у Wine & Food Influencer/Expert opinion.

Церемонія відбудеться у Katarzyna Estate. На гала-вечері – «Балканському винному Оскарі», буде вручено призи Best of Show. Інші 15 призів у різних категоріях будуть оголошені на відкритті Balkan Wine Festival 27 червня о 21.00 у «Винному містечку» перед Національним палацом культури у Софії. Цього року Балканський міжнародний фестиваль вина проходитиме з 27 по 29 червня.

Балканський міжнародний конкурс та фестиваль вин надають виноробам регіону унікальну можливість продемонструвати свою майстерність та здобути визнання на міжнародній арені.

Вперше у своїй історії Балканський міжнародний конкурс вин пройде у двох країнах, відомих своїми глибокими винними традиціями. Drinks+ & Wine Travel Awards є офіційними інформаційними партнерами BIWC. З 4 по 8 червня у Arcadia Vineyards (Туреччина) та Katarzyna Estate (Болгарія) відбудеться Balkans International Wine Competition. Розширення конкурсу на дві країни підкреслює прагнення просувати винну культуру […]

113-й Tastevinage. Визнання досконалості бургундських вин

Вперше в сезоні 2024 року відбірковий комітет пристрасних експертів возз’єднався, щоб оцінити та вибрати найдостойніші зразки бургундських вин. Олександра Григор’єва, кореспондент Drinks+, у цьому відомому французькому виноробному регіоні, приєдналася до комітету, щоб зробити внесок у місію Tastevinage.


Березень виявився багатим на події в Château du Clos de Vougeot, де відбулися Vente des vins des Hospices de Nuits, Tastevinage та Grands Jours de Bourgogne з чудовою дегустацією, присвяченою апелясьонам Vosne-Romanée і Vougeot.

15 березня штаб-квартира бургундських професіоналів та ентузіастів вина відкрила свої двері для виноробів, трейдерів, сомельє та журналістів, щоб отримати їхній досвід під час 113-го видання Tastevinage. Культурна карта бургундського конкурсу вийшла за межі Франції: представники Італії, Бельгії, Англії, США, України та Азії об’єдналися навколо однієї місії – відібрати найпрекрасніші зразки вина, номіновані на Tastevinage.

Tastevinage

Очолив комісію дегустаторів Tastevinage найкращий сомельє Франції та Meilleur Ouvrier de France у категорії сомельє у 2022 році Ксав’є Туіза (Xavier Thuizat). У вітальній промові він підкреслив, що бургундські вина залишаються найпопулярнішими та найбільш продаваними винами в європейських ресторанах. Це справді найвідоміший виноробний регіон у світі, і такий конкурс допомагає тримати планку.

Tastevinage

Під час цієї весняної сесії було представлено 527 бургундських вин. З цього вибору лише 170 вин були нагороджені престижною маркою Tastevinage, що становить 32% представлених зразків. Серед них 58 регіональних найменувань, 64 сільських найменувань та 48 Premier Cru і Grand Cru, які вразили вибагливі смаки журі-дегустаторів. З повним списком визнаних вин можна ознайомитися на офіційному сайті.

За моїм столиком був чудовий вибір вин Шаблі, що складався з двох регіональних, двох Premier Cru та двох Grand Cru. Одне з вин Chablis Grand Cru 2022 року (скуштовано наосліп), було чудовим відображенням теруару. Світло-золотисто-зелений колір впадає в очі. Ніс яскраво виражений, з нотами стиглих цитрусових і зелених фруктів. Свіжий, з приємною мінеральністю (кремінь), ароматами квітів та мигдалю. Це вино має свій шарм. Насичене, добре збалансоване, з великим потенціалом старіння.

114-й Tastevinage заплановано на 6 вересня 2024 року. Drinks+ традиційно поділиться з вами перебігом подій та результатами. Будьмо!

Фото: tastevinage.fr

Вперше в сезоні 2024 року відбірковий комітет пристрасних експертів возз’єднався, щоб оцінити та вибрати найдостойніші зразки бургундських вин. Олександра Григор’єва, кореспондент Drinks+, у цьому відомому французькому виноробному регіоні, приєдналася до комітету, щоб зробити внесок у місію Tastevinage. Березень виявився багатим на події в Château du Clos de Vougeot, де відбулися Vente des vins des Hospices […]

ArtWine Riesling Meeting. Дослідження досконалості

8 квітня в київському готелі «Прем’єр Палац» відбулася перша спеціалізована освітня подія в Україні – ArtWine Riesling Meeting, організована командою професіоналів компанії ArtWine на чолі з комерційною директоркою ArtWine Company Оленою Валевською. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та міжнародна прємія Wine Travel Awards виступили в статусі міжнародних інформаційних партнерів цього неординарного для нашого ринку заходу. В чому ж полягав сакральний сенс ArtWine Riesling Meeting і в чому його відмінність від більшості тейстингів? Главред Drinks+ проаналізувала з місця подій.


Спочатку теорія

Почну з героя, заради якого відбулося це знакове зібрання, – Рислінгу. Всупереч більшості дегустацій, присвячених або одному бренду чи об’єднанню виробників одного регіону, саме цей сорт став примою події від Artwine. Незалежно від регіону чи імені винороба, головним критерієм відбору організатори обрали найвищий щабель досконалості вина. І це було першим сигналом, як вони розставили пріоритети: спочатку вино, десь на дальшому плані комерція.

ArtWine Riesling Meeting

Перше, що кидалося у вічі, – ця важлива для українського ринку подія була відзначена знаковими іменами топових виробників рислінгу, шанованими партнерами та прошита неперевершеним ентузіазмом і професіоналізмом. Тож зрозуміло, чому професійна зустріч поціновувачів рислінгу – Artwine Riesling Meeting, організована авторитетним українським імпортером вин з Європи та Нового Світу, зібрала кращих професіоналів винної індустрії, у тому числі закладів HoReCa, винних бутіків та винних медіа з різних регіонів України.

ArtWine Riesling Meeting

Абсолютно прогнозованим, принаймні для мене, був рівень організації Artwine Riesling Meeting. Ідеолог і спікерка заходу – Олена Валевська добре відома на ринку своєю принциповою вибагливістю до тонкощів дегустацій та й до винної справи взагалі. Олена має величезний досвід презентації вин найвищого класу, глибокі знання у цій сфері і вагомі напрацювання з вивчення особливостей сорту Рислінг – адже є ще й аспіранткою ОНТУ та веде наукову роботу.

Отже увага до деталей була визначальною. Відчувалося, що кожен аспект старанно продуманий та робить внесок в загальну атмосферу, що сягала ідеалу: від ретельно розробленого стильного запрошення, фотозони та фуршету, до професійно підготовленої лекції-презентації. І, звичайно ж, прагнення ідеалу проглядало у відборі зразків, інформаційній насиченості виступу та в проведенні самої дегустації.

У лекції, присвяченій рислінгам, Олена Валевська розповіла учасникам про багату спадщину, терруар і технології виноробства, які сприяють унікальним смаковим профілям німецьких рислінгів. І, звичайно ж,  – про неперевершену майстерність виноробів, що лежить в їх основі. Спікерка провела нас захоплюючою історичною подорожжю, яка вийшла за межі простої дегустації, пропонуючи глибше оцінити один із найшановніших у світі винних сортів. А для найбільш пильних, обізнаних та уважних слухачів лекція завершилася приємним подарунком – розіграшем ідеального келиху для рислінгу від компанії Sydonios.

ArtWine Riesling Meeting

Переходимо до практики

Отже, завдяки представленості п’яти знакових виробників із трьох різних регіонів Німеччини, учасники Artwine Riesling Meeting змогли продегустувати, дослідити та порівняти понад 40 вишуканих зразків рислінгів і не тільки, в тому числі 7 зразків престижного Erste Lage та 12 знаменитого Großes Gewächs. І що безцінно – мали привілей відчути та порівняти вінтажі від 2003 до 2022 років.

ArtWine Riesling Meeting

Зокрема, перша освітня подія в Україні, присвячена німецьким рислінгам, демонструвала відбірний пул потужних виробників. Представляємо зіркову п’ятірку:

Egon Müller — це престижна виноробня з німецького регіону Мозель. Егон Мюллер, відомий виробництвом одних із найкращих у світі рислінгів, має багату виноробну спадщину, яка охоплює кілька поколінь. Маєток з 12 га лоз належить родині з 1797 року та знаходиться на знаменитих виноградниках Le Gallais та Scharzhofberg, розташованих на крутих схилах уздовж річки Мозель. Місцевий унікальний мікроклімат і багаті сланцями ґрунти сприяють виразному характеру вин. Егон Мюллер заслужив зіркову репутацію серед ентузіастів вина та критиків, кожен урожай відображає терруар регіону Мозель, демонструючи фірмову мінеральність, яскраву кислотність і ніжні фруктові смаки, які визначають ці вина. Маючи виноробний досвід практично в генах, Егон Мюллер продовжує встановлювати стандарти досконалості: кожна пляшка з його ім’ям має ознаки якості, автентичності та неперевершеної майстерності.

Jos. Prüm – відома виноробня регіону Мозель славиться своїми винятковими рислінгами. З 1911 року на виноробні виробляються вина вищої якості. Jos. Prüm має всесвітнє реноме прихильника традиційних методів виноробства: тут практикують виключно ручний збір врожаю та техніку м’якого пресування для збереження цілісності винограду. Виноградники розташовані на крутих схилах долини Мозель, з унікальними сланцевими ґрунтами та прохолодним кліматом, що створює оптимальні умови для вирощування Рислінгу. Цей комплекс обставин сприяє відмінному характеру та експресії вин Jos. Prüm, які славляться своєю чистотою, елегантністю та яскравою кислотністю. Зосереджуючись на якості, а не на кількості, Jos. Prüm продовжує підтримувати імідж одного з найповажніших виробників вина Німеччини, заслуживши визнання критиків та ентузіастів у всьому світі. Сім’я виробників вина відома з 16 століття, в сучасному форматі існує з 1911 року. Володіє 5,6 га на виноградниках рівня Grand Cru – Sonnenuhr та Graachers, 70% лоз не привиті. Вина Joh. Jos. Prum мають потенціал понад 50 років.

Виноробня Ansgar Clüsserath розташована в самому центрі Мозеля. Маєток, заснований Ансгаром Клюссератом і його дружиною Петрою в 1999 році, швидко завоював визнання за свою відданість якості та екологічності. Більшість площ виноградників розташовано в селі Тріттенхайм, де сланцеві ґрунти та мікроклімат створюють ідеальні умови для вирощування Рислінгу. Вік лоз сягає 100 років, виноробня володіє частиною відомого виноградника Apotheke, який дає наймінеральніші вина Мозеля. Ansgar Clüsserat використовує підхід мінімального втручання у виноградник, зосереджуючись на органічних і біодинамічних методах для сприяння здоров’ю виноградної лози та життєздатності ґрунту. Виноробня Ansgar Clüsserath демонструє піклування про навколишнє середовище, пристрасть до виготовлення виняткових вин і підтримує репутацію провідного виробника регіону.

ArtWine Riesling Meeting

Виноробня Dönnhoff розташована у виноробному регіоні Нае в Німеччині. Сім’я існує з 1761 року, має у власності 4 виноградника Großes Gewächs, з яких виробляє неймовірні і потужні сухі рислінги, здатні жити десятиріччя. Прикметно, що ці вина вже з 5-річного віку показують  мінеральні дескриптори бензину, гудрону та сірки. Виноробня Dönnhoff дотримується практики сталого виноградарства, зосереджуючись на органічному землеробстві та мінімальному втручанні у виноградник. Такий підхід гарантує, що вина відображають терруар регіону Нае з чистотою та експресією. Завдяки численним нагородам і відзнакам виноробня Dönnhoff продовжує відзначатися критиками та винними ентузіастами за видатний внесок у світ Рислінгу.

Виноробня Wittmann, розташована в регіоні Рейнхессен, є сімейним маєтком зі спадщиною, що датується 1663 роком. Сьогодні виноробню очолює Філіп Віттманн, який представляє дев’яте покоління виноробів у сім’ї. Відома своєю прихильністю до органічного та біодинамічного виноградарства, Wittmann практикує стійкі методи землеробства, спрямовані на збереження здоров’я ґрунту та навколишнього середовища. Вина Wittmann є ідеальним відображенням їхнього терруару, демонструючи унікальні характеристики кожного виноградника. Вина Wittmann Winery славляться своєю чистотою, складністю та збалансованістю по всьому асортименту – від яскравих рислінгів із мінеральним вмістом до елегантних та виразних піно нуар. Приділяючи особливу увагу якості, а не кількості, маєток виробляє вина, які відображають суть регіону Рейнхессен і продовжують завойовувати визнання критиків і любителів вина в усьому світі.

ArtWine Riesling Meeting

Зауважу, що, незважаючи на власний досвід суддівства міжнародних конкурсів, де зразки з усього світу випадає дегустувати сотнями, мені чи не вперше за свій професійних шлях у винному світі довелося зіткнутися із такою вишуканою добіркою висококласних рислінгів. Відповідно, непросто було визначитися із фаворитами. Тому із вдячністю сприймався мною кожен коментар спікерки. Впевнена, поціновувачі файн вайн оцінять перелік кращих рислінгів від Олени Валевської:

«Dönnhoff Kreuznach QbA/VDP Erste Lage Riesling Kahlenberg 2018: дескриптори агруса, аличі та апельсина; надзвичайно мінеральне – нотки морської води, йоду та крейди, баланс 8/10, посмак 7/10 , оцінка 92/100. Замолоде, потенціал 10 і більше років.

Egon Muller Mosel Riesling Scharzhofberger Kabinett 2020: диня, крейда, мокра глина, зелене яблуко, димність, копченість. Баланс і посмак 8/10, оцінка 93/100. Незвичний неймовірний Kabinett, цукор взагалі не відчувається, гастрономічне і можна вживати на аперитив.

Joh. Jos. Prüm Mosel Riesling Zeltinger Sonnenuhr Auslese Goldkapsel 2020: море цитрусів – апельсин, лимон, мандарин, тонко огорнутий крейдою. Конфітюр, мед, трави. Баланс 9/10, оцінка 95/100. Чистий нектар, діжестив або під десерти.

Ansgar Clüsserath Mosel QbA Riesling Vom Schiefer Feinherb 2021: мокре каміння, солений морський бріз, жовті яблуко та слива. Баланс 7/10, оцінка 91 100. Гастрономічне.

Wittmann Gundersheim QbA/VDP Erste Lage Riesling BIO 2022: аналог Премьер Крю Бургундії, закрите, замолоде. Нотки зелених кісточкових, квітів плодових дерев та крейди. Потенціал 20+ років».

ArtWine Riesling Meeting

Відзначу – незважаючи на загальноприйняту думку, що сприйняття вина лежить у суб’єктивній сфері,  коментар Олени по кожному зразку був, як на мене, на 100% точним і відповідав моїм сприйняттям. Дозволю собі доповнити перелік фаворитів ArtWine Riesling Meeting ще кількома зразками від себе:

Joh. Jos. Prüm Mosel Riesling Wehlener Sonnenuhr Auslese 2003. Чудовий зразок німецького рислінгу, в ароматі привабливі ноти стиглого персика, абрикоса та меду, доповнені квітковими відтінками жасмину та жимолості. Смак соковитий і насичений, з нотами тропічних фруктів, цедри цитрусових і відтінком прянощів. Природна солодкість вина чудово врівноважена яскравою кислотністю, що надає йому освіжаючого та живого характеру. Фініш довгий і стійкий, залишає незабутнє враження елегантності та вишуканості. Загалом цей Auslese демонструє виняткову якість і складність, справжня перлина мозельського рислінгу від Joh. Jos. Prüm.

Ansgar Clüsserath Mosel QbA Kabinett 2022 – також одне з чудових втілень мозельського рислінгу. В ароматі зелене яблуко, білий персик і флердоранж. Посмак яскравий і освіжаючий, зі смаком стиглої груші, лимона та відтінком тропічних фруктів. Природна солодкість вина добре збалансована хрусткою кислинкою, що створює гармонійне та живе відчуття у смаку. На фініші пікантна цитрусова нота із стійким мінеральним відтінком. Загалом, цей Kabinett демонструє чистоту мозельського терруару та артистизм Ansgar Clüsserat, що робить його ідеальним вибором для любителів елегантних рислінгів із родзинкою.

І на завершення надамо слово авторці цього неймовірного заходу, присвяченого справжньому королю білих вин:

«Рислінг – білий сорт, який має найбільший потенціал і в Україні, – відповідає на наше запитання «чому саме рислінг» Олена Валевська. – Крім того, він дуже самобутній. Саме тому я обрала його для своєї магістерської роботи та, впевнившись в його неперевершеності,  і для наукової роботи PhD. Саме тому він став героєм нашої професійної зустрічі. До речі, ці чудові виробники і їх вина представлені в найкращих ресторанах України та в нашому фірмовому WineShop by Artwine в Києві та Одесі – отже кожен фанат вишуканих вин може організувати власне свято рислінгів в домашніх умовах і пройти нашим шляхом відкриттів смаків та ароматів. А для тих, хто шукає  українські аналоги, в наших магазинах є й гідні зразки вітчизняних рислінги. Щодо подальших планів, то, насправді, я мрію зробити схожий проєкт по Шампані і присвятити його нашій Перемозі».

Отже, чекаємо на Шампань від Валевської, віримо в Перемогу!

8 квітня в київському готелі «Прем’єр Палац» відбулася перша спеціалізована освітня подія в Україні – ArtWine Riesling Meeting, організована командою професіоналів компанії ArtWine на чолі з комерційною директоркою ArtWine Company Оленою Валевською. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та міжнародна прємія Wine Travel Awards виступили в статусі міжнародних інформаційних партнерів цього неординарного для нашого ринку заходу. В чому […]

Рішення ухвалено – Китай скасовує мита на австралійське вино

Уряд Австралії вважає, що повернення австралійського вина на китайський ринок принесе користь як австралійським виробникам, так і китайським споживачам.


Минулого місяця Міністерство торгівлі Китаю (MOFCOM) опублікувало проміжний проєкт рішення, в якому йшлося про скасування діючих тарифів на імпорт австралійського вина в Китай. І ось рішення ухвалено. Китай оголосив, що знімає мита на австралійські вина більш як через три роки після введення штрафів, які завдали збитків галузі та стали основним предметом розбіжностей між торговими партнерами.

«Повернення австралійського вина на китайський ринок принесе користь як австралійським виробникам, так і китайським споживачам», – йдеться у заяві австралійського уряду.

Тім Форд (Tim Ford), генеральний директор однієї з найбільших у світі виноробних та дистриб’юторських компаній Treasury Wine Estates сказав: «Таке рішення з боку Китаю є позитивним не тільки для Treasury Wine Estates, але також для всієї австралійської виноробної промисловості та споживачів вина у Китаї. Це можливість зростання, яку ми використовуватимемо цілеспрямовано, зосередивши увагу на розширенні нашого портфеля в КНР».

австралійське вино

Виконавчий директор Australian Grape & Wine (національна асоціація виробників винограду та вина Австралії) Лі Маклін (Lee McLean) підкреслив, що це дуже важливе рішення для австралійської виноробної промисловості. «Воно відображає позитивний результат дипломатичних зусиль уряду Австралії щодо стабілізації відносин з Китаєм і наголошує на важливості співпраці між урядом та промисловістю. Ми з нетерпінням чекаємо, коли знову побачимо австралійські вина на китайських обідніх столах та відновимо наші стосунки з клієнтами та діловими партнерами на цьому ринку».

Китай став першим ринком австралійської виноробної галузі з оборотом 1,2 мільярда доларів у 2019 році. Експорт австралійського вина досяг рекордних 3,1 мільярда доларів за 12 місяців до жовтня 2020 року, де внесок Китаю становив близько 1,2 мільярда доларів із цієї суми.

«Хоча ми і не очікуємо повернення до рівнів 2020 року, ми бачимо можливості для нашого бізнесу в Китаї і довгострокові перспектив, які несе цей ринок», – підкреслює Роберт Фой (Robert Foye), голова Accolade Wines, однієї з найбільших винних компаній у світі, що виробляє деякі з найвідоміших у світі брендів, таких як Hardys, Jam Shed, Grant Burge Wines, St Hallett та Echo Falls.

Джерело: wbmonline.com.au
Фото: 9news.com.au

Уряд Австралії вважає, що повернення австралійського вина на китайський ринок принесе користь як австралійським виробникам, так і китайським споживачам. Минулого місяця Міністерство торгівлі Китаю (MOFCOM) опублікувало проміжний проєкт рішення, в якому йшлося про скасування діючих тарифів на імпорт австралійського вина в Китай. І ось рішення ухвалено. Китай оголосив, що знімає мита на австралійські вина більш […]

Ціна на Guinness зросте

Міжнародний гігант Diageo вкотре підняв ціни на свою пивну продукцію.


Вже цього місяця ціни на деякі з найпопулярніших сортів пива у Великій Британії зростуть. Компанія Diageo оголосила про підвищення вартості своєї продукції на 6 центів. Підвищення набуде чинності з 15 квітня та поширюватиметься на розливне пиво Guinness, Carlsberg, Rockshore та Hop House 13.

Diageo, яка є найбільшим у світі виробником спиртних напоїв, вже втретє піднімає вартість своєї пивної продукції у Великій Британії за останні 14 місяців. У лютому 2023 року ціни були підвищені на 12 центів, а у липні – ще на чотири. Федерація виноторгівців Ірландії (VFI) назвала цей крок «критичним ударом по галузі, що знаходиться на грані».

В свою чергу представники Diageo пояснюють свої дії зростанням виробничих витрат. «Ми продовжуємо стикатися зі зростанням витрат на сировину у всіх наших бізнес-операціях в Ірландії. Щоб компенсувати це, ми пояснюємо нашим клієнтам, що ціни на весь асортимент нашої продукції буде підвищено».

Власники пабів, які раніше не підвищували ціни, кажуть, що на жаль, у цій ситуації вони будуть вимушені збільшити ціни на пиво у своїх закладах.

Джерело: gr.euronews.com, iradio.ie, sundayworld.com, thejournal.ie
Фото: extra.ie

Міжнародний гігант Diageo вкотре підняв ціни на свою пивну продукцію. Вже цього місяця ціни на деякі з найпопулярніших сортів пива у Великій Британії зростуть. Компанія Diageo оголосила про підвищення вартості своєї продукції на 6 центів. Підвищення набуде чинності з 15 квітня та поширюватиметься на розливне пиво Guinness, Carlsberg, Rockshore та Hop House 13. Diageo, яка […]

Неймовірна подія винного світу – The 2024 Golden Vines®

Wine Travel Awards має честь анонсувати неймовірну подію винного світу – The 2024 Golden Vines®. Ніна Бассе (Nina Basset) – голова Gerard Basset Foundation, директор Liquid Icons та суддя Wine Travel Awards  – оголосила про проведення традиційної події – The 2024 Golden Vines® – Мадрид, Іспанія (25–27 жовтня)  – на своїй сторінці у Facebook у неймовірно експресивному відео, яке ми пропонуємо вашій увазі нижче. 


Квиток Golden Vines® вже надійшов у продаж, він дає право на відвідування Гала-концерту 2024 Golden Vines® Gala та Гала-концерту 2024 Golden Vines® Awards Gala, а також доступ до вибору майстер-класів, спонсорських обідів та інших заходів за принципом «хто перший прийшов, той і отримав».

Звичайно, жодна вечеря Golden Vines® не буде повною без виняткового винного пейрингу, і наша Гала-вечеря не є винятком. Тут будуть представлені неймовірні врожаї, якими можна буде насолодитися разом з вечерею, включаючи Barca-Velha 1999, Camus, Chateau d’Yquem 1983, Dom Pérignon P2, Dom Pérignon Rose 2008, Equipo Navazos, Krug Grande Cuvee 162, Krug Vintage 2003, Marques de Murrieta Ygay 1980, Ornellaia 2006, Petit Cheval Blanc 2020, Taylors Port 50 year Tawny, Vega Sicilia Unico 2004.

Нагадуємо також, що бренд Taylors входить до групи The Fladgate Partnership, від якої на Wine Travel Awards номіновано цього року вражаючий комплекс у Португалії з Музеєм вина WOW. Про нього можна довідатися більше з інтервью засновника Mr Adrian Bridge.

Wine Travel Awards має честь анонсувати неймовірну подію винного світу – The 2024 Golden Vines®. Ніна Бассе (Nina Basset) – голова Gerard Basset Foundation, директор Liquid Icons та суддя Wine Travel Awards  – оголосила про проведення традиційної події – The 2024 Golden Vines® – Мадрид, Іспанія (25–27 жовтня)  – на своїй сторінці у Facebook у […]

VinItaly 2024. Усі зірки тут

Менше двох тижнів залишилося до початку однієї з масштабніших професійних виставок світу вина. П’ятнадцять років Комунікаційна медіагрупа Drinks+ є інформаційним партнером цього щорічного грандіозного заходу, який кожного разу збирає на своєму майданчику більш ніж 3000 вин з кількох десятків країн планети. Цього року команда Комунікаційної медіагрупи Drinks+ & Wine Travel Awards представить на власному стенді Hall D, Stand A3 – Tenuta Manoylo, справжню перлину італійського регіону Марке.


Перша VinItaly відбулась у 1967 році. За цей час слова «квітень» та «Верона» стали для професіоналів винного світу майже синонімами, адже саме тут – у «Місто кохання», кожного квітня збираються провідні виробники, трейдери, байєри, імпортери, експортери та дистриб’ютори з різних країн. В цьому році VinItaly відбудеться з 14 по 17 квітня.

vinitaly

У 56-й Vinitaly участь візьме щонайменше 4000 компаній-експонентів, які представлять свої продукти на площі понад 100 000 квадратних метрів. Також, завдяки виконаній роботі прес-центру Veronafiere були залучені впливові міжнародні винні трейдери з 65 країн.

Готується до виставки і команда Комунікаційної медіагрупи Drinks+ & Wine Travel Awards. На власному стенді – Hall D, Stand A3, ми представимо молоду виноробню стародавнього регіону Марке (Marche) – Tenuta Manoylo, яка цього року стала переможницею публічного голосування міжнародного проєкту Wine Travel Awards у категорії Progressive Approach. Офіційно список переможців публічного голосування буде оголошено до 5 квітня.

Tenuta Manoylo

Drinks+ & WTA запрошують дистриб’юторів та всіх кому цікаве дізнатися більше про поки ще малозвіданий регіон Марке та його справжню перлину – виноробю Tenuta Manoylo, відвідати наш стенд та познайомитись з виноробнею, чиї виноградники розкинулись в серці регіону Марке – на мальовничих пагорбах, що оточують середньовічне село Мореско та річку Асо. Не зважаючи на свій порівняно юний вік Tenuta Manoylo вже заробила почесні нагороди на конкурсі MUNDUS VINI 2024.

Нагадаємо, що на ProWein 2024 команда Drinks+ & WTA, у рамках Tasting Around the Sustainable World, серед шести інших учасників представила Tenuta Manoylo з білим моносортовим вином Passo del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021. Passerina має гарний солом’яно-жовтий колір із золотистими відблисками. Це вино вперше було виставлено на міжнародній арені під час весняної сесії конкурса MUNDUS VINI 2024 і здобуло срібну медаль. Також Tenuta Manoylo здобула Grand Gold за Marche IGT Sangiovese 2021.

Tenuta Manoylo

Passo del Borgo Falerio DOC Pecorino 2021 отримало позитивні відгуки від усіх присутніх на Tasting Around the Sustainable World експертів. Так, Костянтин Драган (Constantin Drăgan), головний сомельє виноробні Jidvei (яка, до речи, також стала переможцем публічного голосування WTA у категорії Must Visit), зазначив, що це вино стало «справжньою визначною пам’яткою цієї дегустації».

Усі вина Tenuta Manoylo зроблені одним з найавторитетніших енологів Італії – Луіджі Костантіні (Luigi Costantini). Нещодавно сеньйор Костантіні знайшов в своєму напруженому графіку можливість і відповів на запитання директора Комунікаційної медіагрупи Drinks+.

Ми запрошуємо відвідати наш стенд Hall D, Stand A3 в Вероні і познайомитися з цією видатною виноробнею та відкрити для себе унікальний регіон Марке.

Менше двох тижнів залишилося до початку однієї з масштабніших професійних виставок світу вина. П’ятнадцять років Комунікаційна медіагрупа Drinks+ є інформаційним партнером цього щорічного грандіозного заходу, який кожного разу збирає на своєму майданчику більш ніж 3000 вин з кількох десятків країн планети. Цього року команда Комунікаційної медіагрупи Drinks+ & Wine Travel Awards представить на власному стенді […]

Вина Фракійської долини з Болгарії: зростаюча популярність завдяки схемам якості PDO та PGI Європейського Союзу

Реклама.

Довготривалі традиції способу життя, їжі та виробництва вина зберегли унікальність регіону Фракійської низовини – визнаного регіоном із захищеним географічним зазначенням (PGI). Винороби по всій Європі, особливо в регіонах, які мають позначення PDO (Захищене найменування походження) та PGI (Захищене географічне зазначення), дотримуються суворих правил для збереження автентичності та спадщини своїх вин. Правила Європейського Союзу про харчові продукти PGI/PDO створені для забезпечення чіткої структури виробництва органічних продуктів у всьому ЄС. Їх мета полягає в тому, щоб задовольнити споживчий попит на надійну продукцію, одночасно забезпечуючи справедливий ринок для виробників, дистриб’юторів і продавців.


Вина з Фракійської долини в Болгарії відповідають загальній тенденції до преміалізації та дослідження нових виноробних регіонів. Ці вина характеризуються високою якістю та унікальним характером, що робить їх високо цінованими як усередині країни, так і за кордоном. Крім того, виробники в регіоні зосереджуються на стійких і органічних практиках у виноробстві, реагуючи на зростаючу тенденцію до здорового способу життя та раціонального споживання. Останніми роками помітно зросло визнання та захоплення сталими та органічними винами. Сучасні ентузіасти вина активно шукають вина, створені з використанням екологічно чистих методів, які охоплюють органічне та біодинамічне виноградарство, а також стійкі технології виноробства.

Відомий своїм багатим терруаром і відомими традиціями виноробства, Фракійський регіон швидко стає центром для вивчення та відкриття вина. Фракійське вино втілює дух пригод та інновацій, що визначає сучасну виноробну промисловість. Роблячи наголос на місцевих сортах винограду та екологічних методах виноробства, фракійські винороби розширюють межі та переосмислюють можливості виноробства в регіоні.

Різноманітність фракійських вин пропонує щось на будь-який вибагливий смак: від чітких, ароматних білих до яскравих, складних червоних. Дійсно, підйом фракійського вина символізує не лише відродження болгарського виноробства, але й ширший рух до відкриття та відзначення нерозкритих перлин винного світу.

Не пропустіть можливість скуштувати вина з Фракійської долини та шукайте етикетки PGI або PDO, щоб скуштувати вино найвищої якості з певного регіону ЄС, і насолоджуйтеся – це з Європи!

Вина з Фракійської долини

Реклама. Довготривалі традиції способу життя, їжі та виробництва вина зберегли унікальність регіону Фракійської низовини – визнаного регіоном із захищеним географічним зазначенням (PGI). Винороби по всій Європі, особливо в регіонах, які мають позначення PDO (Захищене найменування походження) та PGI (Захищене географічне зазначення), дотримуються суворих правил для збереження автентичності та спадщини своїх вин. Правила Європейського Союзу про […]

Кожен гастровечір веде до Перемоги!

Номінант Wine Travel Awards – Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), проєкт, у якому об’єдналися Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії, провели ще один благодійний захід в підтримку ЗСУ.


Майже від самого початку повномасштабного вторгнення об’єднання шеф-кухарів з двадцяти міст України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану та Грузії почали проводити благодійні гастровечері, метою яких є зібрання коштів на потреби наших захисників.

Благодійні гастровечері

Благодійні вечері проводилися не тільки на теренах нашої країни, але й у Німеччині, Австрії, Польщі. На зароблені гроші було придбано все те, що так необхідно нашім захисникам: різноманітні дрони, автівки підвищеної прохідності, мотоцикли, реанімобіль, рації, генератори, набори інструментів, зарядні станції EcoFlow, продукти харчування тощо.

(Примітка редакції: проголосувати за номінанта Wine Travel Awards у категорії «Подія року» – Charitable Gastro можна тут до 31 березня включно).

І ось нещодавно відбувся черговий івент –  одинадцята гастровечеря, що пройшла у місті Одеса. Було зібрано 308 497 гривень. Всі зароблені кошти відправили на ППО. Цей захід був організований спільно з Ribas Hotel Group та Благодійним Фондом «Повернись живим».

Благодійні гастровечері

Як завжди на вечері подавалися українські страви в авторському виконанні шефів і панувала гостинна, по-домашньому затишна атмосфера.

Благодійні гастровечері

«Велика кількість партнерів, спонсорів і просто небайдужих людей долучаються до справи, яка допомагає нашим захисникам здолати ворога. Продовжуємо допомагати нашим хлопцям здобути Перемогу! Разом ми сила!» – кажуть учасники благодійного проєкту.

Для надання більш детальної інформації про заходи звертайтесь за телефонами:

  • Андрій Магалецький – Президент Асоціації кулінарів України (+38 068 805 08 05)
  • Анастасія Хоменко – адміністративний директор заходів (+38 099 362 52 42)

Номінант Wine Travel Awards – Charitable Gastro Dinners (Благодійні гастровечері), проєкт, у якому об’єдналися Асоціація кулінарів та спільнота Шефів з України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану і Грузії, провели ще один благодійний захід в підтримку ЗСУ. Майже від самого початку повномасштабного вторгнення об’єднання шеф-кухарів з двадцяти міст України, Польщі, Молдови, Румунії, Азербайджану та Грузії почали проводити […]

X
Украина