Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

«Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» запустила власну лабораторію з контролю якості вина

Наразі лабораторія працює у тестовому режимі, але незабаром проєкт запрацює у виробничому форматі.


ГО «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» реалізовує давно задуманий проєкт – облаштування власної професійної лабораторії для контролю якості. Це перша сучасна лабораторія визначення якості вина на Закарпатті, яка буде працювати для виноробів ГЗ «Вина Срібної Землі». Закарпатські винороби на цьому етапі багато уваги приділяють науковим дослідженням, контролю та аналітиці органолептичних профілів. Отже питання лабораторного аналізу було на часі.

Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття

Зрозуміло, придбання такого коштовного обладнання сьогодні доступне не кожному виноробу і навіть об’єднанню.  Голова «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» Олександр Гарновдій розповів редакції D+, яким чином вдалося втілити давній задум: «Асоціація подала заявку на грантовий проєкт на формування лабораторії – і з часом отримала позитивну відповідь. На лабораторію нам виділяється 925 тисяч гривень. Ми організуємо роботу так, щоб винороби могли отримати результати оперативно, просто на день їх проведення.  Вже цього року винороби Закарпаття зможуть проводити аналізи в готовій лабораторії».

Отже формування лабораторії підходить до завершення і буквально днями винороби Закарпаття зможуть віддавати вино на контроль якості та швидко отримувати результати. Проєкт було реалізовано під егідою FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН). У лабораторії встановлено обладнання Anton Paar та Gibertini, офіційним представником якого в Україні є компанія «Донау Лаб Україна».

Джерело: facebook.com/garnovdij, RB WINE / Північна виноробня України
Фото: facebook.com/garnovdij

Наразі лабораторія працює у тестовому режимі, але незабаром проєкт запрацює у виробничому форматі. ГО «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» реалізовує давно задуманий проєкт – облаштування власної професійної лабораторії для контролю якості. Це перша сучасна лабораторія визначення якості вина на Закарпатті, яка буде працювати для виноробів ГЗ «Вина Срібної Землі». Закарпатські винороби на цьому етапі […]

ProWein 2025: онлайн продаж квитків відкрито

Розпочато продаж квитків на одну з найважливіших й наймасштабніших міжнародних виставок вина та алкогольних напоїв. Професіонали з усього світу можуть придбати квитки на сайті www.prowein.de.


Ексклюзивна пропозиція від ProWein для early birds буде діяти до 2 жовтня 2024 року. Зараз квітки на всі три дні виставки можна придбати за €50 замість звичайних €80.

Натисніть тут, щоб перейти до каси.

Виставка ProWein Düsseldorf, під девізом «Відкрийте для себе смак завтрашнього дня», відбудеться з 16 до 18 березня 2025 року.

Додаткову інформацію можна знайти на офіційному сайті ProWein.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Розпочато продаж квитків на одну з найважливіших й наймасштабніших міжнародних виставок вина та алкогольних напоїв. Професіонали з усього світу можуть придбати квитки на сайті www.prowein.de. Ексклюзивна пропозиція від ProWein для early birds буде діяти до 2 жовтня 2024 року. Зараз квітки на всі три дні виставки можна придбати за €50 замість звичайних €80. Натисніть тут, […]

Digitalisation in Wine. ProWein запрошує на онлайн захід

1 жовтня, організатори найважливішої й наймасштабнішої міжнародної виставки вин та алкогольних напоїв, що збирає виробників, байерів, імпортерів, експертів, представників ЗМІ та інфлюенсерів з усього світу, пропонують приєднатися до онлайн заходу – ProWein Business Talk: Digitalisation in Wine.


Підчас заходу «Діджиталізація у вині: глобальні ідеї та найкращі практики» спікери обговорюватимуть використання цифрових технологій, яки є важливим чинником успіху винної галузі.

Перший в історії ProWein Business Talk надасть ексклюзивні відомості про поточний стан та майбутні перспективи діджиталізації у світі вина.

Серед учасників дискусії:

  • Пол Мабрей (Paul Mabray), візіонер-футурист у винної галузі США;
  • Деніел Фройнд (Daniel Freund), генеральний директор Weinkontor Freund, Німеччина;
  • Антоніо Граса (Antonio Graça), керівник відділу досліджень та розробок у Sogrape, Португалія;
  • Модератором дискусії виступить професор, доктор наук Симона Лоос (Simone Loose) з Університету Гайзенхайма.

Приєднуйтесь до цієї змістовної дискусії та отримайте цінну інформацію про те, як цифрові технології змінюють винний сектор.

Для реєстрації перейдіть за посиланням.

Дата та час заходу: 1 жовтня, 16.30 за центральноєвропейським часом.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Фото: theartofartificial.com

1 жовтня, організатори найважливішої й наймасштабнішої міжнародної виставки вин та алкогольних напоїв, що збирає виробників, байерів, імпортерів, експертів, представників ЗМІ та інфлюенсерів з усього світу, пропонують приєднатися до онлайн заходу – ProWein Business Talk: Digitalisation in Wine. Підчас заходу «Діджиталізація у вині: глобальні ідеї та найкращі практики» спікери обговорюватимуть використання цифрових технологій, яки є важливим […]

«Національний день вина» Молдови 2024 року: грандіозне свято, відзначене нагородами

5-6 жовтня Молдова заграє строкатими барвами з «Національним днем ​​вина», святом, яке стало улюбленою осінньою традицією мешканців та гостей Кишинева.


Цього року захід обіцяє бути ще яскравішим, адже «Національний день вина» святкує свою нещодавню перемогу у Wine Travel Awards 2023-2024 як Enogastronomic Event/Magnet of the Region. Ця нагорода, оголошена посольством Молдови у Великій Британії 21 травня, підкреслює міжнародну привабливість та визнання виняткових вин і культури виноробства Молдови.

 

Свято, що проходитиме на головній площі Кишинева, збере понад 100 молдавських виробників, пропонуючи дегустації як свіжих молодих вин, так і рідкісних вин обмеженого випуску. Крім вина, на фестивалі буде представлена ​​багата кулінарна спадщина Молдови – мамалига, сармале та інші традиційні страви, які ідеально поєднуються з місцевими винами. На вас чекає жива музика, яскраві народні танці та майстер-класи під керівництвом експертів, які занурять гостей в історію та майстерність молдавських вин.

Цього року відвідувачі зможуть взяти участь в екскурсіях виноградниками найкращих виноробних регіонів – Кодру, Штефан-Воде та Валул-луй-Траян. Екологічні зони відпочинку та практичні майстер-класи з традиційних ремесел, таких як гончарна справа та вишивка, ще більше збагатять культурний досвід.

Національний день вина Молдови

З кожним роком виноробна сцена Молдови отримує все більше і більше заслуженого міжнародного визнання і цьогорічний «Національний день вина» надає чудову можливість відкрити для себе автентичні смаки та гостинний дух цієї динамічної виноробної країни. Не пропустіть найбільший винний фестиваль у Східній Європі!

5-6 жовтня Молдова заграє строкатими барвами з «Національним днем ​​вина», святом, яке стало улюбленою осінньою традицією мешканців та гостей Кишинева. Цього року захід обіцяє бути ще яскравішим, адже «Національний день вина» святкує свою нещодавню перемогу у Wine Travel Awards 2023-2024 як Enogastronomic Event/Magnet of the Region. Ця нагорода, оголошена посольством Молдови у Великій Британії 21 […]

VinOpera в Castel Mimi. 7-й реліз!

Початок вересня для Castel Mimi Wine Resort  (Молдова) видався спекотним в усіх сенсах.  


У перший день свого візиту до Республіки Молдова прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск обрав Castel Mimi Wine Resort для вечері з членами делегації двох країн.

Гості замку пригощалися вишуканими стравами в супроводі висококласних вин Castel Mimi (до речі, з винами цього молдовського виробника знайомилися в червні і гості церемонії нагородження WTA в Лондоні).

Після трапези віддавши данину гостинності молдаван, пан Туск залишив схвальний відгук у гостьовій Книзі: “Чудові моменти в чарівному місці і у вишуканій компанії”.

А вже наступного дня в замку Castel Mimi, що належить до Top 15 Architectural Masterpieces of the Wine World стартував черговий Міжнародний фестиваль класичної музики VinOpera. Оперна музика в  таких парадних декораціях – то справді  унікальний захід, яким пишається вся Республіка Молдова.

Вже сьомий рік тут вшановують елегантність класичної музики та досконалість місцевих вин. І три роки поспіль цей видатний івент винного світу бере участь у премії Wine Travel Awards, використовуючи усі її опції – від розміщення в каталозі номінатнів, що розповсюджується на теренах провідних міжнародних виставок, і до участі в усіх тейстингах цього інноваційного проєкту. Castel Mimi та його фестиваль музики та вина VinOpera тривалою колаборацією з WTA доводять дієвість сентенції – «Кращим виноробням – кращі рекламні кампанії!».

Цього року на Міжнародному фестивалі класичної музики VinOpera, організованому Фондом «Костянтин Мімі», будуть спеціальні гості:  Олена Мошук – володарка премії «Оскар» в «Ліриці», найпрестижнішої відзнаки в оперній музиці; Алін Стоїка – лауреат премії Лучано Паваротті ; Андрій Їліховський – баритон, що виступає на найбільших сценах світу; Маріана Булікану – володар Гран-прі і Трофея Міжнародного конкурсу «Марія Б’єшу»; Давид Баньос – лауреат першої премії на Міжнародному конкурсі вокалістів в Логроньо.


⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!

Початок вересня для Castel Mimi Wine Resort  (Молдова) видався спекотним в усіх сенсах.   У перший день свого візиту до Республіки Молдова прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск обрав Castel Mimi Wine Resort для вечері з членами делегації двох країн. Гості замку пригощалися вишуканими стравами в супроводі висококласних вин Castel Mimi (до речі, з винами цього молдовського […]

Einat Winery – винна осінь у Нью-Йорку

26 вересня Андрій Макаревич та Ейнат Кляйн запрошують усіх бажаючих відвідати унікальний вино-музичний захід, який відбудеться у самому серці Брукліна – Industrial Event Space.


Виноробня Einat Winery, номінант Wine Travel Awards, розташована в Самарії (Ізраїль). Власники – Ейнат Кляйн та Андрій Макаревич, ось вже кілька років, відколи світ побачив перших «котів», організовують винні вечори, кожен з яких є унікальним по-своєму.

Einat Winery

26 вересня у місті «Великого Яблука» відбудеться ще одне свято вина та гарного настрою, зіткане двома талантами. Якщо ви любите вино, музику і хочете наповнитися позитивом – ласкаво просимо до Брукліна! Ласкаво просимо до Андрія та Ейнат! Захід присвячений на честь виходу Einat Winery на ринок США при ексклюзивному партнерстві з дистриб’ютором Bam Wine & Spirits.

Einat Winery

У програмі вечора вино від Einat Winery, крафтові закуски та чудовий джаз за участю джаз-бенду Костянтина Гевондяна. А найголовніше – живе спілкування з Андрієм та Ейнат у неформальній обстановці. Андрій Макаревич також прочитає своє оповідання, написане спеціально з нагоди презентації власного бренду вина, але натхненного областю виноробства загалом.

Квитки за посиланням.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: facebook.com/showimpulse
Фото: facebook.com/showimpulse

26 вересня Андрій Макаревич та Ейнат Кляйн запрошують усіх бажаючих відвідати унікальний вино-музичний захід, який відбудеться у самому серці Брукліна – Industrial Event Space. Виноробня Einat Winery, номінант Wine Travel Awards, розташована в Самарії (Ізраїль). Власники – Ейнат Кляйн та Андрій Макаревич, ось вже кілька років, відколи світ побачив перших «котів», організовують винні вечори, кожен […]

Imeretian Wine Challenge 2024 запрошує!

Грузинський конкурс Imeretian Wine Challenge 2024 анонсує черговий реліз – він другий рік поспіль проходитиме в Імеретії, Кутаїсі, з 4 по 6 жовтня 2024 року.


Цього року змагання, організоване DMO Imereti та Imeretian Wine Association, має на меті продемонструвати найкращі вина регіону з органолептичною оцінкою, щоб виявити найвидатніші з них, виготовлені з імеретинських сортів винограду.

Імеретія, відомий виноробний регіон Грузії, що славиться своїми розкішними виноградниками, інноваційними та старовинними технологіями виноробства та неймовірно численною ампелографічною збіркою – наявністю сотень автохтонних  сортів винограду.

Метою цього конкурсу є розвиток винного туризму в Грузії, підвищення обізнаності про сорти імеретинського винограду та про вина регіону, а також відзначення відмінних рис місцевого виноградарства та виноробства.

Оцінювати зразки в цьому році буде поважне журі, що складається з авторитетних грузинських та міжнародних експертів.

До складу журі 2024 року входять:

Роберт Джозеф (Велика Британія) – всесвітньо відомий автор і винний критик, засновник численних конкурсів і шанований член журі престижних подій, таких як London Wine Challenge і Decanter, а також видатний член журі WTA з моменту її першого видання.

Томас Брандль (Німеччина) –  знаний винний експерт, популяризатор вин Південно-Східної Європи та Кавказу, а також амбасадор Concours Mondial de Bruxelles.

Давиде Бортоне (Італія) – провідний винний журналіст, головний редактор winemag.it, член журі міжнародних винних конкурсів.

Метью Хоркі (США) – впливовий винний журналіст, письменник і суддя міжнародних конкурсів.

Ірина Д’яченкова (Україна) – співзасновник Wine Travel Awards, журналу Drinks+, член журі міжнародних винних конкурсів.

Владимер Кублашвілі (Грузія) – міжнародний винний суддя та генеральний директор винзаводу Khareba.

Тамар Імедадзе (Грузія) – заступник голови грузинської дегустаційної комісії та член журі міжнародного конкурсу.

Саба Кітіашвілі (Грузія) – майстер-винороб, міжнародний сертифікат ASI Sommelier Level 1.

Тінатін Джаянідзе (Грузія) – директор ТОВ «Лабораторія вина Ірма Чантурія», дегустатор міжнародного конкурсу.

Георгій Саманішвілі (Грузія) – енолог, що спеціалізується на виноробстві, економіці та праві.

Кетеван Джурхадзе (Грузія) – директор Імеретинської винної асоціації, голова конкурсу та засновник винної школи Kabistoni та Kabis Toni Winery (обидві з них перемогли у голосуванні WTA цього року, а школа отримала нагороду «Вибір журі»).

Зазначимо, що DMO Imereti, організатор конкурсу, зробив значний крок в просуванні Імеретії в світовій спільноті, спонсоруючи номінантів і сам конкурс на Wine Travel Awards Third Edition (2023-2024). Грузинські учасники премії просували Імеретію як регіон в категорії «Регіон року», Асоціацію імеретинського вина як Амбасадора в категорії «Креативна стратегія», де об’єднання здобуло фінальну перемогу, а сам конкурс як подію в категорії «Подія року». Кубки та дипломи переможцям вручив Роберт Джозеф на церемонії нагородження, що проходила в Лондоні.

Грузинський конкурс Imeretian Wine Challenge 2024 анонсує черговий реліз – він другий рік поспіль проходитиме в Імеретії, Кутаїсі, з 4 по 6 жовтня 2024 року. Цього року змагання, організоване DMO Imereti та Imeretian Wine Association, має на меті продемонструвати найкращі вина регіону з органолептичною оцінкою, щоб виявити найвидатніші з них, виготовлені з імеретинських сортів винограду. […]

Дрони у мирних цілях

Південноафриканське виноробне господарство Vergelegen Wine Estate, яке розташоване в Західній Капській провінції, почало використовувати дрони для скидання «хижих ос» на свої виноградники. Такий метод допоможе боротися із шкідниками винограду.


Знамените південноафриканське виноробне господарство – Vergelegen Wine Estate, об’єдналося зі SkyBugs та агротехнологічною компанією Aerobotics, щоб скидати ос на свої виноградники. SkyBugs надає комах, а Aerobotics постачає дрони, які літатимуть над маєтком і забезпечуватимуть скидання ос.

Vergelegen Wine Estate

«Дрони, оснащені спеціальним картриджем, піднімаються на висоту 30 метрів над виноградними лозами, у потрібний момент «відкривається пластикова плівка, випускаючи лялечок ос (стадія комахи між личинкою та дорослою особиною), – розповів Метт Девіс (Matt Davis), керівник картографічних операцій в Aerobotics. – Кожен політ охоплює до 20 гектарів та випускає 500 ос Anagyrus, корінних мешканців Південної Африки».

Метою крихітного Anagyrus є набридливий борошнистий червець, який може поширювати виснажливе захворювання винограду, відоме як вірус скручування листя, який завдає шкоди загальному врожаю винограду. Захворювання призводить до нерівномірного дозрівання грон та збільшення часу накопичення цукрів, необхідних для виноробства.

Vergelegen Wines

За даними SkyBugs, метод з використанням дронів-ос швидше і дешевше, ніж розпилення пестицидів. Оси відкладають яйця всередині борошнистих червців, поїдаючи їх зсередини та зменшуючи ризик поширення вірусу виноградником.

Vergelegen Wine Estate має глибоку історію. Перші лози тут були посаджені в 1700 році, у 1992 барон Ерік де Ротшильд (Eric de Rothschild), власник Château Lafite в Бордо, вніс свої корективи у маєток, він побудував виноробню на вершині пагорба. У 2019 році господарство було оголошено об’єктом провінційної спадщини у Західній Капській провінції.

Vergelegen Wine Estate

З 1987 року маєток належить Anglo American, англійській багатонаціональній гірничодобувній компанії зі штаб-квартирою у Лондоні. Anglo American також володіє знаменитою південноафриканською виноробною Boschendal, яку вона придбала у 1969 році. Виноградники Vergelegen Wine Estate розташовані за 3 км від Атлантичного океану, тут обробляють Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Shiraz, Sauvignon Blanc, Chardonnay та Sémillon.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: thedrinksbusiness, edition.cnn.com
Фото: edition.cnn.com, facebook.com/vergelegenwines

Південноафриканське виноробне господарство Vergelegen Wine Estate, яке розташоване в Західній Капській провінції, почало використовувати дрони для скидання «хижих ос» на свої виноградники. Такий метод допоможе боротися із шкідниками винограду. Знамените південноафриканське виноробне господарство – Vergelegen Wine Estate, об’єдналося зі SkyBugs та агротехнологічною компанією Aerobotics, щоб скидати ос на свої виноградники. SkyBugs надає комах, а Aerobotics […]

Зниження виробництва вина у Франції

Цього року Франція може поступитися першим місцем найбільшого у світі виробника вина, оскільки екстремальні погодні умови вкотре порушили плани виноробів.


За прогнозами Міністерства сільського господарства Франції, обсяг виробництва вина по країні становитиме 40-43 мільйонів гектолітрів, що нижче за середній показник за п’ять років у 44,2 мільйона і значно нижче за торішній показник у 47,9 мільйона.

Франція

Опади та підвищена вологість на початку літа призвели до появи цвілі, яка вразила лози у більшості виноробних регіонів країни. Виноградарі фіксували опадання листя та молодих ягід.

Франція

Згідно зі звітом Міністерства сільського господарства Франції, скорочення виробництва очікується майже у всіх виноробних регіонах. Очікуваний обсяг буде нижчим, ніж у 2019 році, але все одно значно вищим, ніж у 2021 року, коли було вироблено 37,6 мільйонів гектолітрів.

Після заморозків та граду навесні, найбільше зниження виробництва очікується у Шампані.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: meiningers-international.com, thedrinksbusiness.com, reuters.com

Цього року Франція може поступитися першим місцем найбільшого у світі виробника вина, оскільки екстремальні погодні умови вкотре порушили плани виноробів. За прогнозами Міністерства сільського господарства Франції, обсяг виробництва вина по країні становитиме 40-43 мільйонів гектолітрів, що нижче за середній показник за п’ять років у 44,2 мільйона і значно нижче за торішній показник у 47,9 мільйона. […]

Неопалима Немея запрошує на Дні молодого вина

Один з найпотужніших винних регіонів Греції – Немея готується до традиційного свята молодого вина, яке в цьому році пройде на Пелопоннесі з 31.08 по 1.09. Наші оглядачі напередодні побували в гостях у переможця голосування Wine Travel Awards  – на виноробні SEMELI і готові порекомендувати новинки, які варто продегустувати усім, хто збирається в ці краї.


Зауважимо, що цього спекотного літа Немея пережила жахливу пожежу, яку не вдавалося загасити протягом трьох днів, і яка зачепила виноградники довкола «Семелі». Але вина немейської ктіми такі вишукані, місцевий ландшафт такий чарівний, а дизайн цієї виноробні настільки вражаючий, що навіть така трагедія не здатна зіпсувати вражень.

Цього року до таких хітів, як популярне лососево-рожеве DELEAR, або свіжий бленд Асіртіко і Мосхофілеро під найменуванням SOFIA додалися два слабоалкогольні вина – біле та рожеве з міцністю в 6 градусів.

Ще одна рекомендація від наших журналістів – ESPERA. Це унікальне десертне червоне вино, виготовлене з висушених на сонці ягід. Втім, кожне вино «Семелі» варте уваги.

 

До речі, в цьому році виноробня пропонує вишуканий пейрінг – отже тут можна і пообідати, милуючись панорамою гір та виноградників.

А потім радимо не проминути ктіму Папайяні – ще одного номінанта і переможця голосування WTA. В цьому році широкий асортимент цієї виноробні, що створює вина зі 100% органічного винограду, також поповнився рядом новинок.

Для тих, хто не в змозі відвідати Немею, винороби цього видатного регіону влаштовують свято вина «Великі Дні Немеї в Афінах», заходи якого стартують вже в п’ятницю, 30.08. Презентація буде проведена доктором Стефаносом Кундурасом та Яннісом Каракасісом MW.

 

Один з найпотужніших винних регіонів Греції – Немея готується до традиційного свята молодого вина, яке в цьому році пройде на Пелопоннесі з 31.08 по 1.09. Наші оглядачі напередодні побували в гостях у переможця голосування Wine Travel Awards  – на виноробні SEMELI і готові порекомендувати новинки, які варто продегустувати усім, хто збирається в ці краї. Зауважимо, […]

X
Украина