Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Екстремальні погодні явища. Виноградники Італії. Прогнози

Врожай в Італії може скоротитися у 2023 році через сильну спеку, шторми та інші погодні явища, пов’язані зі зміною клімату.


На думку сільськогосподарської групи Coldiretti, екстремальні погодні явища поточного року означають, що врожай винограду в Італії в 2023 році може бути на 14% менше, ніж у 2022. А національне виробництво вина може становити близько 43 мільйонів гектолітрів порівняно з 50 мільйонами гектолітрів минулого року. Якщо прогнози виправдаються – 2023 рік стане поряд із 1948, 2007 та 2017 одним із найнижчих урожайних років за всю історію спостережень. Водночас у Coldiretti наголошують, що остаточні висновки можна буде зробити найближчими тижнями.

Виноградники Італії

«Виноградники Італії платять високу ціну за зміну клімату», – коментують у Coldiretti.

Проте ситуація суттєво різниться залежно від регіону. У звіті Coldiretti говориться, що південним та центральним районам Італії найбільше загрожує спад виробництва. Деякі райони північної Італії в останні тижні зіткнулися з градом, але у П’ємонті, Ломбардії та Венето потенційний урожай поки що залишається стабільним. На Сицилії виноградарі висловили побоювання щодо впливу на врожай 2023 року спеки та плісняви.

Винна асоціація Assovini Sicilia заявила, що навіть якщо деякі виноробні очікують на падіння виробництва, якість самого винограду цього року не постраждала.

Аріанна Окчіпінті (Arianna Occhipinti), власниця виноробні на південному сході Сицилії каже, що хибна борошниста роса може вплинути на кількість виробництва вина, приблизно, на 30-35%, «врожай 2023 року буде меншим за кількістю, але вищим за якістю».

Виноградники Італії

Assovini Sicilia цитує виробників у районі Етни, які кажуть, що висота над рівнем моря та вітер допомогли звести до мінімуму поширення цвілі на їхніх виноградниках.

«Нині якість винограду чудова, тому що ми впоралися з борошнистою росою, але через спеку в останні тижні ми втратили близько 40% майбутнього виробництва. Однак, температура впала і виноград починає відновлювати сили, тому загальне падіння виробництва може бути меншим», – розповідає про ситуацію, що склалася Філіппо Буттафуоко (Filippo Buttafuoco) Cantine Settesoli (Сицилія).

Джерело: decanter.com
Фото: settesoli.it, facebook.com/SettesoliOfficial

Врожай в Італії може скоротитися у 2023 році через сильну спеку, шторми та інші погодні явища, пов’язані зі зміною клімату. На думку сільськогосподарської групи Coldiretti, екстремальні погодні явища поточного року означають, що врожай винограду в Італії в 2023 році може бути на 14% менше, ніж у 2022. А національне виробництво вина може становити близько 43 […]

Australian Pinot Noir Challenge-2023. Кількість учасників з кожним роком зростає

Австралійський конкурс Піно Нуар проводиться шостий рік поспіль, його метою є порівняння кращих австралійських регіонів, відомих виробництвом високоякісного Піно Нуар. Конкурс має 42 категорії та оцінює якість, регіональні відмінності та теми, що виникають в австралійському виноградарстві та виноробстві.


Ліндсі МакКолл (Lindsay McCall), голова Australian Pinot Noir Challenge, очікує, що цього року на конкурсі буде представлено найбільшу кількість заявок і пояснює це зростаючою репутацією заходу на світовій винній сцені та доведеною здатністю збільшувати продажі вин-переможців конкурсу.

Australian Pinot Noir Challenge

«Australian Pinot Noir Challenge став еталоном як для виробників, так й для любителів Піно Нуар. Щороку наш конкурс збирає найбагатший вибір найкращих вин Піно Нуар та ефективно представляє чудові зразки з усього австралійського ландшафту. Результат для виноробень-переможців – винятковий», – каже Ліндсі МакКолл.

Australian Pinot Noir Challenge

Заявки на конкурс приймають до 18 серпня 2023 року. Вина на конкурс мають бути доставлені з 21 серпня до 1 вересня 2023 року. Суддівство проходитиме протягом двох днів – 11 та 12 вересня. Результати оголосять на гала-вечері у ресторані Cutler & Co у Мельбурні, у четвер 5 жовтня 2023 року.

Детальна інформація тут.

Джерело: winetitles.com.au
Фото: facebook.com/pinotchallenge

Австралійський конкурс Піно Нуар проводиться шостий рік поспіль, його метою є порівняння кращих австралійських регіонів, відомих виробництвом високоякісного Піно Нуар. Конкурс має 42 категорії та оцінює якість, регіональні відмінності та теми, що виникають в австралійському виноградарстві та виноробстві. Ліндсі МакКолл (Lindsay McCall), голова Australian Pinot Noir Challenge, очікує, що цього року на конкурсі буде представлено […]

Практики сучасного виноробства

Другий освітній захід від Асоціації Крафтових Виноробів України, Wines of Ukraine та EU4Business відбудеться у Києві, в Торгово-промисловій палаті України, 19-20 серпня 2023 р.


В межах програми міжнародної співпраці EU4Business за фінансування Європейського Союзу та Німеччини Громадська Спілка «Асоціація Крафтових Виноробів України» та Wines of Ukraine продовжують співпрацю з організації освітніх заходів для українських виноробів та підприємців, що працюють у виноробній галузі. Другий семінар «Практики сучасного виноробства: поетапний навчальний майстер-клас з виробництва вина» відбудеться у Києві 19 та 20 серпня. 

Практики сучасного виноробства

«Попередній семінар, присвячений економічним, податковим та юридичним питанням, мав надзвичайний успіх та був дуже корисним не лише для виноробів-початківців, а й для тих наших колег, котрі вже багато років працюють у цій індустрії. Ми отримали схвальні відгуки від учасників і дуже раді можливості продовжувати освітню програму», —  поділилася своїми враженнями Світлана Цибак, голова Асоціації. 

Наступний освітній захід фокусується на практичних аспектах та сучасних трендах у виробництві вин. «Ця тема є насправді актуальною, і ми дуже задоволені тим, що зможемо залучити в якості лекторів найкращих українських спеціалістів, а також — наших співвітчизниць-експерток, що мають величезний досвід з виноробства й наразі працюють за кордоном», — відзначає керівниця освітнього проєкту Євгенія Ніколайчук, експертка Асоціації Крафтових Виноробів України.

Отже, «Асоціація Крафтових Виноробів України», Wines of Ukraine та EU4Business запрошують підприємців взяти участь у другому заході проєкту в Києві — безкоштовному дводенному семінарі «Практики сучасного виноробства: поетапний навчальний майстер-клас з виробництва вина».

Практики сучасного виноробства

Детальніше про програму семінару*:

19.08.23

  • 9:00-9:30 Реєстрація учасників.
  • 9:30-10:00 Вступне слово.
  • 10:00-12:00 «Виноградник: агротехнічні заходи та збір врожаю».

Лекторка: Наталія Каменева, доктор сільськогосподарських наук, професорка, зав. лабораторією сенсорного аналізу ОНАПТ.

  • 12:00-12:15 Перерва.
  • 12:15-14:15 «Переробка винограду на мезгу та сусло. Операції з освітлення сусла». Лекторка: Оксана Ткаченко, доктор технічних наук, професорка, зав. кафедрою технології вина й лабораторією сенсорного аналізу ОНАПТ.
  • 14:15-15:00 Кава-брейк. 
  • 15:00-17:00 «Мікробіологія вина. Основні моменти, на які необхідно звернути увагу». Лекторка: Оксана Ткаченко.

20.08.23

  • 9:30-10:00 Реєстрація учасників, спілкування в кулуарах.
  • 10:00-12:00 «Бродіння: як розкрити потенціал вашого винограду». Лекторка: Маша Скорченко, виноробиня (Україна, Франція, США, Нова Зеландія та Узбекистан).
  • 12:00-12:15 Перерва.
  • 12:15-14:15 «Робота з бочкою: як моделювати стиль вина». Лекторка: Аліна Тенетка, виноробиня бренду Oyster Bay у Новій Зеландії, PhD з виноробства.
  • 14:15-15:00 Кава-брейк.
  • 15:00-17:00 «Покращення органолептичних властивостей виноматеріалів перед розливом або «Вишеньки на торті». Лектор: Юрій Кепканов, винороб-технолог, директор компанії «КОНТ-2».

*в програмі можуть відбутися незначні зміни.

Практики сучасного виноробства

Дати й час проведення: 19.08.23 та 20.08.23 з 10:00 до 17:00.

Місце проведення: м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33 (Торгово-промислова палата України).

Формат: офлайн. 

Участь у семінарі є безкоштовною для всіх учасників — як для членів ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України», так і для інших підприємців, але долучитися до події можна лише за умови попередньої реєстрації. 

Кількість місць обмежена, тож поспішайте заповнити форму за посиланням

Більш детально про програму семінару та спікерів можна буде дізнатись незабаром на сторінках ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» та Wines of Ukraine у соціальних мережах.

Інформаційна довідка

Заходи відбудуться в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua.

Організатор заходу – ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України».

Зміст публікації є виключною відповідальністю ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.

Другий освітній захід від Асоціації Крафтових Виноробів України, Wines of Ukraine та EU4Business відбудеться у Києві, в Торгово-промисловій палаті України, 19-20 серпня 2023 р. В межах програми міжнародної співпраці EU4Business за фінансування Європейського Союзу та Німеччини Громадська Спілка «Асоціація Крафтових Виноробів України» та Wines of Ukraine продовжують співпрацю з організації освітніх заходів для українських виноробів […]

Українські вина з Бахмута прямують до Японії

Ігристі вина відомої української компанії Artwinery з жовтня цього року будуть імпортуватися до Японії. 


Це неймовірна подія, адже ми знаємо, що сам Бахмут зруйнований вщент російськими загарбниками. Але ще минулого року Artwinery вдалося перевезти мільйони пляшок у передмістя Києва і врятувати їх від знищення. Ідея щодо імпорту вина до Японії для підтримки виноробної компанії належить українській бізнесвумен Євгенії Гріппі. До вторгнення росії вона мала бізнес з імпорту та продажу японської косметики в Україні, компанію Umi Group LLC. Але коли почалася війна, косметика перестала бути пріоритетом для багатьох українських жінок… Бізнес зупинився. Початок війни застав Євгенію в Японії. Вона вирішила змінити свою бізнес-модель і почала досліджувати можливість продажу українських товарів у Японії, зрештою вирішивши зосередитись на вині – напої, популярному в усьому світі.

Гріппа звернулася до Artwinery, найстарішої української компанії, заснованої в 1950 році і відомій як один з найбільших виробників у Східній Європі. Продажі планували розпочати ще минулого року, але більшість українських портів зруйновані або знаходяться під постійними обстрілами ворога, а це означає, що вино потрібно перевезти до Європи, перш ніж відправляти до Японії морем.

«Без імпорту  ця виноробня з її довгою історією могла б не вижити, і це було б трагічною втратою», – зауважує Євгенія. – Я хочу допомогти їм продовжувати робити те, що вони вміють найкраще».

Компанія Umi Group LLC у червні взяла участь у міжнародній виставці продуктів харчування та напоїв у Токійському міжнародному виставковому центрі, де представила продукцію Artwinery – сім ігристих вин, виготовлених традиційним методом бродіння.

Біля стенду Umi Group LLC  зупинялися ресторатори, сомельє та інші фахівці винної галузі. Хірокі Сакамото, власник піцерії Da Granza в Токіо, сказав, що йому сподобався ароматний смак вина. «Хоча ми подаємо тільки італійське вино в моєму ресторані, ми дуже хочемо представити українське», – сказав він, додавши, що також сподівається підтримати країну, яка переживає такий складний період.

Майко Зама, офіс-менеджер винної компанії Baron Philippe De Rothschild Orient, зауважив: «Оскільки я працюю у виноробній промисловості, мене природно тягне до речей, пов’язаних з вином. Але ця виноробня виділяється для мене, особливо тому, що вона розташована в Бахмуті, регіоні, який сильно постраждав від війни».

Євгенія мріє не тільки забезпечити українськими напоями японські ресторани та споживачів. Компанія Umi Group LLC також хоче представити японські спиртні напої в Україні та інших країнах.

«Останнім часом імідж України – це лише війна. Я хочу, щоб люди знали, що в Україні також є якісні товари, і я хочу познайомити з ними японців. Хоча ми наполегливо працюємо за кордоном, я вважаю, що відтепер нам потрібно більше працювати і в Україні. Ми маємо відновити все для наших дітей», – впевнена Євгенія.

Фото: mainichi.jp

Ігристі вина відомої української компанії Artwinery з жовтня цього року будуть імпортуватися до Японії.  Це неймовірна подія, адже ми знаємо, що сам Бахмут зруйнований вщент російськими загарбниками. Але ще минулого року Artwinery вдалося перевезти мільйони пляшок у передмістя Києва і врятувати їх від знищення. Ідея щодо імпорту вина до Японії для підтримки виноробної компанії належить […]

Prosecco DOC стане офіційним партнером XXV Зимових Олімпійських ігор 

До Олімпійських і Паралімпійських ігор,  які пройдуть в італійських містах Мілан і Кортіна-д’Ампеццо. ще майже три роки. Але вже є привід підняти бокали за офіційне партнерство цієї олімпіади з Prosecco DOC.


Найпопулярніше і найбільш споживане ігристе вино у світі сприймає спортивну подію як винятковий плацдарм для подальшої консолідації свого лідерства на світовому ринку споживання.

«Для нас дуже приємно підтримати організаційний комітет Зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор у цій фантастичній та амбітній пригоді», – прокоментував президент Prosecco Consortium Стефано Занетте (Stefano Zanette). – Протягом тривалого часу Prosecco виділяє значні ресурси для розвитку спорту та культури. Яка може бути краща нагода, ніж ці Ігри, щоб поділитися цінностями, які, починаючи зі спорту, перетворилися на спосіб життя і, зрештою, на культуру? Не забуваючи про іншу тему, яка пов’язує нас з Олімпійським рухом, а саме екологічну обізнаність, яка залучає як нашу деномінацію, так і організаційний комітет зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор у 2026 року, щоб допомогти людям зрозуміти, як «прихильність до екологічних, економічних, і соціальних питань – це не проблема, а можливість», – підсумовує Занетте.

«Враховуючи міжнародний масштаб зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор у Мілані і Кортіні 2026, а також оскільки Prosecco DOC є найбільш споживаною італійською маркою вина у світі, ми не могли упустити можливість стати офіційним спонсором цієї великої події, яка, як ми сподіваємося, стане можливістю підкреслити зв’язок між Prosecco та територією виробництва, що є справжньою причиною міжнародного успіху нашої продукції, – додає керуючий директор Prosecco DOC Consortium Лука Джаві. – Часто вважають, що назва «просекко» є синонімом ігристого вина. Це не так; Prosecco – це DOP, який включає дев’ять провінцій між Венето та Фріулі-Венеція-Джулією, де збирають виноград і просекко вініфікують перед тим, як його розливають у пляшки та розповсюджують у 195 країнах світу».

«З підписанням контракту з консорціумом Prosecco DOC команда спонсорів, які вирішили підтримати фонд Milano Cortina 2026 на шляху до Ігор, ще більше розширюється, – прокоментували президент і генеральний директор оргкомітету Milano Cortina 2026, Джованні Малаго та Андреа Варньє. – Консорціум Prosecco DOC є синонімом впевненості та стилю, який розповідає світові про досконалість нашої країни, історію тріумфів та великих пристрастей, а також, як і команда Milano Cortina 2026, поєднує в собі клас, елегантність та індивідуальність».

Фото: winenews.it

 

До Олімпійських і Паралімпійських ігор,  які пройдуть в італійських містах Мілан і Кортіна-д’Ампеццо. ще майже три роки. Але вже є привід підняти бокали за офіційне партнерство цієї олімпіади з Prosecco DOC. Найпопулярніше і найбільш споживане ігристе вино у світі сприймає спортивну подію як винятковий плацдарм для подальшої консолідації свого лідерства на світовому ринку споживання. «Для […]

Найбільше вина п’ють португальці

Згідно з новим дослідженням, Португалія посідає перше місце у світі за рівнем споживання вина.


Дослідження Bounce проаналізувало такі фактори, як загальна кількість літрів, споживаних кожною країною, а також кількість літрів, які в середньому споживає людина, щоб виявити 10 країн із найбільшим споживанням вина в усьому світі.

Португалія споживає 600 мільйонів літрів вина на рік, що загалом менше, ніж у таких країнах, як Франція та Італія, але найбільше, якщо виміряти на людину – 58 літрів.

Вино є невід’ємною частиною португальської культури з довгою історією виноробства, яка налічує тисячі років, і це робить Португалію провідним споживачем вина у світі.

Італія, історія виноградарства якої налічує тисячі років починаючи з стародавніх цивілізацій, відома як батьківщина деяких із найвідоміших вин у світі. Країна має найбільше виробництво вина, тому нікого, не шокує факт споживання 39 літрів на людину, що ставить Італію на друге місце в цьому рейтингу.

На третьому місці Франція – ще одна країна, яка відома своїм виноробством і вважається однією з найвпливовіших і найпрестижніших виноробних країн світу. Французькі вина незмінно вважалися одними з найкращих, тому, природно, цим користуються її жителі. То ж Франція опиняється на третьому місці з 37 літрами вина, спожитих на людину.

Згідно з новим дослідженням, Португалія посідає перше місце у світі за рівнем споживання вина. Дослідження Bounce проаналізувало такі фактори, як загальна кількість літрів, споживаних кожною країною, а також кількість літрів, які в середньому споживає людина, щоб виявити 10 країн із найбільшим споживанням вина в усьому світі. Португалія споживає 600 мільйонів літрів вина на рік, що […]

Пляшка шампанського змінює звичний вигляд

Champagne De Sloovere-Pienne став першим виробником, який прибрав фольгу з горловини на своїх пляшках. Цей крок покликаний суттєво зменшити викиди вуглекислого газу.


Верхню частину пляшки шампанського традиційно загортають в фольгу, яка покриває мюзле, пробку та більшу частину горлечка. Цей тонкий лист алюмінію наразі виконує лише декоративну функцію. Але відмовившись від нього, можна поліпшити екологічність продукту, вважає Емелін Де Слувер, 33-річна винороб із Champagne De Sloovere-Pienne Вона запропонувала прибрати фольгу на користь простої смужки паперу, і закликає до такого кроку усіх виробників шампанського.

Пляшка Champagne De Sloovere-Pienne наразі виглядає так

«Вибір смужки паперу замість великого листа фольги з нанесеною фарбою – це екологічно відповідальний підхід із низьким вмістом вуглецю», – наголошує Де Слувере. – Якісних змін немає. І новий вигляд пляшки жодним чином не знецінює ефективність, так само, як ковпачки не покращують її».

Comité Champagne та французька митниця схвалили нові накладки, і De Sloovere сподівається надихнути інших виробників наслідувати їхній приклад.

«Якщо наш підхід може заохотити інші будинки переходити до смуг замість “головних уборів”, це справді було б джерелом гордості для нас через те, що ми відкрили шлях до нової ери упаковки в Шампані», – додала вона.

Ця інновація є частиною ширшої тенденції, коли різні винороби та роздрібні продавці видаляли капсули з тихого вина, намагаючись скоротити непотрібну упаковку.

На початку цього року компанія Waitrose відмовилася від пластикових та фольгованих чохлів у асортименті Loved & Found. Рукава використовуються виключно з естетичних міркувань, і вони більше не потрібні з точки зору якості в сучасну епоху.

Champagne De Sloovere-Pienne став першим виробником, який прибрав фольгу з горловини на своїх пляшках. Цей крок покликаний суттєво зменшити викиди вуглекислого газу. Верхню частину пляшки шампанського традиційно загортають в фольгу, яка покриває мюзле, пробку та більшу частину горлечка. Цей тонкий лист алюмінію наразі виконує лише декоративну функцію. Але відмовившись від нього, можна поліпшити екологічність продукту, […]

Winelovers Wine Awards: результати та аналіз конкурсу

У Будапешті 7-9 червня вдруге відбувся міжнародний винний конкурс Winelovers Wine Awards. Головний редактор Drinks+ Ольга Піневич була запрошена до команди суддів цього конкурсу та поділилася своїми висновками і враженнями. 


Winelovers Wine Awards амбітно претендує на те, щоб стати найвпливовішим винним конкурсом у Центральній та Східній Європі. Адже Угорщина завжди функціонувала як ворота між Сходом і Заходом.

Особливості конкурсу

Цього року суддівське журі та кількість вин з різних країн розширились завдяки командній роботі та комунікації конкурсу. До речі, варто додати, що член команди The Winelovers Wine Awards Agnes Nemeth – головний професійний організатор, стала номінанткою WTA в номінації Author of the Year. І більше, одна із суддів, яку ми також були дуже раді зустріти в Будапешті – Dr. Elizabeth Smith – професор коледжу та менеджер винного клубу, а також переможець публічного голосування в категорії Wine & Food Influencer/The Brightest Journey.

Winelovers Wine Awards

Важливо й те, що українські вина отримали особливу можливість взяти участь на безоплатній основі. Про цю пропозицію оргкомітету відразу ж повідомили на наших медіа-ресурсах. Українські винороби мають відмінний результат – 25 вин нагороджені медалями .

Винні судді, ретельно відібрані керівниками конкурсу, представляли різні країни. Були присутні не лише угорські фахівці, а й представники Польщі, Хорватії, Нідерландів, Великобританії, Румунії, Австрії, Словаччини, США та Бельгії. Кожну винну комісію очолював титулований представник винного світу, такий як Wine Akademiker, Masters of Wine еtс. Цього року було приємно бачити таких відомих виноробів, як  Dr. Caroline Gilby MW, Dr. Jamie Goode, Essi Avellan MW, Kristian Kielmayer DipWSET і Weinakademiker, з якими мені пощастило дегустувати, обговорювати та оцінювати вина в нашій команді як член журі конкурсу протягом трьох днів. До речі, перші два дні для нашої команди були присвячені виключно тихим білим винам, останній – червоним.

Winelovers Wine Awards

Понад 50 відомих міжнародних експертів оцінили 840 вин з 256 виноробень, 11 країн, 38 виноробних регіонів, що були представлені на Winelovers Wine Awards цього року.

Winelovers Wine Awards

Згідно зі статистикою за кількістю нагород (не враховуючи угорські вина) на першому місці була Румунія (32,6%), на другому – Україна з 20% від загальної кількості, далі йде Словаччина з часткою 13,8%.

Winelovers Wine Awards

István TÁBOR, директор конкурсу, у своєму зверненні до членів журі 2023 року сказав: «Winelovers Wine Awards представляє останнє покоління міжнародних винних конкурсів, цілі та діяльність яких виходять за рамки традиційних заходів. Конкурс було створено, щоб дати винам справжній прорив, поєднавши маркетингову цінність медалей у комерційні результати, щоб побудувати міст зі Сходу на Захід, безпрограшну ситуацію для виноробів».

László BÁLINT, президент конкурсу, прокоментував Drinks+: «Винний конкурс Winelovers Wine Awards 2023 досяг значного прогресу порівняно з попереднім роком: зросла кількість як вітчизняних, так і іноземних заявок. Кількість міжнародних заявок перевищила 50%, що свідчить про те, що репутація конкурсу охопила більше виноробень, а професійний рівень є безсумнівним і взірцевим завдяки відбору членів журі. Будь-яка виноробня, яка досягає видатних результатів у цьому конкурсі, може бути впевнена, що її вино конкурентоспроможне на міжнародному ринку».

Winelovers Wine Awards

Ми абсолютно згодні і пишаємося українськими виноробами, які безперечно заслуговують на такі результати, які вони отримали.

Результати

Загалом було вручено 762 медалі, а 4 вина отримали відзнаку Grand Gold. Крім того, судді роздали 101 золоту, 281 срібну та 307 бронзових медалей. Наші українські винороби мають відмінний результат – 25 вин нагороджені медалями. Участь у конкурсі взяли українські винороби: Biologist Craft Winery з Київської області, Bereczky “Borászat” Winery з Берегова, Frumushika-Nova Family Winery з Одеської області, Wine Cellar родини Сасс (Кідьош, Закарпаття), Orosz Winery (Дерецен, Закарпаття), Bolgrad Winery (Одеська обл., Бессарабія).

Winelovers Wine Awards

Найвищу оцінку в 91 бал отримав винний льох родини Сасс за біле вино Hárslevelű 2021, витримане в дубі. Золоті медалі також отримали виноробство Biologist Craft Winery за Aligote 2022,  Bolgrad Winery за Bolgrad Reserve Collection Chardonnay 2021 та 1821 Select Collection Bolgrad Pinot Grigio 2021.

Вітання від усієї нашої команди!

З усіма результатами можна ознайомитися тут.

Не тільки сліпі дегустації

Протягом трьох днів конкурсу на журі чекали не лише сліпі дегустації. Крім того, організатори постаралися представити нам широку програму захоплюючих майстер-класів. Essi Avellan MW на своєму майстер-класі з ігристих вин показала нам різницю між різними смаками ігристих вин пляшки 0,75 VS Magnum. І смак справді інший, оскільки друге магнумове бродіння починається в середньому на два дні пізніше, ніж те саме вино в пляшках 0,75 л, і триває майже на тиждень довше. Цитата з презентації: «Вина, вироблені в магнумах, також відрізняються по суті завдяки додатковим процесам, пов’язаним із тривалішою ферментацією».

Winelovers Wine Awards

Вона також поділилася з нами досвідом The Champagne and Sparkling Wine World Championships 2022. За словами Essi Avellan MW, 51 пара порівнянних пляшок 0,75 л і магнум була подана з тим самим вином того ж урожаю або невинтажного (незалежно від основи), включаючи всі методи виробництва. Результат – 86% вин отримали такі ж або кращі результати по медалях у форматі магнум.

Блискучий майстер-клас, проведений Себастьяном Хіральдо Маковеєм (Sebastian Giraldo Makovej), амбасадором бренду Sauska Wines: «Фурмінт як ігристе: у гонитві за стилем Сауска», де ми могли побачити потенціал і різні смаки та стилі сорту винограду Фурмінт.

Winelovers Wine Awards

На майстер-класі Гергелі Ріпка (Gergely Ripka) редактора TokajGuide, представив Young Aszú з Токая.

Програма другого дня була присвячена Winelovers X tasting & networking event. Невимушена та професійна дегустація вин від невеликої кількості обраних виноробень (було представлено список із 15 виноробств), деякі з яких потрапили на конкурс вин.

Наша команда Drinks+ вітає всіх переможців і дуже рада, що члени нашої команди стають учасниками таких престижних винних конкурсів.

У Будапешті 7-9 червня вдруге відбувся міжнародний винний конкурс Winelovers Wine Awards. Головний редактор Drinks+ Ольга Піневич була запрошена до команди суддів цього конкурсу та поділилася своїми висновками і враженнями.  Winelovers Wine Awards амбітно претендує на те, щоб стати найвпливовішим винним конкурсом у Центральній та Східній Європі. Адже Угорщина завжди функціонувала як ворота між Сходом […]

У Cognac Delamain оголошують про важливі зміни у вищому керівництві

Напередодні святкування свого двохсотріччя (1824-2024), сімейний Дім Cognac Delamain оголосив про численні зміни у структурі управління.


У березні 2024 року відомий майстер льоху Cognac Delamain Домінік Туто (Dominique Touteau) піде на пенсію, у Delamain месье Туто пропрацював понад 42 роки.

Cognac Delamain

Домінік Туто

Місце Домініка Туто займе Чарльз Браастад (Charles Braastad), представник дев’ятого покоління сім’ї Делемейн. З 1 вересня 2023 року Браастад обійме нову посаду майстра льоху/заступника керуючого.

У свою чергу посаду керівника Delamain обійме Ерік Ле Буар (Eric Le Bouar), основний акціонер Delamain. В даний час він очолює відділ злиття та поглинання в Groupe Bollinger, де керував придбанням Hubert Brochard у Сансері та Château d’Etroyes у Бургундії. Ле Буар має більш ніж 10-річний досвід роботи у виноробній та алкогольній промисловості у галузі фінансів та стратегій. До приходу в Groupe Bollinger він працював у Pernod Ricard, лідері галузі, у Франції, США та Латинській Америці.

Cognac Delamin

Святкування двохсотліття, яке розпочнеться навесні 2024 року, буде присвячене Домініку Туто та його кар’єрі у Cognac Delamin.

Джерело: harpers.co.uk
Фото: facebook.com/DelamainCognac

Напередодні святкування свого двохсотріччя (1824-2024), сімейний Дім Cognac Delamain оголосив про численні зміни у структурі управління. У березні 2024 року відомий майстер льоху Cognac Delamain Домінік Туто (Dominique Touteau) піде на пенсію, у Delamain месье Туто пропрацював понад 42 роки. Домінік Туто Місце Домініка Туто займе Чарльз Браастад (Charles Braastad), представник дев’ятого покоління сім’ї Делемейн. […]

SHABO їде до Умані

29-30 липня в Умані відбудеться Cheese & Wine Festival. Команда SHABO їде на фестиваль крафтового вина та сиру.


Справжній крафтовий сир, вишукані та ексклюзивні вина, приємна музика – все це – Cheese & Wine Festival, що відбудется 29-30 липня в місті Умань у готельно-ресторанному комплексі Forest Club Sherwood.

Переможець Wine Travel Awards у категорії Brand – the Visiting Card of the Country – SHABO Family Winery привезе на Фестиваль свої вина.

Нагадаємо, що нещодавно SHABO Muscat Ottonel Limited Edition 2016 отримало Platinum на Decanter World Wine Awards. Крім того, у цьому році вина SHABO отримали на Decanter й інші нагороди – 5 срібних та 17 бронзових медалей. Також на Berliner Wine Trophy-2023 вина SHABO отримали 25 відзнак, серед цих нагород – 10 золотих медалей.

Нещодавно вина SHABO з’явилися на полицях магазинів Фінляндії. До речі, Фінляндія стала 21 країною, куди SHABO експортує українські вина та бренді.

Отже, липень, краса Умані та багато дегустацій, серед яких дегустація вин SHABO з бренд-амбасадором компанії Олегом Антіпіним.

Фото: facebook.com/oleg.antipin

29-30 липня в Умані відбудеться Cheese & Wine Festival. Команда SHABO їде на фестиваль крафтового вина та сиру. Справжній крафтовий сир, вишукані та ексклюзивні вина, приємна музика – все це – Cheese & Wine Festival, що відбудется 29-30 липня в місті Умань у готельно-ресторанному комплексі Forest Club Sherwood. Переможець Wine Travel Awards у категорії Brand […]

X
Украина