Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wine Travel Awards 2023–2024: старт нового року премії!

1 листопада 2023 року стартує новий рік премії Wine Travel Awards – одного з найбільш перспективних інноваційних проєктів у галузі вина та винного туризму!


Якщо ви винороб або власник виноробні, винний критик чи спеціаліст у галузі винного туризму, і ваше життя та кар’єра нерозривно пов’язані з вином, ця можливість – для вас! Нижче ми відповімо на питання, які заходи передбачає Wine Travel Awards у 2023–2024 році та які переваги матимуть номінанти.

Wine Travel Awards Guide 2022-2023

Переваги ранньої реєстрації Wine Travel Awards

Але спочатку – нагадаємо вам, що у вас є ще п’ять днів, щоб скористатися можливостями ранньої реєстрації WTA та отримати річну міжнародну рекламну кампанію для вашого бренду. Ті, хто встигне зареєструватися до 1 листопада, зможуть взяти участь у міжнародних тейстингах EnoExpo-2023 у Кракові (Польща), який відбудеться 8–10 листопада. Деталі  можна дізнатися: 

  • contact@winetrawelawards.com
  • +38 (067) 447 45 78 (WhatsApp | Телеграм | Viber)

Wine Travel Awards Guide 2022-2023

Заходи WTA 2023–2024

У якості номінанта премії Wine Travel Awards 2023-2024 року у вас буде виключна можливість долучитися до подій:

  • 7–9 листопада – Wine Future 2023 (Коімбра, Португалія)
  • 8–10 листопада – EnoExpo 2023 (Краків, Польща)
  • 12–15 лютого – Paris Vinexpo 2024 (Париж, Франція)
  • 10–12 березня – ProWein 2024 (Дюссельдорф, Німеччина)
  • 14–17 квітня – VinItaly 2024 (Верона, Італія)
  • 20–22 травня – London Wine Fair 2024 (Лондон, Великобританія)

Що отримують номінанти Wine Travel Awards?

Учасники конкурсу, які приєднуються до Wine Travel Awards у якості номінантів, отримують річну рекламну кампанію та підтримку (до листопада 2024 року включно). Цей пакет передбачає наступні пропозиції для номінанта:

  • власний профіль на офіційному вебсайті Wine Travel Awards;
  • публікації на вебсайті Drinks+;
  • оприлюднення інформації про номінанта у каталозі Wine Travel Awards Guide для розповсюдження на провідних світових винних виставках і подіях WTA (ви можете подивитися попередню ітерацію Wine Travel Awards Guide 2022–2023 за цим посиланням);
  • інформаційна підтримка номінанта через соціальні мережі, партнерські ЗМІ та електронні розсилки (на основі бази, яка нараховує 22 650 міжнародних підписників, які займаються винним бізнесом);
  • можливість участі у заходах Wine Travel Awards протягом року та шанс підвищити видимість свого бізнесу, бренду або проєкту, залучити активну аудиторію, нові контакти і отримати підтримку професійної спільноти;
  • завдяки партнерству із Gérard Basset Foundation, переможець WTA у 2023–2024 році у категорії Ambassador of the Year буде нагороджений премією Жерара Бассе Ambassador of the Year.

Презентація Wine Travel Awards

Наразі Wine Travel Awards 2022-2023 рр. пропонує номінаційний пакет, який включає три категорії:

  • 1 категорія – 380 євро; 
  • 2 категорія – 285 євро (знижка 25% на другу категорію); 
  • 3 категорія – 190 євро (знижка 50% на третю категорію).

Щоб стати номінантом WTA та отримати номінаційний пакет, будь ласка, заповніть реєстраційну форму

1 листопада 2023 року стартує новий рік премії Wine Travel Awards – одного з найбільш перспективних інноваційних проєктів у галузі вина та винного туризму! Якщо ви винороб або власник виноробні, винний критик чи спеціаліст у галузі винного туризму, і ваше життя та кар’єра нерозривно пов’язані з вином, ця можливість – для вас! Нижче ми відповімо […]

Переможці Wine Travel Awards на Warsaw Wine Experience

22–23 жовтня 2023 року у Варшаві відбулася міжнародна винна виставка – Warsaw Wine Experience, у рамках якої пройшли й заходи від Wine Travel Awards. 


Warsaw Wine Experience, найпрестижніша виставка преміальних вин у Польщі, об’єднує як споживачів, так і представників бізнесу та включає різноманітні семінари, воркшопи і майстер-класи. Від Wine Travel Awards на виставці було представлено кілька івентів, про які варто згадати детальніше.

Авторська презентація SHUMI Winery

SHUMI Winery – це один з найбільш знаних на міжнародному ринку комплексів винного туризму Грузії. Саме слово «SHUMI», у перекладі з давньогрузинської – «найкраще вино» (що апріорі означає «справжнє, чисте, без домішок»), й це є досить символічним. 

Заснована у 2001 році, компанія SHUMI Winery є провідним виробником високоякісних грузинських вин. Цей комплекс розташований у знаменитому селі Цинандалі у виноробному регіоні Кахетії. Логотип виноробні у вигляді грифона відсилає до істоти з грузинської міфології. За легендою, саме грифон приніс людям перше гроно винограду, і з цього зернятка винограду люди почали вирощувати лозу на землі.

Winners of Wine Travel Awards

Хоча вина SHUMI Winery відомі своїм виразним кахетинським стилем, власники працюють над тим, щоб зацікавити гостей з усього світу  вражаючою колекцією виноградників, яка налічує понад 400 місцевих сортів, а також музеєм стародавніх винних артефактів.

У 2022-2023 SHUMI Winery отримала одразу декілька нагород WTA: The Visiting Card of the Country – Must Visit,Progressive Approach, таArt & History object, таким чином отримавши визнання аж у трьох категоріях. 

У 2023 році виноробня взяла участь у Mundus Vini Summer Tasting, де отримала сім золотих нагород у номінації The Best Producer in Georgia. 

SHUMI Winery

Під час заходів Warsaw Wine Experience, авторську дегустацію унікальних зразків грузинського виноробства провела Саломе Ломсадзе, комерційна директорка SHUMI Winery та представниця молодого покоління сім’ї виноробів SHUMI.

Презентація відбулася у варшавському Hotel Nobu та супроводжувалася дегустацією найкращих вин від SHUMI Winery:

  • Tsinandali Iberiuli 2022 (біле сухе вино)
  • Mukuzani 2022 (червоне сухе вино)
  • Saperavi Qvevri Iberiuli 2021, Gold Mundus Vini 2023 (червоне сухе вино)
  • Iberiuli Kisi Qvevri 2020
  • ZIGU (легендарний напій, який поєднує смаки виноградного соку, вина, чачі та винного бренді, аромат збагачено пахощами високогірного різнотрав’я) 

Winners of Wine Travel Awards

Вина від Vinos de La Luz у Варшаві

Команда WTA успішно провела два дні, презентуючи відомі виноробні компанії SHUMI Winery та Vinos de La Luz на виставці Warsaw Wine Experience, яка щойно завершилася у Польщі.

Великим сюрпризом і підтримкою для нас стала присутність доктора Рікардо Ф. Нуньєса, спонсора номінації Wine&Food Influencers, постійного члена суддівського комітету WTA на стенді WTA під час першого дня Warsaw Wine Experience.

Winners of Wine Travel Awards

Це важлива новина, оскільки доктор Рікардо Ф. Нуньєс є активним гравцем не лише на міжнародному, а й на українському винному ринку. Нещодавно він відкрив нову виробничу потужність в Україні – Big Wines під торговою маркою Vinos de La Luz, налагодивши власне виробництво на виноробні під Богуславом у Київській області.

Компанія Vinos de La Luz має власні виноробні по всьому світу: Каліфорнії, Іспанії, Аргентині, Італії та Україні. Перша виноробня Vinos de La Luz в Україні була відкрита в Одесі. Її прем’єрний продукт – BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black – став володарем багатьох нагород від відомих світових конкурсів: Mundus Vini-2023, Berliner Wine Trophy-2023 та Cervim-Viticoltura Eroica-2023

Winners of Wine Travel Awards

На стенді Wine Travel Awards були представлені наступні вина від компанії Vinos de La Luz: 

  • Callejon del Crimen Single Vineyard Gualtallary Malbec 2018
  • Cinema Paraiso, Sangiovese 2018
  • Valpincia Roble, Ribera del Duero
  • Valcerracin, Rueda Verdejo 2022
  • BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black 

Ми раді поділитися новиною про дегустацію одного з номінантів WTA – нового вина від української філії Vinos de La Luz – Big Wines / сорт винограду Odesa Black Робертом Джозефом (Robert Joseph), який є одним з почесних суддів Wine Travel Awards. Роберт Джозеф прокоментував, що аромат вина наповнений свіжими фруктовими нотами темних і червоних ягід, та дубом. Смак добре збалансований, складний і довгий. 

Big Wines. Big Art limited edition. Ivan Marchuk 2020 Odesa Black отримав високу оцінку відомих винних критиків і лише вкотре підтвердив Grand Gold Medal Cervim-Viticoltura Eroica-2023.

У 2022 році, компанія Vinos de La Luz стала єдиною виноробнею, яка була нагороджена трьома платиновими медалями від DECANTER WORLD WINE AWARDS 2022.

22–23 жовтня 2023 року у Варшаві відбулася міжнародна винна виставка – Warsaw Wine Experience, у рамках якої пройшли й заходи від Wine Travel Awards.  Warsaw Wine Experience, найпрестижніша виставка преміальних вин у Польщі, об’єднує як споживачів, так і представників бізнесу та включає різноманітні семінари, воркшопи і майстер-класи. Від Wine Travel Awards на виставці було представлено […]

Wine&Spirits Ukraine 2023: незабаром у Києві

Одна з найголовніших подій винної та алкогольної індустрії України — міжнародна виставка Wine&Spirits Ukraine – знову зустрічатиме учасників та гостей у Києві. Захід відбудеться 1-3 листопада. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ на власному стенді у зоні G Craft Manufacturers представить друковане видання DRINKS+ 2023 — перше з початку війни.


Wine&Spirits Ukraine 2023 – це традиційне місце зустрічі виробників вина, алкогольної продукції та пива з експертами, сомельє, рітейлерами, рестораторами, імпортерами та дистриб’юторами з усіх регіонів України та закордону. Цього року виставка святкує свій перший ювілей – 5 років роботи на українському ринку. Незважаючи на виклики війни в Україні, виставка вчергове підтверджує свій статус міжнародної!

Незважаючи на виклики війни, Комунікаційна медіагрупа Drinks+ теж продовжує плідно працювати, розвивати свій інноваційний проєкт Wine Travel Awards, та інформаційно підтримувати виноробний бізнес України і не тільки. На Wine&Spirits Ukraine ми представимо перше з початку війни друковане видання DRINKS+ 2023. В цьому випуску ми розповідаємо про досвід представників бізнеса України та інших країн, які займаються виробництвом вина, імпортом в Україну та експортом з неї, продажами, HoReCa, еногастрономічним туризмом, організацією винних і алкогольних подій і виставок, тощо. Окрім Wine&Spirits Ukraine журнал буде представлено на Enoexpo/HoReCa-2023 у Кракові (8-10 листопада), ProWein-2024 (Дюссельдорф 10-12 березня), VinItaly-2024 (Верона 14-17 квітня), London Wine Fair-2024 (Лондон 20-22 травня).

Wine&Spirits Ukraine

Цьогорічна подія презентує: понад 50 виробників вин та алкогольних напоїв з України та закордону; обʼєднаний стенд Асоціації крафтових виноробів України; обʼєднаний стенд Асоціації крафтових дистиляторів України; ключових імпортерів алкогольної продукції.

Серед гостей виставки – представники роздрібного та ресторанного бізнесу, імпортери та дистриб’ютори з усіх регіонів України, а також – іноземні  імпортери, що зацікавлені у поповненні свого портфелю українськими продуктами. 

«Від початку російської агресії в Україні українські виробник вин та алкогольної продукції зробили і продовжують робити дуже багато не тільки для порятунку, а й для розвитку галузі та для підтримки ЗСУ. Українські вина яскраво й ефективно заявили про себе на міжнародних ринках: у 2023 році багато підприємств започаткували або значно розширили експорт свого продукту у країни Європи й Азії. Наша задача – й надалі допомагати українським виробникам та імпортерам у пошуку партнерів та знайомити споживача з найкращими зразками вітчизняної та імпортної алкогольної продукції», – коментує організаторка Wine&Spirits Ukraine Вікторія Агромакова.

Ukraine Wine&Spirits Awards

Під час виставки традиційно відбудеться Міжнародний дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards. В журі конкурса – найкращі сомельє та винні експерти України. Дегустаційний конкурс Ukraine Wine&Spirits Awards вже вшосте стане платформою для визначення якості українських вин та алкоголю. На цей раз журі чекає багато новинок!

У складі дегустаційної комісії:

Іван Бачурін – Президент Асоціації сомельє України, «Кращий сомельє України 2009», бренд-амбасадор Moët & Chandon;

Олександр Мейер – «Кращий сомельє України 2018», засновник Клубу виномандрівників;

Марина Ревкова – «Краща сомельє України 2020», віце-чемпіонка The first women’s cup sommeliers international 2018, представниця України у конкурсах «Кращий сомельє Європи та Африки 2021» та «Кращий сомельє світу 2023»;

Олег Кравченко – «Кращий сомельє України 2011», співвласник Win Bar;

Олексій Гіжко – «Кращий сомельє України 2014», Шеф-сомельє METRO UA;

Юрій Глушко – Бренд-амбассадор компанії Marie Brizard Wine & Spirits, «Кращий сомельє України 2007».

В рамках виставки також відбудуться:

  • International Wine&Spirits Congress – Всеукраїнський Конгрес Виноробів;
  • BeerEx Ukraine – експозиція пива та слобоалкогольних напоїв.

Wine&Spirits Ukraine проходить спільно з WorldFood Ukraine — 26-ю Міжнародною виставкою продуктів харчування та напоїв.

Взяти участь: https://exhibit.wineandspirits.com.ua/

Відвідати: https://visit.wineandspirits.com.ua/

Більше інформації — на сайті wineandspirits.com.ua та на сторінках Wine&Spirits Ukraine у Facebook та Instagram.

 

Одна з найголовніших подій винної та алкогольної індустрії України — міжнародна виставка Wine&Spirits Ukraine – знову зустрічатиме учасників та гостей у Києві. Захід відбудеться 1-3 листопада. Комунікаційна медіагрупа Drinks+ на власному стенді у зоні G Craft Manufacturers представить друковане видання DRINKS+ 2023 — перше з початку війни. Wine&Spirits Ukraine 2023 – це традиційне місце зустрічі […]

Професійний маркетинг – складова успіху: у Києві відбувся освітній захід для виноробів

Третій семінар «Виноробня як бренд. Маркетинг, PR, енотуризм» з циклу освітніх заходів для українських виноробів та підприємців винної індустрії відбувся минулими вихідними у Києві.


Цей освітній проєкт організовано Асоціацією крафтових виноробів України, Wines of Ukraine та програмою міжнародної співпраці EU4Business за підтримки Європейського Союзу та уряду Німеччини. Цього разу на семінарі виступили 8 спікерів з України та Грузії — експерти в галузі винного маркетингу, PR та комунікацій, креативу й дизайну, професійних ЗМІ, винного туризму, рітейлу та е-коммерсу. 

Ольга Піневич-Тодорюк, головна редакторка Drinks+ та менеджерка міжнародної спільноти Wine Travel Awards виступила із темою: «Як і навіщо дружити зі ЗМІ: теорія й практика ефективних відносин».

Виноробня як бренд

«Подібної концентрації експертних, актуальних та корисних знань у всіх галузях, котрі формують складну палітру просування виноробні й формування власного бренду, мабуть, українським виноробам та підприємцям ще ніколи не вдавалося отримати протягом двох днів. Цей тренінг був водночас інтенсивним і надзвичайно цікавим, було багато запитань, тривала жвава дискусія. Професійний і вдалий маркетинг, у широкому сенсі цього слова, це не менш важлива складова успіху, ніж вирощування якісного винограду й виробництво якісного вина. Ми дуже задоволені тим, що змогли зібрати на цьому семінарі таку зіркову команду експертів, і дуже вдячні їм за відкрите й ефективне спілкування з аудиторією», — коментує керівниця освітнього проєкту та амбасадорка українського виноробства Євгенія Ніколайчук.

Виноробня як бренд

«Подібні заходи — це не лише освіта, а й можливість нетворкінгу, обміну досвідом з колегами і просто чудова емоційна підтримка у складні часи. Саме тому ми проводимо ці заходи не лише онлайн, а й офлайн, звісно ж, піклуючись про безпеку наших гостей і спікерів. З цією метою для заходу обране комфортне й захищене приміщення. Ми дуже вдячні нашим партнерам EU4Business та Торгово-промисловій палаті України, а також — нашим захисникам, за таку можливість», — ділиться своїми враженнями Вікторія Агромакова, співорганізаторка освітнього проєкту та організаторка міжнародної виставки Wine&Spirits Ukraine, що також зовсім скоро відбудеться у Києві.

Виноробня як бренд

Наступний, четвертий семінар із серії освітніх заходів для українських виноробів і підприємців виноробної галузі заплановано на 25-26 листопада. Він буде присвячений темі експорту у виноробній галузі. Як і попередні заходи, семінар буде безкоштовним для всіх, хто працює у сфері виноробства в Україні. Деталі згодом.

Третій семінар «Виноробня як бренд. Маркетинг, PR, енотуризм» з циклу освітніх заходів для українських виноробів та підприємців винної індустрії відбувся минулими вихідними у Києві. Цей освітній проєкт організовано Асоціацією крафтових виноробів України, Wines of Ukraine та програмою міжнародної співпраці EU4Business за підтримки Європейського Союзу та уряду Німеччини. Цього разу на семінарі виступили 8 спікерів з […]

Лідери португальського та міжнародного винного світу на Wine Future-2023

7-9 листопада 2023 року в Коімбрі відбудеться 4-й винний конгрес Wine Future. Метою цьогорічного заходу є аналіз численних викликів, що стоять перед виноробною галуззю у всьому світі.


Wine Future-2023 відбудеться в історичному та мальовничому місті Коімбра (Португалія), з 7 по 9 листопада у Convento de São Francisco і включатиме доповіді, дегустації, виставкову зону та численні гостинні заходи.

Комунікаційна медіагрупа Drinks+ та WTA стали інформаційними партнерами Wine Future-2023, та оголошують про тривалу та плідну співпрацю з цим великим конгресом.

Wine Future-2023 збере найвпливовіших представників міжнародного виноробного сектору. Головні теми для обговорення: залучення споживачів покоління Z та міленіалів; стратегії цифрового маркетингу та соціальних мереж; сталий розвиток; охорона здоров’я та соціальна політика у виноробстві. Мета спікерів та організаторів – поділитися рішеннями та надихнути всіх присутніх.

Представники від проекту WTA, як медіа партнеру Wine Future 2023, також будуть присутні на конференції, тож слідкуйте за оновленнями та репортажами з цієї епохальної події.

Wine Future-2023

Ключовими спікерами Wine Future 2023 є найвідоміші імена у португальській виноробній галузі:

  • Фредеріко Фалькао (Frederico Falcão), президент ViniPortugal та співорганізатор цієї ініціативи;
  • Адріан Брідж (Adrian Bridge), генеральний директор компанії Taylors, візьме участь у панелі, присвяченій винного туризму;
  • Антоніу Аморім (António Amorim), голова компанії Amorim, обговорить використання нових технологій у виноробній галузі;
  • Бенто Амарал (Bento Amaral), відомий португальський винороб, візьме участь у панелі, присвяченій різноманітності, рівності та інклюзивності.

На панелі, присвяченій збільшенню продажів у складні часи, відому компанію Sogrape представить Жоао Гомеш да Сілва (João Gomes da Silva), а винороб компанії – Луїш Соттомайор (Luís Sottomayor) прокоментує вина, надані цим брендом для деяких дегустацій, зокрема легендарне Barca Velha на майстер-класі The Magnificent 12, який проведе Марк Сквайрс (Mark Squires).

Раді також відмітити, що український бренд Shabo – переможець номінації WTA 2022-2023 в категорії «Бренд – Візитна картка країни» також представить на данній дегустації свій унікальний взірець вина “Vaja”/рік врожаю 2014/Каберне Савіньйон – Iukuridze Family Wine Heritage.

На другій дегустації, під патронатом Дірсеу Віанна MW (Dirceu Vianna Junior), буде представлено 12 легендарних португальських вин, серед яких Quinta do Crasto, José M. da Fonseca, Mouchão, Buçaco, Niepoort, Casa da Passarella, Quinta do Casal Branco, Douro Vértice, Costa Boal та Anselmo Mendes, відомого виробника вина з Вінью-Верде.

Третя дегустація під керівництвом Річарда Мейсона (Richard Mayson), присвячена історичним та легендарним винам Мадейри та Порто, включатиме Kopke, Sogrape, Niepoort, Quevedo та Quinta do Vallado.

Більш детально з повною програмою Wine Future можна ознайомитись за посиланням.

Купити квиток на цей зоряний винний конгрес можна тут.

Для отримання додаткової інформації, будь ласка, відвідайте офіційний сайт.

7-9 листопада 2023 року в Коімбрі відбудеться 4-й винний конгрес Wine Future. Метою цьогорічного заходу є аналіз численних викликів, що стоять перед виноробною галуззю у всьому світі. Wine Future-2023 відбудеться в історичному та мальовничому місті Коімбра (Португалія), з 7 по 9 листопада у Convento de São Francisco і включатиме доповіді, дегустації, виставкову зону та численні […]

Wine Travel Awards на унікальному івенті від Bernard Magrez Start-Up Win та Джейн Ансон

Нещодавно в Інкубаторі Бернара Магре відбувся Big Mentor Day, захід, що поєднав в собі конференцію та бізнес-нетворкінг.


Майже рік тому проєкт Wine Travel Awards став одним із учасників Bernard Magrez Start-Up Win – благодійної ініціативи, започаткованої Бернаром Магре (Bernard Magrez), для допомоги розвитку стартапів у винному секторі. WTA був обраний із кількох сотень видатних світових ініціатив, як перспективний стартап у винному туризмі, а також як площадка для нетворкінгу винної спільноти.

Як частина професійного ком’юніті Інкубатора, Wine Travel Awards взяв учать у Big Mentor Day. Івент проходив у Château Pape Clément – штаб-квартирі Bernard Magrez Start-Up Win, та був організований власне Інкубатором та Джейн Ансон (Jane Anson) – відомим винним критиком. Команду WTA представляла директор з маркетингу Людмила Бобик.

На початку заходу відбулась презентація переможців та учасників програми Big Mentor Week, організованою Джейн Ансон та Чінеду Ріта Росса (Chinedu Rita Rossa) за підтримки Gerard Basset Foundation. Це талановита молодь з різних куточків світу (Кенія, Ліван, Нігерія, Індія, Таїланд, Чилі, США), яка починає свій шлях у винному бізнесі: сомельє, блогери, винні консультанти, менеджери тощо.

Bernard Magrez Start-Up Win

В рамках івенту було організовано бізнес-гру, в якій взяли участь всі присутні – компанії-стартапи та група талановитої молоді Джейн Ансон. Представники Ансон виступили у ролі інвесторів, які, ознайомившись з учасниками-стартапами, вирішували, скільки готові вкласти грошей в той чи інший проєкт. Переможцем, тобто компанією, в яку інвестори вклали найбільше грошей, стала Vinsulation (молоді випускники бізнес школи KEDGЕ), стартап пропонує виготовлення пакування для винної продукції з еко-сировини (перероблених шкірок, які залишаються після виробництва вина), щоб замінити пластик та полістирен.

Після обіду учасники мали можливість поспілкуватися в Zoom з легендарним виноробом-модерністом з Бордо – Луі Паке (Loiс Pasquet). Він відроджує автохтонні сорти винограду в апелясьйоні Грав, які існували у цих місцях ще до філоксери. Саме в цьому регіоні вирощували виноград з часів Римської імперії. Паке дотримується принципів філософії біодинаміки у виноградарстві та виноробстві. Liber Pater 2015 від Луі Паке коштує € 30 000.

Під час заходу Людмилі Бобик вдалось взяти інтерв’ю у Джейн Ансон, яка вже понад 20 років мешкає у Бордо та є відомим винним критиком і автором книги Inside Bordeaux.

Нещодавно в Інкубаторі Бернара Магре відбувся Big Mentor Day, захід, що поєднав в собі конференцію та бізнес-нетворкінг. Майже рік тому проєкт Wine Travel Awards став одним із учасників Bernard Magrez Start-Up Win – благодійної ініціативи, започаткованої Бернаром Магре (Bernard Magrez), для допомоги розвитку стартапів у винному секторі. WTA був обраний із кількох сотень видатних світових […]

Запрошуємо професіоналів на івент Wine Travel Awards, який організовано в рамках виставки Warsaw Wine Experience

23 жовтня 2023, о 11:00, Hotel Nobu (Wilcza 73, Warszawa, Polska).


Реєстрація на івент за посиланням.

Формат івенту – авторська презентація одного з найтитулованіших та визнаних на міжнародному винному ринку виробників та їх унікального винного комплексу туризму в Грузії – SHUMI Winery.

Shumi Winery

Доповідач: Саломе Ломсадзе, Комерційний директор SHUMI Winery, яка представляє молоде покоління топ-менеджерів цього унікального виноробного комплексу.

На Wine Travel Awards 2022-2023 SHUMI Winery стала переможцем відразу в трьох категоріях: The Visiting Card of the Country – Must Visit, Progressive Approach, Art & History object – які визначили та обрали переможцем три різні судді від WTA.

SHUMI Winery отримала сім Золотих нагород під час конкурсу Mundus Vini Summer Tasting 2023 в номінації The Best Producer in Georgia.

SHUMI Winery

 

Презентацію буде супроводжувати дегустація найкращих взірців вин від SHUMI Winery:

  • Tsinandali Iberiuli 2022, white dry
  • Mukuzani 2022, red dry
  • Saperavi Qvevri Iberiuli 2021, red dry – Gold Mundus Vini 2023
  • Iberiuli Kisi Qvevri 2020
  • UNIQUE alcohol drink ZIGU

SHUMI Winery

Реєстрація на івент за посиланням.

! Відвідування виставки безкоштовне за попередньою реєстрацією.

23 жовтня 2023, о 11:00, Hotel Nobu (Wilcza 73, Warszawa, Polska). Реєстрація на івент за посиланням. Формат івенту – авторська презентація одного з найтитулованіших та визнаних на міжнародному винному ринку виробників та їх унікального винного комплексу туризму в Грузії – SHUMI Winery. Доповідач: Саломе Ломсадзе, Комерційний директор SHUMI Winery, яка представляє молоде покоління топ-менеджерів цього унікального виноробного […]

Виноробня як бренд: третій освітній захід від Асоціації Крафтових Виноробів України, Wines of Ukraine та EU4Business

Співпраця Асоціації крафтових виноробів України, Wines of Ukraine та EU4Business у галузі освітніх проєктів триває! Захід відбудеться 21-22 жовтня 2023 у Торгово-промисловій  палаті України.


В межах програми міжнародної співпраці EU4Business за фінансування Європейського Союзу та Німеччини Громадська Спілка «Асоціація Крафтових Виноробів України» та Wines of Ukraine анонсують третій семінар для українських виноробів та підприємців, що працюють у виноробній галузі. Тема заходу: «Виноробня як бренд. Маркетинг, PR, енотуризм». Семінар відбудеться у Києві 21 та 22 жовтня. 

До участі у семінарі запрошуються українські підприємці, що працюють у виноробній галузі. Участь у семінарі є безкоштовною.

Виноробня як бренд

«Цього разу наші досвідчені спікери розповідатимуть про надзвичайно важливі речі. Йтиметься про розробку маркетингової та PR-стратегії виноробні та специфіку її впровадження на ринку України. Як створити ідеальну етикетку? Як впливає особистість винороба на продажі вин, і як сформувати й успішно використовувати так званий «персональний бренд»? Як комунікувати у соцмережах та співпрацювати з лідерами думок? Також говоритимемо про побудову продуктів енотуризму на прикладі успішного міжнародного досвіду», — коментує основні аспекти семінару керівниця освітнього проєкту Євгенія Ніколайчук.

Виноробня як бренд

«Ми всі вкладаємо багато зусиль у створення якісних вин. Але зробити гарний продукт — це лише половина справи. Інша половина — зробити так, щоб про нього дізнались, оцінили й полюбили його експерти й споживачі. На жаль, українські винороби приділяють недостатньо уваги маркетинговим аспектам розвитку свого бізнесу. Цьому треба навчатись та втілювати науку в життя», — вважає голова Асоціації крафтових виноробів України Світлана Цибак.

Виноробня як бренд

Програма семінару* обіцяє бути дуже насиченою. Нижче — розклад лекцій, спікери й теми.

21 жовтня (субота)

  • 10:00-11:00 «Маркетингова стратегія —  в ногу з сучасними винними трендами світу». Спікерка: Євгенія Ніколайчук, міжнародна винна експертка, представниця Асоціації крафтових виноробів України.
  • 11:00-11:15 питання-відповіді
  • 11:15-11:30 кава-брейк
  • 11:30-13:30 «Як закохати Україну в своє вино. Вплив персони власника і його бренду на винний бізнес». Спікерка: Оксана Аккерман, засновниця PR buro Ackermann.
  • 13:30-13:45 питання-відповіді.
  • 13:45-14:30 кава-брейк.
  • 14:30-15:15 «Своя історія, або як утворюється цінність». Спікер: Арсен Федосенко, фахівець  з айдентики, реклами та фотографії.
  • 15:15-15:30 питання-відповіді.
  • 15:30-17:00 «Сторітелінг через етикетку: що розказати про вино покупцю, якщо ваша винарня не в Бордо, а в Броварах». Спікер: Олексій Провороцький, CEO креативної агенції R-Agency.

22 жовтня (неділя) 

  • 10:00-11:30 «Маркетинг через гостинність: Тенденції у світовому винному туризмі і розробка енотуристичних продуктів». Спікерка: Дарія Холодиліна, міжнародна експертка з винного туризму, екс-представниця відділу розвитку бренду Національної адміністрації туризму Грузії.
  • 11:30-11:45 питання-відповіді.
  • 11:45-12:00 кава-брейк.
  • 12:00-13:30 «Просування крафтових українських вин в рітейлі: варто чи ні? Як потрапити на полиці Сільпо». Спікерка: Анна Пекер, екс-керівниця напрямку «вино та міцний алкоголь» торговельної мережі Сільпо.
  • 13:30-13:45 питання-відповіді.
  • 13:45-14:30 кава-брейк.
  • 14:30-16:00 «Як просувати себе в e-commerce. Як саме, та чи варто виходити на маркет-плейси крафтовику?» Спікер: Євген Сєган, категорійний менеджер напряму вина та пива Mau Dau. 
  • 16:00-16:30 Заключне слово представників Асоціації Крафтових Виноробів України.

*в програмі можуть відбутися незначні зміни.

Виноробня як бренд

Дати й час проведення: 21.10.23 та 22.10.23 з 10:00 до 16:30.

Місце проведення: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33 (Торгово-промислова палата України).

Формат: офлайн (можливість доєднатись в режимі онлайн уточнюється). 

Участь у семінарі є безкоштовною як для членів ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України», так і для інших підприємців, але долучитися до події можна лише за умови попередньої реєстрації. 

Кількість місць обмежена, тож організатори просять всіх бажаючих не гаяти час і заповнити форму за посиланням.

Більш детально про програму семінару, спікерів та теми їхніх виступів розповідатимуть на своїх сторінках у соціальних мережах Асоціація крафтових виноробів України та Wines of Ukraine.

Інформаційна довідка

Заходи відбудуться в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua.

Організатор заходу – ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України».

Зміст публікації є виключною відповідальністю ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.

Фото: Chateau Chizay (фотограф Сергій Гудак), Wines of Ukraine (фотограф Арсен Федосенко).

 

Співпраця Асоціації крафтових виноробів України, Wines of Ukraine та EU4Business у галузі освітніх проєктів триває! Захід відбудеться 21-22 жовтня 2023 у Торгово-промисловій  палаті України. В межах програми міжнародної співпраці EU4Business за фінансування Європейського Союзу та Німеччини Громадська Спілка «Асоціація Крафтових Виноробів України» та Wines of Ukraine анонсують третій семінар для українських виноробів та підприємців, що […]

Be Wine Show: Recovery. Cheers to Life, Cheers to Wine! 

В теплі осінні вихідні 30 вересня та 1 жовтня в Києві відбулася масштабна винна подія Be Wine Show 2023


«Нарешті ми всі зустрілися!» ці слова було чутно майже зі всіх кутків КВЦ Парковий, де проходив фестиваль Be Wine International Wine Show від HOTELIERO. Цьогорічна подія Be Wine Show 2023 «Recovery» була присвячена відновленню винної індустрії.

«Попри війну та втрати, виноградна лоза продовжує рости та квітнути щороку. Наше завдання зараз — зберегти те, що ми маємо, і готувати ґрунт на майбутнє, щоб цикл життя продовжувався», – коментують організатори шоу.

Be Wine

Загалом, Be Wine об’єднує і винних профі, і вайнловерів, і винних гурманів-початківців ))).  Це можливість зустріти всіх гравців ринку на одному майданчику, познайомитися з брендами та виробниками, знайти нових партнерів та сформувати для себе портрет кінцевого споживача, зрозуміти його попит, а подекуди підняти рівень обізнаності у культурі споживання вина та міцних напоїв.

Так і наша команда Drinks+ та Wine Travel Awards продовжує надавати інформаційну підтримку  вітчизняній винній індустрії. В цьому році ми вкотре виступили міжнародним інформаційним партнером шоу та вітали учасників і гостей на власному стенді. Багато хто з відвідувачів фестивалю цікавився останніми новини нашої Медіагрупи, зокрема про вихід першого з часу повномасштабного вторгнення друкованого Drinks+ та початок ранньої реєстрації номінантів міжнародної інноваційної премії Wine Travel Awards.

Be Wine

Прихильники винної культури у теплій професійній атмосфері долучалися до дегустацій новинок або вже відомих брендів у зоні Wine Zone. Там були представлені як відомі українськи винні бренди (SHABO, Leleka Wines, Biologist, Grande Vallee та інші) так й імпортери (Rozetka, Арда-Трейдинг, METRO, WineTime, Wine Hunters, Regno, Bayadera Group та інші).

Be Wine

Бажаючі ознайомитися з винними брендами або міцними алкоголем в експрес варіанті долучалися до трьох залів швидких дегустацій – Speed Tasting Zone. А ось підвищити свої знання або освіжити вже наявні можна було у зоні професійних подій – Professional tasting.

Тож Be Wine зібрав 4500 унікальних гостей, запропонував 88 дегустацій та представив понад 100 брендів вина та спірітів. Це було насправді вражаюче!

Андрій Скип’ян, засновник Be Wine Show, служить у лавах Національної Гвардії України: «Ми довго вагалися з проєктом BeWine, і вже в травні 2023 прийняли рішення його проводити. Поспілкувалися з учасниками ринку, з імпортерами, з місцевими виробниками і в принципі отримали схвальну відповідь, що це має сенс. Ми обрали КВЦ Парковий, тому що це не тільки достойне місце для проведення події такого масштабу, але, в першу чергу,  тому, що має укриття – великий підземний паркінг, куди можливо у випадку тривоги евакуювати людей (гостей і учасників). Це був для нас ключовий критерій при виборі локації і взагалі проведення заходу. Я не можу сказати, що цей захід схожий на часи до повномасштабного вторгнення, бізнес і самі івенти наразі мають більш короткий час в організаційному процесі, потребують термінового прийняття рішення гостей та учасників».

Be Wine

Вікторія Палінкаш, шеф-сомельє ресторану Panorama Lviv, керівник винного проєкту WINECULTURE: «Цей Be Wine – це був просто ковток свіжого повітря в нашому винному сьогоденні в умовах війни… По-перше, я була неймовірно щаслива зустріти всіх своїх київських колег, ми не бачились з початку війни, так як я виїхала по контракту в Португалію на роботу в п’ятизірковий готель, а після завершення контракту повернулась в Україну, але до Львова… По-друге – ця подія допомогла вирішити багато робочих питань. Я зараз відповідаю за винну карту ресторану Panorama Lviv і не могла знайти ідеальне шампанське від рекольтантів, шампанське яке легко п’ється та шампанське по приємній ціні, яке можна було би поставити на розлив. Завдяки можливості продегустувати велику кількість шампанських я вирішила свою проблему, і мої нові «друзі з Шампані» це Adam-Jaeger, EPC та Bernard Remy вже у винній карті ресторану Panorama. Інше робоче питання яке я закрила – це асортимент нового винного бутіка WINECULTURE у Львові, який відкриється вже в листопаді. Відібрала найкращі винні позиції по ціні-якості, впевнена львів’яни будуть у захваті! Також хочу відмітити, що освітній процес на Be Wine відбувався на дуже високому рівні, цікаві та вчасні лекції, дегустації…!»

Be Wine

Команда Leleka Wines: «Хочемо подякувати організаторам за професійне проведення заходу, а відвідувачам та учасникам за неймовірні позитивні емоції, які ми отримали за ці 2 драйвові дні. Вдячні за вашу підтримку українського виноробства».

Be Wine

Олександр Меєр, «Кращий сомельє України 2018». Засновник дегустаційного «Клубу Виномандрівників»: «Дякую організаторам за сміливість та повернення на два дні до довоєнного життя. І хоч були моменти над якими потрібно працювати у майбутньому, це дійсно була яскрава і важлива подія для індустрії і всіх, хто в ній працює»

Олександр Меєр

Данило Замойський, сомелье компанії «Арда-Трейдинг», Бойовий медик 4-го кулеметного взводу 3-ї спеціальної роти Окремий Спеціальний Батальон 210-й «Берлінго»: «Масштабна дводенна подія від HOTELIERO об’єднує кращих локальних та міжнародних виробників, рестораторів, готельєрів, експертів винної індустрії, професійних сомельє та поціновувачів винної культури. На заході представлені сотні брендів вина і не тільки, українські виробники, імпортери презентують новинки, а також проведуть професійні дегустації».

Данило Замойський

Крім того, BE WINE Show доєднався до збору United24: частина коштів з проданих квитків та напоїв пішла на гуманітарні розмінування.

Cheers to Life, Cheers to Wine!

Фото: facebook.com/bewineshow

В теплі осінні вихідні 30 вересня та 1 жовтня в Києві відбулася масштабна винна подія Be Wine Show 2023 «Нарешті ми всі зустрілися!» ці слова було чутно майже зі всіх кутків КВЦ Парковий, де проходив фестиваль Be Wine International Wine Show від HOTELIERO. Цьогорічна подія Be Wine Show 2023 «Recovery» була присвячена відновленню винної індустрії. «Попри війну та втрати, […]

Mundus Vini Family підтримує Україну

Українські винороби з самого початку війни організовують збори коштів як всередині країни, так і на міжнародному рівні. За залучені кошти купують бронежилети, аптечки, прилади нічного бачення та інші необхідні речі для ЗСУ. Наша редакція також постійно підтримує українських воїнів власними силами.


А нещодавно випала нагода підтримати українське виноробство. Протягом літньої дегустації Mundus Vini 2023 з ініціативи винних суддів Пола Роберта Блома (Paul Robert Blom) та Даніела Глігорова (Daniel Gligorov) міжнародні винні судді в кулуарах конкурсу зібрали невеликий донат для України.

Mundus Vini Family

Тож, користуючись нагодою, в професійній обстановці на Be Wine Show: Recovery, де Drinks+ та Wine Travel Awards виступали міжнародними інформаційними партнерами, головний редактор Drinks+ Ольга Піневич-Тодорюк передала голові Асоціації крафтових виноробів Причорномор’я, Світлані Цибак, ці кошти для переведення у БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД UKRAINIAN WINEMAKING RECONSTRUCTION FOUND. Цей фонд створений щоб допомагати відважним українцям боротися за свою землю та відновлювати виноробні та виноградники.

«Україна має велику історію виноробства, і ми сподіваємося, що після закінчення війни ми зможемо поділитися нашими винами з любителями вина з усього світу. Продовжуємо боротися за нашу свободу та захищати свою землю, мову та ідентичність!», – коментує Світлана.

Дякуємо від імені виноробів України за цю підтримку родині MUNDUS VINI!

Українські винороби з самого початку війни організовують збори коштів як всередині країни, так і на міжнародному рівні. За залучені кошти купують бронежилети, аптечки, прилади нічного бачення та інші необхідні речі для ЗСУ. Наша редакція також постійно підтримує українських воїнів власними силами. А нещодавно випала нагода підтримати українське виноробство. Протягом літньої дегустації Mundus Vini 2023 з […]

X
Украина