Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Французький закон забороняє продаж алкоголю на Олімпіаді-2024

Під час перегляду змагань уболівальники на трибунах не зможуть випити пива. Закон, який діє у Франції понад 30 років, накладає суттєві обмеження на продаж алкоголю на спортивних стадіонах та інших об’єктах, де відбудуться літні Олімпійські ігри у Парижі 2024 року. Однак деякі VIP-гості зможуть потішити себе алкоголем, спостерігаючи за спортсменами.


У 1991 році у Франції набув чинності Закон Клода Евена (Claude Even), який обмежує маркетинг та рекламу алкогольної та тютюнової продукції. Це також означає, що будь-який алкоголь не можна продавати на стадіонах під час спортивних заходів. Yahoo Sports повідомляє, що «у зв’язку із законом перейменовуються навіть змагання, що спонсоруються алкогольними компаніями, коли вони проводяться у Франції. Наприклад, змагання з регбі Heineken Champions Cup називається H Cup».

Водночас, кожен організатор заходу може подати «заявку на виключення» із Закону Евіна для 10 заходів на рік від кожного муніципалітету, але розмір та масштаб Олімпійських ігор роблять це неможливим. Британське агентство новин Reuters повідомляє, що Париж-2024 проведе понад 700 сесій змагань протягом 15 днів, а отже, організатор не може коментувати застосування законів, тільки законодавець повинен визначити відповідні рамки для організаторів заходів.

Олімпіада-2024

Але є винятки для VIP-лож. «Французьке законодавство дозволяє службам громадського харчування, які пропонують також і алкоголь, працювати в зонах гостинності, оскільки це регулюються окремим законом про громадське харчування», – пояснив представник Reuters у Франції.

Таким чином, пити алкоголь у VIP-секціях не заборонено. Французька щоденна газета Le Parisien повідомила, що деякі секції гостинності будуть пропонувати келих шампанського глядачеві, а також подавати вино та пиво у барі VIP-секції. Вартість таких квитків значно перевищує вартість звичайних. Наприклад, вхід до зали стадіону Stade de France для участі у фінальному забігу на 100 м серед чоловіків коштуватиме 4 900 євро на людину.

Джерело: foodandwine.com
Фото: ua-football.com, carrefour.com

Під час перегляду змагань уболівальники на трибунах не зможуть випити пива. Закон, який діє у Франції понад 30 років, накладає суттєві обмеження на продаж алкоголю на спортивних стадіонах та інших об’єктах, де відбудуться літні Олімпійські ігри у Парижі 2024 року. Однак деякі VIP-гості зможуть потішити себе алкоголем, спостерігаючи за спортсменами. У 1991 році у Франції […]

Château Smith Haut Lafitte: французька перлина серед найкращих виноградників світу

Даніель і Флоренс Катьяр прибули до Ріохи для захоплюючого оголошення: оприлюднення топ-50 World Best Vineyard 2023.


Нещодавно Даніель і Флоренс Катьяр, власники Château Smith Haut Lafitte, спонсора призового фонду Wine Travel Awards і номінанта в категорії The Visiting Card of the Country / Art & History Object, прибули до Ріохи, щоб почути оголошення топ-50 World Best Vineyard 2023, престижного щорічного списку, який відзначає найкращі виноробні напрямки на п’яти континентах, демонструючи винятковий досвід виноградарства з усього світу.

Для Катьярів це визнання не є несподіванкою. Château Smith Haut Lafitte стабільно утримує свою позицію в цьому видатному рейтингу протягом чотирьох років поспіль, і цього року вона досягла вагомої віхи, забезпечивши собі бажане місце в топ-5. Крім того, це перша французька виноробня, яка досягла такого чудового результату. 

Château Smith Haut Lafitte

Château Smith Haut Lafitte сягає своїм корінням у чотирнадцяте століття і зараз процвітає під керівництвом колишнього французького олімпійського лижника Даніеля Катьяра та його дружини Флоренс. Їхнє трансформаційне бачення, що охоплює останні три десятиліття, залишило значимий слід на цій квінтесенційній виноробні Бордо, і перетворило її на виняткове місце.

Прихильність Катьярів до біодинамічного землеробства зіграла головну роль в їхньому успіху. Вирощуючи виноградники, де ширські коні дбайливо орють землю, оточені зеленими лісами, пишними фруктовими садами та галасливими вуликами. Ця гармонійна екосистема покращує біорізноманіття, збагачуючи не тільки вина, але й забезпечуючи стійкість маєтку та мінімізуючи його вуглецевий слід.

Château Smith Haut Lafitte

До бізнесу Катьярів приєдналися їхні дочки. Матильда, завдяки насінню винограду та живцям виноградної лози, заснувала всесвітньо відомий бренд краси Caudalie. Тим часом Аліса керує маєтком, включаючи п’ятизірковий готель Les Sources de Caudalie, розташований серед виноградників, і ресторан La Grande’Vigne, відзначений двома мішленівськими зірками. Спа-центр, у якому представлено Caudalie Vinothérapie, надає можливість гостям побалувати себе, а магазин, винний бар, басейн, тренажерний зал, сауна, тенісний корт тощо пропонують безліч заходів, які можуть продовжити перебування відвідувачів.

Дегустаційний зал в оранжереї є абсолютним обов’язковим при відвідуванні шато. Коли ви ступаєте на дошки підлоги, відкриваються таємні освітлені сходи, що ведуть до найціннішої колекції пляшок у маєтку, яка датується дев’ятнадцятим століттям.

Château Smith Haut Lafitte виготовляє червоні та білі блендиі з використанням семи сортів винограду Бордо, дотримуючись принципів біодинаміки та використовуючи певну технологічну допомогу. За виноградом старанно спостерігають, навіть з космосу! За допомогою супутникових знімків визначають точний момент для початку ручного збору врожаю.

Скульптуры в Château Smith Haut Lafitte

На шляху до виноробні виноград дбайливо захищений ергономічними ковпаками, розробленими самим Деніелом, які захищають від негоди. Власна бондарня маєтку дозволяє команді майстерно контролювати вплив дуба на вино до найдрібніших деталей.

Після останнього тріумфу ми висловлюємо щирі вітання сім’ї Катьар і всій винятковій команді Château Smith Haut Lafitte. Їхня непохитна відданість досконалості у виноробстві та відданість екологічності є справжнім свідченням чудового духу французького виноробства.

Даніель і Флоренс Катьяр прибули до Ріохи для захоплюючого оголошення: оприлюднення топ-50 World Best Vineyard 2023. Нещодавно Даніель і Флоренс Катьяр, власники Château Smith Haut Lafitte, спонсора призового фонду Wine Travel Awards і номінанта в категорії The Visiting Card of the Country / Art & History Object, прибули до Ріохи, щоб почути оголошення топ-50 World […]

Аукціон рідкісних віскі відбудеться у жовтні

Sotheby’s представить топ-лоти ультрарідких та унікальних сортів шотландського віскі на майбутньому аукціоні The Distillers One of One, який відбудеться в Единбурзі 5 жовтня.


Доходи від аукціону, який, як стверджують його організатори, є найбільшим в історії благодійним аукціоном із продажу шотландського віскі, буде передано до благодійних фондів – The Distillers’ Charity та Youth Action Fund, місією яких є змінити життя знедолених молодих людей Шотландії.

Кожен бренд, що бере участь у The Distillers One of One, жертвує одну одиницю, яка ніколи не буде повторена, поточна оцінка кожного лота від 5000 до більш ніж 500 000 фунтів стерлінгів.

Аукціон рідкісних віскі

Серед рідкісних віскі, виставлених на аукціон – шотландський віскі 55-річної витримки Bowmore STAC з орієнтовною ціною 300 000 – 500 000 фунтів стерлінгів; Glenturret Enduring Spirit у графині Lalique, що оцінюється в 40 000 – 80 000 фунтів стерлінгів; The Visionary Glen Grant, односолодовий віскі 68-річної витримки; Coalescence of the Coast 55-річної витримки від Highlands Distillery Glenglassaugh.

Pernod Ricard пропонує для аукціону спеціальний резерв, якого немає у продажу: Royal Salute The Coronation of King Charles III Edition – The Distillers One of One Special Reserve, вартість якого оцінюється в 14 000 – 24 000 фунтів стерлінгів. Купаж складається більш ніж з 53 видів шотландського віскі і включає дуже рідкісний з барила Royal Salute 1962 Reserve. Два лоти запропонує Bacardi: Aberfeldy 39-річної витримки, дистильований 6 грудня 1983 року та розлитий з бочки № 1, та MacDuff 52-річної витримки, дистильований 23 квітня 1971 року. Old Pulteney пропонує Bow Wave – 45-річний односолодовий віскі.

Деякі зразки представлені у незвичайних ексклюзивних пляшках, виготовлених у єдиному екземплярі.

«Чудові результати першого The Distillers One of One стали свідченням того, чого можна досягти, коли галузь об’єднується. Успіх аукціону 2021 року, який відбувся завдяки чудовим брендам і спонсорам, спонукає нас організувати ще більш незабутню подію у жовтні цього року. Судячи з виняткової якості та креативності лотів наших донорів, ми сподіваємось знову досягти рекордних цін на підтримку нашої благодійності», – каже Біні Гераедтс-Еспі (Beanie Geraedts-Espey), керуючий директор Distillers Ventures

Джонні Фаул (Jonny Fowle), глобальний керівник відділу спиртних напоїв Sotheby’s, прокоментував, що другий аукціон The Distillers One of One вже викликав ажіотаж серед колекціонерів, які з нетерпінням чекали новин про цьогорічні лоти.

«Довгоочікувана подія, на якій будуть представлені найстаріші віскі, колись випущені Bowmore, Glenglassaugh, Old Pulteney, MacDuff та Kilchoman, ще більше зміцнить значущість того, що зарекомендувало себе як найбільший благодійний аукціон спиртних напоїв. Це очевидно той випадок, коли творчість і щедрість шотландської індустрії віскі виходять на перший план», – каже Джонні Фаул.

Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: thedrinksbusiness.com, msbis.com

Sotheby’s представить топ-лоти ультрарідких та унікальних сортів шотландського віскі на майбутньому аукціоні The Distillers One of One, який відбудеться в Единбурзі 5 жовтня. Доходи від аукціону, який, як стверджують його організатори, є найбільшим в історії благодійним аукціоном із продажу шотландського віскі, буде передано до благодійних фондів – The Distillers’ Charity та Youth Action Fund, місією […]

London Wine Fair 2024. Названо нові дати

Цього року London Wine Fair, официальний виставковий партнер Drinks+ та Wine Travel Awards, зібрала понад 400 експонентів та понад 10 000 відвідувачів. London Wine Fair’s Net Promoter Score склав виняткові 23,7, що, безумовно, говорить про успіх заходу. Провідні агенти Великобританії вже підтвердили своє повернення наступного року. Організатори оголосили про наступні дати проведення, London Wine Fair відбудеться з 20 по 22 травня 2024 року.


Будучи найбільшою у Великобританії виставкою з продажу напоїв, London Wine Fair вже понад 40 років приваблює десятки тисяч покупців з барів, ресторанів, супермаркетів, незалежних трейдерів та ін. Цього року London Wine Fair зібрала понад 10 000 осіб та понад 400 експонентів. На London Wine Fair 2023 вже вдруге відбулася церемонія нагородження переможців WTA.

London Wine Fair

London Wine Fair’s Net Promoter Score – показник, який організації використовують для вимірювання лояльності клієнтів до їхнього продукту, бренду чи послуги, склав виняткові 23,7 порівняно із середнім показником по галузі, який дорівнює чотирьом. Ця оцінка, яка на 22 бали вища, ніж у 2022 році, сама за себе говорить про успіх заходу 2023 року. У відповідь на такий тріумф ключові гравці галузі вже повідомили про своє повернення на захід 2024 року.

London Wine Fair

Провідні агенти Великобританії, серед яких Hatch Mansfield, Enotria&Coe, ABS Wine Agencies, Felix Solis, Richmond Wine Agencies, Ellis Wines, Friarwood Fine Wine та EWGA – вже підтвердили, що повернуться наступного року. Про свою участь заявив й Mentzendorff, інші великі постачальники готуються до реєстрації протягом найближчих тижнів.

Що стосується «далекого зарубіжжя», після того ефекту, який справив на присутніх pop-up tasting від New Zealand Wines – вони підтвердили свій намір бути присутніми на заході 2024 року. Також у заході 2024 візьме участь великий китайський винний стенд.

London Wine Fair

Ронан Сейберн MS (Ronan Sayburn), генеральний директор The Court of Master Sommeliers Europe, організує та проведе на London Wine Fair 2024 The Judgement of London. «Це буде реконструкція The Judgement of Paris 1976 року», коли між собою змагалися виробники Бордо та Каліфорнії, як відомо, тоді, за результатом сліпих дегустації, перемогли вина Каліфорнії. Організатором The Judgement of Paris був Стівен Спур’є (Steven Spurrier), британський винний експерт, письменник, педагог, винороб та трейдер. У 2019 році головному редактору Drinks+ Ользі Піневич-Тодорюк пощастило взяти ексклюзивне інтерв’ю у цієї людини-легенди.

На The Judgement of London у сліпих дегустаціях змагатимуться найкращі маєтки Бордо та Нового Світу.

Фото: londonwinefair.com, facebook.com/londonwinefair

Цього року London Wine Fair, официальний виставковий партнер Drinks+ та Wine Travel Awards, зібрала понад 400 експонентів та понад 10 000 відвідувачів. London Wine Fair’s Net Promoter Score склав виняткові 23,7, що, безумовно, говорить про успіх заходу. Провідні агенти Великобританії вже підтвердили своє повернення наступного року. Організатори оголосили про наступні дати проведення, London Wine Fair […]

Реєстрацію на Mundus Vini Summer Tasting продовжено

MUNDUS VINI організовує 33-ю Grand International Wine Award. Summer Tasting відбудеться з 31 серпня по 3 вересня 2023 року, Через величезний попит організатори продовжили термін реєстрації учасників до 28 липня 2023 року.


Щороку на MUNDUS VINI оцінюються більш ніж 12 000 вин. Скористайтеся всесвітньою репутацією Grand International Wine Award та отримайте наступні переваги:

  • оцінку ваших вин експертним журі найвищого класу, що складається з понад 300 міжнародних визнаних винних експертів з торгівлі, гастрономії, виноградарства, виноробної промисловості та винних ЗМІ;
  • детальний відгук та технічні характеристики вашого вина;
  • презентацію вин-переможців, підкріплену редакційним матеріалом у публікаціях, онлайн-каналах і каналах соціальних мереж видавництва Meininger, лідера європейського ринку у винному секторі, включаючи ексклюзивний журнал «MUNDUS VINI» з тиражем 100 000 примірників.

Виноробів запрошують представити свої вина на сліпу дегустацію авторитетному, компетентному, визнаннаному в світі конкурсі.

  • Кінцевий термін реєстрації вин – 28 липня 2023 року.
  • Кінцевий термін подачі вин – 4 серпня 2023 року.

Зареєструйте свої вина тут.

Хочемо нагадати, що у весняній дегустації MUNDUS VINI Spring Tasting українські виноробні успішно презентували свої вина. Ми з гордістю вітали з перемогою номінанта Wine Travel Awards і нашого багаторічного партнера Vinos de la Luz з золотою медаллю, яку отримало BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020, перше українське вино BIG WINES, філії виноробної компанії Vinos de la Luz. Виноробня із Закарпаття Chateau Chizay, отримала дві срібних медалі: за Merlot 2018 та Pinot Noir 2018.

Ми впевнені, що є ще багато українських  вин, достойних найвищих нагород! З нетерпінням чекаємо на професійну оцінку продукції наших виноробів та нових медалей від Grand International Wine Award.

MUNDUS VINI організовує 33-ю Grand International Wine Award. Summer Tasting відбудеться з 31 серпня по 3 вересня 2023 року, Через величезний попит організатори продовжили термін реєстрації учасників до 28 липня 2023 року. Щороку на MUNDUS VINI оцінюються більш ніж 12 000 вин. Скористайтеся всесвітньою репутацією Grand International Wine Award та отримайте наступні переваги: оцінку ваших […]

Реєстр Старої Лози: пристрасний проєкт зі збереження виноградників світової спадщини

Реєстр старих виноградних лоз – це нова онлайн-база даних, яка має бути найповнішим ресурсом для інформації про старі виноградники в усьому світі. Реєстр був запущений групою любителів вина та експертів, які захоплені збереженням старих виноградних лоз.


Реєстр Старої Лози (Old Vine Registry) є цінним ресурсом для любителів вина, виноробів і науковців. Реєстр охоплює всі основні виноробні регіони світу, кожен запис містить такі деталі, як місце розташування виноградника, сорти винограду, вік лози та винороба, відповідального за виробництво вин. Реєстр також містить терруар і дегустаційні нотатки для багатьох вин, вироблених зі старих виноградних лоз.

Окрім надання інформації про старі виноградники, Реєстр старих лоз заохочує людей брати участь у збереженні цих особливих виноградників. Реєстр містить кнопку «Подати виноградник», яка дозволяє людям обмінюватися інформацією про старі виноградники, яких ще немає в базі даних. Це допомагає гарантувати, що реєстр залишається максимально повним.

Майбутнє старих виноградників невизначене. Багато старих виноградних лоз замінюють молодшими через кілька факторів, зокрема зростання вартості виноробства, зміну клімату та популярність міжнародних сортів винограду. Проте зростає рух за збереження старих виноградників.

Чому старі виноградні лози важливі? Вони тримають ключ до стійкості в умовах глобальної кризи. Ці стародавні рослини вижили та адаптувалися до екстремальних умов, завдяки чому стали більш стійкими до посухи, спеки, шкідників і хвороб. Вони вимагають менше зрошення та використання хімікатів, сприяючи оздоровленню ґрунтів і зниженню впливу на навколишнє середовище. Крім того, старі виноградні лози зберігають клонове різноманіття та рідкісні сорти, надаючи цінний генетичний матеріал для вивчення та розмноження більш стійких молодих виноградних лоз. Вони також відіграють вирішальну роль у місцевих екосистемах, сприяючи біомасі, накопиченню вуглецю та гідрологічним циклам. Крім того, старі виноградні лози символізують зв’язок з історією, традиціями та людьми, які їх вирощували. Щоб захистити ці життєво важливі ресурси, нам потрібно надавати більшу цінність винам зі старої лози, інвестувати в зусилля по їх збереженню та підтримувати ініціативи, які стимулюють виноробів і навчають громаду.

Творці Old Vine Registry заслуговують на величезну вдячність і визнання. Дженсіс Робінсон (Jancis Robinson), відома міжнародна авторка, що пише про вина, відіграла вирішальну роль у визнанні та розповсюдженні інформації про важливість старих виноградних лоз. Альдер Ярроу (Alder Yarrow), номінант WTA у категорії Wine & Food Influencer/Author of the Year, був архітектором і керівником проєкту та присвятив незліченні години та досвід розробці онлайн-платформи. Тамлін Керрін (Tamlyn Currin) співпрацював з Джансіс, щоб оживити Реєстр старої лози, додаючи записи та регулярні статті. Сара Еббот (Sarah Abbott) MW зібрала співтовариство винний трейдерів, об’єднуючи людей і перетворюючи ідеї на дії. Бенджамін Рулфс (Benjamin Roelfs) значно розширив реєстр, а Крісто Спіс (Christo Spies), Ульріх Енслін (Ulrich Enslin) та їхні колеги надали неоціненну технологічну підтримку. Веб-дизайн Лорен Бессен додав привабливості платформи. Запуск платформи став можливим завдяки щедрому гранту від Jackson Family Wines.

Реєстр старих виноградних лоз – це нова онлайн-база даних, яка має бути найповнішим ресурсом для інформації про старі виноградники в усьому світі. Реєстр був запущений групою любителів вина та експертів, які захоплені збереженням старих виноградних лоз. Реєстр Старої Лози (Old Vine Registry) є цінним ресурсом для любителів вина, виноробів і науковців. Реєстр охоплює всі основні […]

Брітт і Пер Карлссони розкривають потенціал винного туризму в Україні 

Брітт і Пер Карлcсони, номінанти та переможці в різних категоріях Wine Travel Awards і відома пара у світі винного туризму, нещодавно взялися за проект, присвячений винному туризму в Україні.


Вражені відданістю українських виноробів своїй справі та зростаючим інтересом до винного туризму, Брітт і Пер з радістю прийняли запрошення провести серію презентацій про розвиток винного туризму та налагодження ефективної співпраці в галузі.

Присвятивши понад два десятиліття професійній організації винних турів, Карлссони накопичили багатий досвід. Їхня власна подорож почалася в 1986 році з винного туру до Бордо, спочатку здійсненого з друзями. Згадуючи свої перші зустрічі з такими відомими маєтками, як Chateau Pétrus і Chateau d’Yquem, вони визнали, що часи змінилися. Сьогодні ключовим елементом винного туризму, на їхню думку, є спілкування з людьми, що працюють на виноробнях. Цей персоналізований підхід став однією з основних причин, чому люди вибирають подорожувати з Карлссонами.

Повертаючись до своєї нещодавньої роботи в Україні, Брітт і Пер Карлссони провели серію семінарів, що складалися із чотирьох сесій, які охоплювали широкий спектр тем – «Все про винний туризм». Обговорення включало вивчення економічного впливу винного туризму, мотивації для виноробень займатися цим, різні види винного туризму та різні профілі винних туристів. Вони також заглибилися в стратегії для виноробень для покращення досвіду відвідувачів і поділилися думками про маркетинг, співпрацю та загальний розвиток як винного туризму, так і винного бізнесу.

Їхня участь у проекті була частиною ширшої ініціативи, підтриманої ООН і організованої Міжнародним торговим центром, який має зв’язки зі Світовою організацією торгівлі. Крім того, часткову фінансову підтримку цим семінарам надав уряд Швеції.

В очікуванні того дня, коли вони разом із ентузіастами вина з усього світу зможуть відкрити для себе вина та виноробні регіони України, Брітт та Пер Карлссон запрошують всіх приєднатися до них у потенційному майбутньому винному турі Україною. До того часу вони заохочували людей підтримувати Україну, насолоджуючись українськими винами – простий, але значущий жест, який може змінити ситуацію.

Брітт і Пер Карлcсони, номінанти та переможці в різних категоріях Wine Travel Awards і відома пара у світі винного туризму, нещодавно взялися за проект, присвячений винному туризму в Україні. Вражені відданістю українських виноробів своїй справі та зростаючим інтересом до винного туризму, Брітт і Пер з радістю прийняли запрошення провести серію презентацій про розвиток винного туризму […]

Drinks+ & Wine Travel Awards починає плідну та активну співпрацю з ENOEXPO

8-10 листопада у Кракові відбудеться ювілейна 20-та ENOEXPO – найбільша та найважливіша подія у Польщі, що поєднує всю виноробну промисловість. Wine Travel Awards представить на ENOEXPO власний стенд з можливістю презентації вин партнерів WTA, Walk-Around Tasting, а також ще багато цікавого. Слідкуйте за анонсами на www.winetravelawards.com та www.drinks.ua.


Цього року Drinks+ & Wine Travel Awards починає плідну та активну співпрацю з найбільшою винною виставкою Польщі – ENOEXPO, яка тепер має статус «The fair-partner of Wine Travel Awards» і стала номінантом третього сезону WTA у номінації «Enogastronomic Events – Magnet of the Region». Виставка відбудеться 8-10 листопада. На заході буде представлено стенд з можливістю презентації вин партнерів WTA – глобальної події в галузі винної, кулінарної та туристичної індустрії, що об’єднує міжнародних професіоналів з усього світу. Також в один із днів виставки відбудеться івент Wine Travel Awards, про який  ми будемо повідомляти у наступних новинах.

ENOEXPO

ENOEXPO – є найбільшим винним заходом у Польщі, це професійна B2B-зустріч, яка дає можливість встановити ділові контакти між виробниками, імпортерами та дистриб’юторами з усього світу. Виставка пропонує презентації вин з різних куточків світу, зустрічі та майстер-класи, що проводяться визнаними експертами Винної академії ENOEXPO, та престижні винні конкурси.

Цього року Винний конкурс ENOEXPO пройде в п’ятнадцяте. До участі у конкурсі запрошуються виробники та імпортери вина, незалежно від того, чи є вони учасниками виставки ENOEXPO.

Заявки на участь у конкурсі приймаються в п’яти номінаціях:

  • Сухі та напівсухі білі вина (до 18 г цукру);
  • Ігристі вина;
  • Сухі та напівсухі рожеві вина (до 18 г цукру);
  • Сухі та напівсухі червоні вина (до 18 г цукру);
  • Солодкі, напівсолодкі та кріплені вина (понад 18 г цукру).

Медаль ENOEXPO є престижною нагородою, що підтверджує виняткову якість представлених зразків та допомагає досягти комерційного успіху. Урочисте вручення медалей відбувається у перший день ENOEXPO, нагороджені вина виставляються у вітринах виставки, щоб присутні могли їх бачити.

Докладніше про конкурс та участь у ньому можна дізнатися тут.

ENOEXPO

Також в рамках виставки пройде Конкурс польських вин та сидру, основна ідея якого – просування вина, сидру та медовухи, вироблених у Польщі. Конкурс відкритий для виробників зазначених напоїв, незалежно від того, чи є вони учасниками виставки ENOEXPO®. Більш детальна інформація тут.

ENOEXPO проводиться одночасно з HORECA/GASTROFOOD – 30-ю Міжнародною виставкою обладнання для готелів та підприємств громадського харчування HORECA та 21-ою Виставкою продуктів харчування та напоїв для громадського харчування GASTROFOOD.

Фото: enoexpo.krakow.pl

8-10 листопада у Кракові відбудеться ювілейна 20-та ENOEXPO – найбільша та найважливіша подія у Польщі, що поєднує всю виноробну промисловість. Wine Travel Awards представить на ENOEXPO власний стенд з можливістю презентації вин партнерів WTA, Walk-Around Tasting, а також ще багато цікавого. Слідкуйте за анонсами на www.winetravelawards.com та www.drinks.ua. Цього року Drinks+ & Wine Travel Awards […]

Ron Colón Salvadoreño: Red Banana Oleo Rum – поєднання природи та інновацій

Ron Colón Salvadoreño, цьогорічні номінанти, партнери та горді члени спільноти WTA, представили свій останній витвір, ром Red Banana Oleo. Натхненний тінню бананових дерев на кавових фермах Сальвадору, цей інноваційний ром демонструє гармонійне поєднання натуральних інгредієнтів і екологічних методів вирощування.


Команда Ron Colón відкрила ідеальне поєднання свого темного витриманого рому, бананового олео сахаруму, шоколаду та біттерів тікі, що призвело до створення коктейлю, який відобразив суть червоних бананів Сальвадору, відомих своєю сумішшю смаків платанів (овочевих бананів) та жовтих бананів з ноткою ягідної солодкості.

Співзасновник Пепійн Янсенс під час візиту до Сальвадору побачив цікаве сусідство бананових дерев і кавових ферм. Зацікавившись концепцією, команда дослідила можливість використання цих інгредієнтів у процесі виробництва рому. Бармени продемонстрували процес переробки олії з бананової шкірки, надихнувши їх на створення цілком натурального, органічного продукту, який автентично втілює смак банана. Вони хотіли уникнути штучних ароматичних екстрактів і натомість покладалися лише на органічні банани, щоб надати своєму рому незрівнянний смак.

Підніміть келих рому Red Banana Oleo і відчуйте гармонійне поєднання природи та інновацій, що визначає винятковий алкоголь Ron Colón Salvadoreño.

Ron Colón Salvadoreño, цьогорічні номінанти, партнери та горді члени спільноти WTA, представили свій останній витвір, ром Red Banana Oleo. Натхненний тінню бананових дерев на кавових фермах Сальвадору, цей інноваційний ром демонструє гармонійне поєднання натуральних інгредієнтів і екологічних методів вирощування. Команда Ron Colón відкрила ідеальне поєднання свого темного витриманого рому, бананового олео сахаруму, шоколаду та біттерів […]

Стартував благодійний проєкт «Taste of Peace»

Зіркові шеф-кухарі з Італії впродовж 7 місяців навчатимуть внутрішньо переміщених осіб, дотичних до кулінарної справи, та воїнів-кухарів готувати страви італійської кухні. Перший етап навчання відбувся  26-27 червня на базі Кулінарного центру МХП.


«Taste of Peace» започаткували Асоціація кулінарів України і волонтерський проєкт Horeca Angels. Ініціативу підтримав Італійський благодійний фонд Communitas Toscana. Локацію з професійним обладнанням надав Кулінарний центр МХП, для якого  підтримка кулінарної спільноти України є одним із важливих напрямів діяльності. Це дуже корисна справа і великий шанс для людей, постраждалих від війни, освоїти нові навички і краще влаштувати своє життя.

«Проєкт розрахований на те, щоб навчити внутрішньо переміщених осіб, військових, які хочуть здобути нові навички, нові знання в сфері гастрономії саме італійської кухні. Ми робимо це для того, щоб вони могли отримати або кращу роботу, вищу зарплату або навіть відкрити свій бізнес саме в тематиці італійської кухні. Але тут варто зважати на дуже важливий принцип, якого ми дотримуємося: італійська кухня з українських продуктів. Ми максимально намагаємося локалізувати всі страви», – зазначив Андрій Магалецький, президент Асоціації кулінарів України.

Основна мета проєкту – передати досвід та рецептуру, навчити кулінарів з України готувати італійську кухню, використовуючи локальні продукти. Страви нескладні в приготуванні і легко відтворюється. Продукти для навчання частково забезпечує бренд професійної кухні Kurator, який розвиває компанія МХП.

«Навчання є важливим напрямом роботи бренду Kurator. Ми орієнтуємося не тільки на продаж професійно доопрацьованих продуктів, а й на надання необхідних додаткових матеріалів для шефів (технічні карти ексклюзивних страв, відеоуроки, професійні події, консультації із кулінарних питань). Kurator навчає шефів правильно використовувати доопрацьовані продукти, щоб заощадити час на створення унікальних страв. А Кулінарний центр МХП надає для цього всі можливості: облаштовані кухні, професійне обладнання. Ми долучилися до цього проєкту, щоб італійські шефи могли передавати свої знання учасникам із використанням якісних продуктів й на зручній для навчання локації», – розповідає Наталія Шадчнєва, керівниця центру розвитку HoReCa МХП.

Підтримуємо кулінарну спільноту України і бажаємо успіху студентам, які скористалися цією чудовою пропозицією!

 

 

Зіркові шеф-кухарі з Італії впродовж 7 місяців навчатимуть внутрішньо переміщених осіб, дотичних до кулінарної справи, та воїнів-кухарів готувати страви італійської кухні. Перший етап навчання відбувся  26-27 червня на базі Кулінарного центру МХП. «Taste of Peace» започаткували Асоціація кулінарів України і волонтерський проєкт Horeca Angels. Ініціативу підтримав Італійський благодійний фонд Communitas Toscana. Локацію з професійним обладнанням […]

X
Украина