Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wine Travel Awards

Перша церемонія нагородження переможців Wine Travel Awards: успіх на London Wine Fair

17.06.2022, Премія Автор: Олександра Григор’єва

Кульмінація Wine Travel Awards 2021-2022 відбулася на London Wine Fair, який цього року відзначив своє 40-річчя, – у культовому місці, яке є справжнім зразком для наслідування серед винних виставок світу. Ми бажаємо стільки ж успішних років та досягнень проєкту WTA!


Можна задатися питанням, чому саме лондонський винний ярмарок став тим особливим місцем для команд Drinks+ і WTA – адже він менший і більш камерний, ніж інші відомі авторитетні виставки. Ми відповімо, що організатори LWF завжди були віддані ідеї забезпечення якості, а не кількості. І наша команда поділяє цю філософію. Більше того, невеликий спойлер – London Wine Fair став переможцем WTA у категорії Effective Event, який був визначений широкою публікою та професійним журі WTA, тому для нас було честю провести фінальну церемонію премії у Лондоні.

Wine Travel Awards

Перший рік роботи WTA був досить складним – ми працювали в умовах пандемії та війни, розпочатої росією в Україні, де народився проєкт та звідки родом 70% команди. Однак, нашою метою було знайти якісну відповідь на ці виклики. Так новий глобальний проєкт, присвячений винному туризму, – Wine Travel Awards (WTA) – став міцним мостом, який об’єднує різних операторів галузі у співтовариство, що розділяє схожі уподобання та цінності. З перших днів існування WTA вдалося зібрати разом провідних експертів у галузі вина та винного туризму з 30 різних країн.

Wine Travel Awards

Незважаючи на скорочення кількості відвідувачів відповідно до показників сектора подій загалом, організатори LWF очікували, що якість аудиторії відвідувачів залишиться високою. Цього року виставку відвідали 8790 відвідувачів, що на 34% менше, ніж на останній виставці до пандемії у 2019 році (13260 відвідувачів). Але рівень впливовості та купівельної спроможності відвідувачів був вищим, ніж у попередні роки.

Wine Travel Awards

Якість, якість та ще раз якість. Голова London Wine Fair Ханна Тові (Hannah Tovey) прокоментувала: «За 15 років роботи в якості організатора заходів я ніколи не стикалася з виставкою, подібною до цієї. Було багато злетів і падінь, але, що дуже важливо, команда London Wine Fair та її експоненти зробили щось особливе: шоу, яке знову згуртувало індустрію після періоду неймовірної невизначеності. На виставці відчувалося пожвавлення, оскільки учасники повернулися до особистого бізнесу, дегустацій, спілкування та відкриттів».

Wine Travel Awards

Менш ніж за два тижні віртуальні двері LWF відкриються для онлайн-версії виставки. Вона привабить відвідувачів, які не змогли приїхати до Лондона минулого тижня з Великобританії та інших країн, а також тих, хто вже відвідав живий захід. London Wine Fair digital відбудеться 20 та 21 червня 2022 року.

Зважаючи на необхідність цифровізації винного бізнесу, комунікаційна медіагрупа Drinks+ також не залишилася осторонь цієї нової можливості. Адже саме гібридна стратегія «онлайн-оффлайн» лягла в основу концепції проєкту WTA і допомогла не лише членам спільноти WTA продемонструвати світові свої бізнес-моделі, а й стала рятівним колом для медіа групи та її команди.

В результаті захоплюючого першого року кампанії, з величезною гордістю команди та членів спільноти, 8 червня 2022 року як приватний захід на London Wine Fair у Industry Briefing Room відбулася перша церемонія вручення нагород Wine Travel Awards.

Wine Travel Awards

На церемонії нагородження Wine Travel Awards було підбито підсумки кампанії 2021-2022 років, де було оцінено переможців публічного голосування та відбору професійного журі, а також названо нові та вже відомі імена у винному туристичному бізнесі.

Двогодинна програма розпочалася з вітального келиха від Consortium Asti DOCG, офіційного спонсора церемонії WTA. Безліч неперевершених вин, унікальні смаки, властиві місцевим ґрунтам Asti Spumante і Moscato d’Asti, продемонстрували професіоналам, які зібралися в залі, наскільки різноманітним може бути Asti! Земля Asti Spumante і Moscato d’Asti у 2014 році стала першою із головних виноробних регіонів Італії, оголошеною об’єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Крім того, програма включала презентацію проєкту та його партнерів, оголошення переможців та знахідок WTA, дегустацію вин членів спільноти WTA. Серед учасників дегустації були й міжнародні номінанти:

FW. Langguth Erben, одна з найбільших і найавторитетніших виноробень Німеччини, відома як піонер у сучасній міжнародній торгівлі;

FW. Langguth Erben

Castel Mimi, виноробня, на якій сьогодні знаходиться одне з найбільш передових виробництв у Молдові, оснащене сучасним обладнанням;

Shumi Winery, перша компанія в Грузії, що почала пропонувати клієнтам послуги еногастрономічного туризму;

Shumi Winery,

Chateau Mukhranі, культурний та політичний центр грузинської та іноземної еліти, збудований у XIX столітті;

Chateau Mukhranі

• «Armenia Wine» Factory LLC, сучасне виноробне підприємство, що виробляє вина та коньяки, яке дає можливість відкрити для себе Вірменію через автохтонні сорти винограду та різноманітність терруару.

Серед номінантів з України, представлених на дегустації, були 46 Parallel Wine Group, Fathers Wine, Beykush Winery, Shabo Winery, Stakhovsky Wines, Prince Trubetskoi Winery, Honey Badger.

Wine Travel Awards

Деякі з цих членів WTA українського походження зараз перебувають в окупації, а деякі виноробні взагалі були зруйновані. Таким чином, наша дегустація стала єдиною можливістю спробувати вина з цих українських територій.

Кругова дегустація супроводжувалася фуршетом-презентацією страв української кухні від відомого вітчизняного шеф-кухаря, гастродипломата та телеведучого Юрія Ковриженка, члена Disciples Escoffier International та володаря премій Global Chef Awards 2017, Ambassador of Taste for Global Gastronomy 2021, 2022; золотої медалі Best of Gastronomy 2021.

Wine Travel Awards

На церемонії нагородження були присутні такі авторитетні судді WTA, як Роберт Джозеф (Robert Joseph), британський винний експерт, виробник, консультант редакції журналу Meininger’s Wine Business International, Фелісіті Картер (Felicity Carter), виконавчий редактор Pix+ Special Projects, та доктор Рікардо Ф. Нуньєс (Ricardo F. Nunez), власник компанії Vinos de La Luz, яка щойно отримала три платинові медалі на Decanter. Рікардо Ф. Нуньєс скористався можливістю подарувати «платинову» пляшку Ханні Тові, голові London Wine Fair. Загалом на церемонії, на яку можна було потрапити лише за запрошенням, було 80 VIP-гостей.

Представляючи точку зору судді WTA, Роберт Джозеф сказав під час церемонії: «Коли мені вперше запропонували взяти участь у цій премії, я сильно задумався. Публікуватися в українському журналі – це не просте рішення, але я також мав особистий інтерес, тому що близько 15 років тому я зробив книжковий путівник про винний туризм і витратив досить багато часу на вивчення цієї галузі. Нарешті різноманітність пропозицій у всьому світі вибухнула. Мені, як одному із суддів премії WTA, було дуже важко, адже тут представлено багато справді хороших кандидатів. У короткому списку, який мені було потрібно оцінити, мені здавалося, що кожен має право на перемогу. Я хотів би привітати всіх, хто взяв участь у цьому конкурсі».

Результати WTA були опубліковані в Wine Travel Awards Guide 2021-2022, який з березня 2022 року і до кінця року поширюється на провідних світових винних виставках та заходах WTA, таких як ProWein, London Wine Fair, Bordeaux Wine Week та ін.

Вітаємо переможців першого року премії:

1.The Visiting Card of the Country

Must visit – #124 Château Mukhrani (Georgia)

Brand – the visiting card of the country#33 Vinaria Purcari (Moldova)

Progressive approach – #160 Frank John winery (Germany)

Authentic location – #143 Villa dei Misteri: the wine of Ancient Pompeii (Italy)

Objet d’Art – #164 Museo d’Impresa Mastroberardino Atripalda (Italy)

2.Education in Enotourism

Unique program – #15 “Master Class”, the first sommelier school in Ukraine (Ukraine)

Cultural mission – #136 GuideMASTER Wine Tour Guide Program (Armenia)

3.Enogastronomic Events

Magnet of the region – #152 The Shumi Winery (Georgia)

Effective event – #170 London Wine Fair (UK)

Event of the year – #150 Yerevan Wine Days (Armenia)

4.Ambassador

Ambassador of the year – #133 Wine Paths (France)

Creative strategy – #97 Vinuri de Comrat (Moldova)

5.Wine & Food Influencer

Author of the year – #34  Alder Yarrow (USA)

Research of the year – #159 Wine consumption study (Armenia)

Expert opinion – #38 Alder Yarrow (USA)

The brightest journey – #83 AdVINEtures (Canada)

6.Wine Guide

Guide of the year – #147 Vini Armenian Wine Guide (Armenia)

Unique route – #45 Tanisha Townsend (France)

Educational tour of the year – #109 WineStatistics (Romania)

Wine Travel Awards

Для нас було честю нагородити переможців WTA трофі та дипломами. Крім того, наші спонсори призового фонду, такі як Château Smith Haut Lafitte, La Cité du Vin, Sonal Holland Wine Academy, School of Wine Tourism of Catalonia, the University of Padua, Shumi Winery, Vins Pierre Richard та інші, надали численні освітні можливості, досвід винного туризму та ексклюзивні вина. Група компаній Vinos de La Luz – спонсор номінації Wine & Food Influencers – з радістю надала кожному переможцю публічного голосування номінації спеціальний приз – пляшку вина Peñafiel Edition Limitada 2016. Додатковим бонусом стало те, що всі переможці автоматично номінуються на участь у другому році премії.

Wine Travel Awards

Проте призи – це лише вишенька на торті. Головна страва проєкту – це глобальна індивідуально розроблена рекламна кампанія для кожного номінанта, яка триває протягом року і включає як цифрове просування, так і оффлайн-активності – наприклад, участь у найбільших світових винних виставках і приватних заходах WTA. До London Wine Fair номінанти були представлені на низці заходів – в Україні, Італії, Іспанії, а також на масштабних виставках – таких як ProWein (5 700 експонентів + 38 000 відвідувачів із 145 країн) та Vinitaly (4 400 експонентів та 25 00 відвідувачів із 139 країн). Ми продовжили на Balkans International Wine Competition 2022 (Греція), а невдовзі членів комьюніті WTA чекає прем’єра Bordeaux Wine Week.

Команда WTA високо цінує всеосяжну допомогу та підтримку з боку London Wine Fair, завдяки кому ця подія стала можливою.

Wine Travel Awards

Команда WTA вже підготувала підґрунтя для WTA 2022-2023, що офіційно стартує 1 вересня. Приєднуйтесь до спільноти та отримайте рекламну кампанію на цілий рік! Ви одразу ж будете відзначені в частині WTA Discovery – на офіційному сайті https://winetravelawards.com/ – і автоматично включені до рекламної кампанії WTA наступного року!

Щиро вітаємо переможців Wine Travel Awards 2021-2022! Бажаємо всім вам подальшого процвітання, зростання і нових перемог, яких ви заслуговуєте!

Фото: Oleg Savca

 

 

X
Украина