Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Fiori di CORDICI – зірка Апулії

Компанія F.W. Langguth Erben представляє нове червоне вино.


Новинка від німецької компанії F.W. Langguth Erben – сухе італійське органічне червоне вино Fiori di CORDICI, виготовлене із автохтонного сорту винограду – Nero di Troia.

Fiori di CORDICI

Цей сорт походить із сонячних місць італійської Апулії, які відомі теплими ночами та близькістю до моря, а саме – з міста Троя. Виноград для вин вирощується відповідно до вимог органічного виноробства.

Fiori di CORDICI має рубіново-червоний колір, в ароматі тонкі пряні нотки, вишня та ожина. Це ідеальна пара для пасти, м’яса на грилі та пікантного сиру.

Джерело: https://langguth.de
Фото: istockphoto.com/uk

Компанія F.W. Langguth Erben представляє нове червоне вино. Новинка від німецької компанії F.W. Langguth Erben – сухе італійське органічне червоне вино Fiori di CORDICI, виготовлене із автохтонного сорту винограду – Nero di Troia. Цей сорт походить із сонячних місць італійської Апулії, які відомі теплими ночами та близькістю до моря, а саме – з міста Троя. […]

Gin Secco – елегантна альтернатива джину з тоніком від компанії Langguth

Новинка від компанії F.W. Langguth Erben.


Gin Secco – це абсолютно нова категорія, інновація на ринку – мікс джину та просеко. Джіджі Ланггут (Gigi Langguth), дипломований дизайнер, креативний розробник продуктів й космополіт, створила елегантну версію знаменитого longdrink.

Бармени в Шанхаї, Лос-Анджелесі та Нью-Йорку вже в захваті від творіння Джіджі та з великим успіхом подають його своїм клієнтам.

Gin Secco

Елегантний дизайн срібної пляшки Gin Secco створив Патрік Ланггут (Patrik Langguth)чоловік Джіджі. «Це зовсім нова категорія продукту», – кажуть виробники.

Gin Secco від компанії Langguth – це чудова ідея подарунку тому, хто поважає джин і цінує красу. Напій смакує із соком лайма та лимона, а також з тоніком.

Алкоголь 14%.

Джерело: gigiginsecco.com, langguth.de
Фото: gigiginsecco.com

Новинка від компанії F.W. Langguth Erben. Gin Secco – це абсолютно нова категорія, інновація на ринку – мікс джину та просеко. Джіджі Ланггут (Gigi Langguth), дипломований дизайнер, креативний розробник продуктів й космополіт, створила елегантну версію знаменитого longdrink. Бармени в Шанхаї, Лос-Анджелесі та Нью-Йорку вже в захваті від творіння Джіджі та з великим успіхом подають його […]

Шедеври коктейльного фудпейрингу

Хав’єр де лас Муелас (Javier de las Muelas), власник популярної міжнародної мережі коктейль-барів Dry Martini та автор справжніх світових хітів та витворів мистецтва серед коктейлів, поділився з D+ своїми шедеврами коктейльного фудпейрингу.


У пошуку нових смаків

«Я завжди знаходжуся в пошуку, намагаюся бути в курсі трендів та рекомендацій з усього світу, працюю зі своєю командою над новими ідеями в Академії Dry Martini. Мені подобається постійно творити, досліджувати й наново винаходити нові рецепти. Через це ідея влаштувати «шлюби» зі страв та коктейлів вперше виникла у мене багато років тому. Для мене фудпейринг – це винятковий досвід, те, чого я навчився й засвоїв протягом свого життя», – коментує сеньйор Хав’єр.

За останні кілька років команда Хав’єра де лас Муеласа поставила собі за мету представити свої коктейлі у розкішних готелях по всьому світу. «Якщо бари – ідеальні місця для зустрічей, то готелі – абсолютна парадигма цього стану, – продовжує Хав’єр. – Я хочу створювати умови, в яких люди можуть знімати незабутні коктейльні фільми свого життя. Представляю вам декілька з них».

Без перебільшення, коли читаєш перелік інгредієнтів, що входять до складу коктейлів Хав’єра, та бачиш ефектний візуальний контент, хочеться обов’язково скуштувати, проекспериментувати та поділитися з читачами.



Ceviche & Carnyvore Ceviche

Javier de las Muelas

Ceviche

Інгредієнти: 400 г морського окуня, 80 г червоної цибулі, 40 г зеленого перцю, 80 г соку лайма та лимона, 40 г манго, 40 г авокадо, 12 г пасти перуанського, жовтого перцю амарілло, (Aji Amarillo), сіль, перець, масло, 8 листочків кінзи.

Спосіб приготування

Окуня очистити від кісток та шкіри, нарізати невеликими шматочками та замаринувати з соком лимона та лайма, сіллю, перцем, олією та пастою Aji Amarillo. Для гарніра нарізати авокадо та манго тонкими смужками, зелений перець та червону цибулю, додати зелень кінзи. Подавати на неглибокій суповій тарілці.

Carnyvore

Інгредієнти: 1 квітка Venus pitcher plant, 7 сичуанських бутонів, 20 мл полуничного пюре, 20 мл соку лайма, 20 мл соку маракуї, 20 мл соку папаї, 10 мл горілки Grey Goose з перцем чилі, 40 мл перуанського pisco. Гарніш: коричневий цукор

Спосіб приготування

В електричному міксері без льоду (дуже важливо!) збиваємо сичуанські бутони, полуничне пюре, сік лайма, маракуї та папаї, горілку Grey Goose, перуанський pisco. Змішуємо всі інгредієнти близько хвилини, заливаємо у пляшку і ставимо в морозильну камеру, доки суміш не досягне температури 1 °С або 2 °С. Перед подачею добре струшуємо пляшку і акуратно вливаємо напій у Venus pitcher plant – чудову квітку-хижака, попередньо помістивши в келих для мартіні з коричневим цукром, що допомагає їй триматися вертикально.


Steak Tartare & Madras Martini Frappe

Javier de las Muelas

Steak Tartare

Інгредієнти: 500 г яловичого філе, 10 тонких тостів, 3,5 г соусу Табаско, 16 г соусу Lea & Perrins, 6,5 г джину, 22 г каперсів, ½ цибулі шалот, 150 мл оливкової, олії extra virgin, 16 г гірчиці, 1 яєчний жовток, 1 анчоус, ксантанова камедь, сіль, перець.

Спосіб приготування

Змішати блендером каперси з джином, анчоусами та гірчицею. Додати оливкову олію та ксантанову камедь, суміш добре перемішати. Дрібно нарізати яловичину, додати сіль, перець, соуси Tabasco, Lea & Perrins, нарізаний шалот, сирий яєчний жовток і попередньо приготовлений соус. Використовуючи дві столові ложки, сформуйте кнелі і викладіть на тости з невеликою кількістю олії та солі.

Madras Martini Frappe

Інгредієнти: 10 мл вермуту Martini Extra Dry, 20 г суміші перців: чорного, рожевого, духмяного та сичуанського, 35 мл джину Bombay Sapphire.

Спосіб приготування

Приготувати коктейль, не додаючи перцю. Перелити коктейль в скляну тару зі щільною кришкою, додати суміш перців і залишити маринуватися протягом 5 днів. Після процідити коктейль і залишити в морозильній камері при -20 ºС протягом двох діб. Далі струсити коктейль у пляшці. Подавати, коли напій досягне текстури фраппе.


Lola Flores & Dry Martini Frappe

Javier de las Muelas

Lola Flores

Інгредієнти: 1 фінік, 1 цільнозерновий тост, 1 анчоус.

Спосіб приготування

З фініків видалити кісточки, тонко розкатати, поклавши їх між папером для запікання. Злити масло з анчоусів. Подавати тост з анчоусом на тарілці, покритій фініками; гарнір – фінікова гілка, розміром з тост.

Dry Martini Frappe

Інгредієнти: 10 мл вермуту Martini Extra Dry, 35 мл джину Bombay Sapphire.

Спосіб приготування

Змішати вермут і джин у скляній тарі зі щільною кришкою. Залишити в морозилці при -20 ºС протягом двох діб. Після струсити коктейль у пляшці. Подавати, коли напій досягне текстури фраппе.

Хав’єр де лас Муелас (Javier de las Muelas), власник популярної міжнародної мережі коктейль-барів Dry Martini та автор справжніх світових хітів та витворів мистецтва серед коктейлів, поділився з D+ своїми шедеврами коктейльного фудпейрингу. У пошуку нових смаків «Я завжди знаходжуся в пошуку, намагаюся бути в курсі трендів та рекомендацій з усього світу, працюю зі своєю командою […]

Підбиваючи підсумки конкурсів

Найкращі вина Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles та Concours Mondial du Sauvignon.


На сесії рожевих вин Concours Mondial de Bruxelles-2022 понад 1000 зразків виборювали престижні медалі. Були представлені регіони-виробники rose з тридцяти країн.

«Проводячи сесію рожевих вин, ми прагнемо реагувати на зростаючий інтерес споживачів, а також приділяти rose ту увагу, на яку вони заслуговують на міжнародній арені», – говорить Бодуен Хаво (Baudouin Havaux), президент Concours Mondial de Bruxelles.

З 2002 року світове споживання рожевого вина зросло майже на 40%.

Найбільше зразків на Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles представили країни, що домінують у виробництві рожевих вин у Європі: Франція (361), Іспанія (237), Італія (230). Головними конкурентами лідерів стали Австралія, ПАР, Мексика, Бразилія, Китай.

Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles

Конкурс проходив у Вальядоліді, на батьківщині знаменитих рожевих вин Піренейського півострова. Флагманом якості та кількості rose регіону є D.O. Cigales, апелясьон, відомий своїм claret. Другий за значимістю – D.O. Ribera del Duero, він славиться темно-рожевими винами «ojo de gallo» (півняче око). Ще один апелясьон – D.O. Tierra de León, відомий винами, які виготовляються з сорту Prieto Picudo, що має темну шкірку.

«Наш муніципалітет єдиний на Піренейському півострові, який має п’ять Denominations of Origin (D.O.), вони розташовані більш ніж на 27 000 га, на яких вирощують близько двадцяти сортів винограду, – коментує Оскар Пуенте (Oscar Puente), мер Вальядоліда. – Отже, і вибір місця проведення конкурсу є очевидним».

Конрадо Іскар (Conrado Íscar), президент Valladolid Provincial Council розповів, що два рожеві вина з Вальядоліда вже одержували призи на Concours Mondail de Bruxelles: у 2017 та 2018 роках. «Конкурс – це унікальна можливість представити Вальядолід як виноробний регіон та локацію винного туризму найвищого рівня», – наголошує Конрадо Іскар.

Журі Rosé Wine Session – це 60 експертів з 25 країн. На жаль, через військову агресію рашистів, Ольга Піневич-Тодорюк, головний редактор журналу Drinks+, суддя низки міжнародних конкурсів, у тому числі Mundus Vini та Concours Mondial de Bruxelles, не змогла бути присутньою на Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles-2022. Але ми віримо у перемогу та впевнені, що наступного року наш професіонал обов’язково буде у складі журі престижного конкурсу рожевих вин.

Володарями золота стал 1% наданих зразків: Франція (5), Іспанія (2), Італія (2), Молдова (2), Румунія (1), Чехія (1).

Найвищі оцінки у своїх категоріях отримали:

• 2022 Best Rosé of the Competiton – Vinolok Trophy, Guy de FOREZ  2017 Rosé des Riceys, France;

• 2022 Medium-Dry Rosé Wine Revelation, Znovin Znojmo – Rulandské Modre Rose – Pozdne Sber Pínot 2017, Velkopavlovická, Czech Republic;

• 2022 Sparkling Rosé Wine Revelation, Jidvei Winery, 2017 Mysterium Roze Brut Târnave, Romania;

• 2022 French Rosé Wine Revelation, Domaine La Grande Bauquiere, 2021 Moment Inattendu Côtes de Provence rosé, France;

• 2022 Spanish Rosé Wine Revelation, Torrelongares Rosado 2021, Tempranillo – Garnacha Cariñena, Spain;

• 2022 Italian Rosé Wine Revelation, Menhir Salento, 2021 Pietra Rosato Salento IGT, Italy;

• 2022 Portuguese Rosé Wine Revelation, Madre de Água, 2020 Terras Madre de Água Rosado Dão, Portugal.

Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles



У Concours Mondial du Sauvignon 2022 року, найбільшому міжнародному конкурсі, присвяченому виключно сорту Совіньйон, участь взяли 1120 зразків з 23 країн.

Вероніка Бусел (ISVV, Université de Bordeaux, WSET LEVEL 3, диплом Consejo Regulador de La Rioja), керуючий партнер Wine Travel Awards була одним із членів журі Concours Mondial du Sauvignon 2022.

На додачу до золотих та срібних медалей Concours Mondial du Sauvignon присуджував спеціальні нагороди учасникам, які отримали найвищі бали у спеціальних категоріях, таких як: Sauvignon Blend, Oaked Sauvignon, Sweet Sauvignon, Best Sauvignon.

Concours Mondial du Sauvignon 2022

Цього року на конкурс було представлено безпрецедентно велику кількість витриманих у дубі вин – 225 зразків, більшість з яких вироблено у Бордо та Штирії, з них 35% отримали престижні нагороди. З 39 золотими та 32 срібними медалями штирійські совиньйони ще раз довели свою перевагу.

Штирія здобула найбільшу кількість нагород у категорії Oaked Sauvignon (42), а також нагороду Revelation Oaked Sauvignon 2022, присуджену Peter Skoff Sauvignon Blanc Ried Kranachberg Reserve 2015.

У 2022 році до першої п’ятірки медалістів входять Франція, Австрія, Італія, ПАР та Чехія. Регіоном із найбільшою кількістю нагород цього року стала долина Луари – 100 медалей. Штирія посідає друге місце з 71 нагородою, а Фріулі та Бордо – ділять третє місце з 22 медалями кожен.

Denis Dubourdieu Trophy 2022 за найкращий совіньйон отримало вино Touraine Chenonceaux Domaine Jean Christophe Mandard Blanc 2020. «Як виробники вина AOC Touraine, ми пишаємось, що входимо до кращих совіньйонів у світі», — каже голова AOC Touraine.

Concours Mondial du Sauvignon 2022

Найкращим вином у категорії Sweet Sauvignon стало SKALÁK Sauvignon Slámové Víno 2015, вироблене в Чеській Республіці. Золоті медалі у тій же категорії були вручені винам із Румунії, Австрії, Чилі, Чехії та Молдові.

Найкращим Sauvignon Blend стало грецьке Ktima Biblia Chora White 2021, бленд Sauvignon Blanc та Assyrtiko.

Фото: museumplanetarium.org, cmsauvignon.com, concoursmondial.com, facebook.com/cmsauvignon

Найкращі вина Rosé Wine Session of Concours Mondial de Bruxelles та Concours Mondial du Sauvignon. На сесії рожевих вин Concours Mondial de Bruxelles-2022 понад 1000 зразків виборювали престижні медалі. Були представлені регіони-виробники rose з тридцяти країн. «Проводячи сесію рожевих вин, ми прагнемо реагувати на зростаючий інтерес споживачів, а також приділяти rose ту увагу, на яку […]

BrewDog випускає пиво в підтримку України

Шотландська мережа броварень BrewDog оголосила про запуск нового пива, 100% прибутку від продажу якого буде передано на гуманітарні цілі до України.


Новий продукт має назву «United For Ukraine» («Об’єднані заради України»), це індійський пейл-ель міцністю 5,2%. Виробник описує його смак як «поєднання м’якості з цитрусовими нотками та екзотичними тонами». Пиво випускається у пакунках по 12 бляшанок вартістю 16,95 фунтів стерлінгів.

Керівництво прокоментувало появу нового сорту в своєму портфелі таким чином: «Останнє, що ми можемо зробити – це сидіти, склавши руки, тому ми підтримали ініціативу 15 провідних благодійних організацій Великої Британії».

Крім того, компанія долучилась до санкцій проти країни-агресора: генеральний директор BrewDog Джеймс Уотт (James Watt) заявив у Twitter: «Ми разом з народом України. Ми призупинили поставки в Росію на невизначений термін».

BrewDog – багатонаціональна мережа пивоварень та пабів зі штаб-квартирою в Еллоне, Шотландія, яка була заснована в 2007 році Джеймсом Уоттом і Мартіном Діки, яким разом належить 46% акцій компанії. Компанія володіє більш ніж 100 барами по всьому світу.

Шотландська мережа броварень BrewDog оголосила про запуск нового пива, 100% прибутку від продажу якого буде передано на гуманітарні цілі до України. Новий продукт має назву «United For Ukraine» («Об’єднані заради України»), це індійський пейл-ель міцністю 5,2%. Виробник описує його смак як «поєднання м’якості з цитрусовими нотками та екзотичними тонами». Пиво випускається у пакунках по 12 […]

Найрозкішніші ресторани світу

Незвичайне розташування, декор, меню, карта вин, дружелюбне обслуговування або зірки Michelin, що найбільше приваблює гостей ресторану? Хтось віддає перевагу чомусь одному, комусь важливо кілька перерахованих опцій, дехто відвідує певний заклад за звичкою. Проте, існують ресторани, у яких фантастично все. Не дарма їх називають luxurious, тобто – розкішний.


Ithaa Undersea Restaurant

Найрозкішніші ресторани світу

Address: Conrad Rangali Island 20077, Maldives

У п’яти метрах нижче за рівень Індійського океану знаходиться перший у світі підводний ресторан, з захоплюючим видом на кораловий сад. Ithaa вміщує до 14 осіб і може бути зарезервований для приватних вечерь або особливих випадків, наприклад, весілля.

У меню поєднуються європейська та місцева кухні пропонуючи відвідувачам унікальні ф’южн страви: чорна тріска маринована в місо та трюфелях, хрумкі тортеліні з мальдівськими лобстерами та багато інших цікавих поєднань.


Restaurant Guy Savoy

Найрозкішніші ресторани світу

Addresses: Monnaie de Paris, 11 Quai de Conti, 75006 Paris, France; Caesars Palace, 3570 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, United States

Відомий французький шеф-кухар Гі Савой (Guy Savoy) володіє декількома ресторанами в Парижі: Atelier Maître Albert, Le Chiberta, Guy Savoy, останній відзначений трьома зірками Michelin.

Ресторан Guy Savoy у Лас-Вегасі називають «сестринським» паризькому закладу. І нотки Франції тут присутні не тільки в меню – з ресторану відкривається чудовий вид на копію Ейфелевої вежі. Ресторан відзначений двома зірками Michelin.

Одна з найулюбленіших відвідувачами страв – суп із артишоків з чорними трюфелями та сиром пармезан. У ресторані Лас-Вегаса є варіант меню Krug Chef’s Table з десяти страв у поєднанні з келихом Champagne Krug.


Jules Verne

Найрозкішніші ресторани світу

Address: Avenue Gustave Eiffel, 75007 Paris, France

Не на копії, а на другому поверсі справжньої Ейфелевої вежі, на висоті 125 метрів над землею, розташувалися три обідні зали цього ресторану, звідки відкривається панорамний вид на набережну Quai Branly, Trocadero та Champ-de-Mars.

Jules Verne

Шеф-кухар закладу Фредерік Антон (Frédéric Anton) був нагороджений премією Meilleur Ouvrier de France. Для Jules Verne Фредерік розробив меню a la carte, яке можна замовити з понеділка по п’ятницю. На вибір є один з трьох дегустаційних сетів: з трьох, з п’яти або з семи страв.

«Тут у прямому та переносному сенсі слова «все на висоті», – коментують відвідувачі Jules Verne.

Ресторан має свій окремий ліфт та власний вихід на вежу.


Bob Bob Ricard

Найрозкішніші ресторани світу

Address: 1 Upper James St, London W1F 9DF, United Kingdom

Автор знаменитої кнопки «Press for Champagne», гламурний ресторан Bob Bob Ricard, розташований в одному з найжвавіших районів Лондона – Сохо. Інтер’єр закладу в стилі ар-деко був оформлений David Collins Studio – всесвітньо відомим брендом та експертом у галузі сучасної розкоші та дизайну. Свою назву ресторан отримав від власника Леоніда Шутова на прізвисько Боб.

Bob Bob Ricard – єдиний ресторан, який отримав схвалення Château d’Yquem подавати їх вина на розлив.

Щороку заклад продає 25000 пляшок шампанського. Тут подають вісім різних сортів шампанського, які можна замовляти келихами.

У Bob Bob Ricard подають більше осетрової ікри, ніж у будь-якому іншому британському ресторані. Його російсько-британське меню, під керівництвом шеф-кухаря Тома Пітерса (Tom Peters), включає такі страви, як кулеб’яка з палтусом і Beef Wellington.


Masa

Masa

Address: 10 Columbus Circle, New York, NY 10019, United States

Свою назву ресторан отримав також від імені власника – шеф-кухаря Масаєсі Такаяма (Masayoshi Takayama), на прізвисько Маса. Ресторан у Нью-Йорку удостоєний трьох зірок Michelin. Спеціалізується заклад на суші, яловичині вагю та інших японських стравах. Розрахований на 26 місць. Столик необхідно забронювати заздалегідь.

Ресторан відомий своїм унікальним omakase меню, для якого страви, що подаються гостю, вибирає сам шеф-кухар. Масаєсі Такаяма готовий вислухати та записати смакові уподобання гостей, щоб наступного разу здивувати відвідувачів ще більше.


The French Laundry

Address: 6640 Washington St, Yountville, CA 94599, United States

Address: 4th Floor Time Warner Center, 10 Columbus Circle, New York, 10019, United States

Ресторан розташований у самому серці долини Напа, у кам’яному будинку колишньої пральні, яке було модернізовано. Він створений Томасом Келлером (Thomas Keller) – єдиним шеф-кухарем американського походження, який володіє двома ресторанами, відзначеними трьома зірками Michelin: The French Laundry та Per Se.

Вечеря тут – це особливий кулінарний досвід із дегустаційним меню, яке змінюється щодня залежно від пори року. Устриці, осетрова ікра та яловичина в The French Laundry завжди відмінної якості.

Що до закладу Per Se – у ньому пропонують два дегустаційні меню: меню з дев’яти страв від шеф-кухаря та меню з дев’яти страв з овочів. Жоден з інгредієнтів не повторюється протягом усієї трапези. Завдяки своєму розташуванню в центрі Нью-Йорка, Per Se є популярним для проведення ділових заходів.


Le Louis XV-Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris

Address: Place du Casino, 98000 Monaco

Відомий своєю сучасною французькою кухнею, Ален Дюкасс (Alain Ducasse) був першим шеф-кухарем, що володів трьома ресторанами, відміченими зірками Мішлен, у трьох різних містах: Alain Ducasse au Plaza Athénée у Парижі, Alain Ducasse at The Dorchester у Лондоні, Le – Alain Ducasse à l’Hôtel de Paris у Монако.

Le Louis XV – один з найексклюзивніших ресторанів у світі з розкішною залою, що прикрашена міфологічними фресками. Однією з найпопулярніших страв монакського ресторану вишуканої кухні є фірмовий десерт – ромова баба, що подається під срібною cloche.


Maison Pic

Найрозкішніші ресторани світу

Address: 285 Avenue Victor Hugo, 26000 Valence, France

Це не лише ресторан, а й п’ятизірковий готель. Maison Pic був заснований в 1889 Юджином і Софі Пік (Eugene/Sophie Pic). Їхній нащадок, шеф-кухар Анн-Софі Пік (Anne-Sophie Pic), стала першою жінкою французьким шеф-кухарем, що отримала три зірки Michelin.

Maison Pic

Крім ресторану у Валансі, Анн-Софі Пік володіє ще кількома: La Dame de Pic у готелі Raffles у Сінгапурі, Anne-Sophie Pic у Beau-Rivage Palace у Лозанні та La Dame de Pic у Лондоні – останні два відзначені двома зірками.

У 2011 році Анн-Софі Пік була названа найкращою жінкою-шефом за версією The World’s 50 Best Restaurants.

Анн-Софі Пік любить експерементувати зі смаками, кожна страва у її закладі – це завжди щось непередбачуване та завжди шедевр.


Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier

Address: Rue d’Yverdon 1, 1023 Crissier, Switzerland

Швейцарський ресторан, розташований у колишній ратуші, відомий своєю елегантною сезонною кухнею. Шеф-кухар Франк Джованні (Franck Giovannini) отримав три зірки Michelin за приготування страв зі свіжих локальних продуктів.

Окунь з озера Леман з хрумким фенхелем, фірмові соуси, «заморожений дует» – цукати з полуниці та вербени та завжди вдало підібрані вина – приваблюють гурманів та любителів розкішних краєвидів.


Eleven Madison Park

Eleven Madison Park

Address: 11 Madison Avenue, New York, NY 10010

За версією британського видання «Restaurant» у 2017 році заклад було визнано найкращим рестораном в світі. Eleven Madison Park відзначений трьома зірками Michelin.

Заклад був відкритий 1998 року відомим американським ресторатором Денні Мейєром. З 2006 року в ресторані почали працювати шеф-кухар Данієль Гум (Daniel Humm) і Вілл Гуїдара (Will Guidara). В 2011 року вони викупили ресторан у Мейєра. Зал у стилі ар-деко відкриває вид на один із найкрасивіших парків Нью-Йорка.

Ресторан відомий своїми розкішними обідами, після пандемії Деніел Хамм вирішив перейти на рослинне меню без продуктів тваринного походження, але воно не стало менш вишуканим, ніж колишнє. А ще шеф та його команда переглянули своє ставлення до розкішних обідів, «вони мають служити високій меті». З кожним купленим обідом ресторан подає п’ять обідів нужденним жителям Нью-Йорка.


Atelier Crenn

Atelier Crenn

Address: 3127 Fillmore St, San Francisco, CA 94123, United States

З 2011 року шеф-кухар Домінік Кренн (Dominique Crenn) створює найсмачніші страви французької кухні у власному закладі. Домінік стала першою жінкою-кухарем у США, яка отримала три зірки Michelin.

Ресторан розташований у Cow Hollow, оформлений у стилі мінімалізму, стіни прикрашені картинами батька-художника Домінік.

Основна частина продуктів надходить до ресторану з ферми Кренн – Bleu Belle. Пескетаріанське меню з 14 страв надзвичайно популярне у закладі, його замовляють за кілька місяців уперед. Після обіду можна перейти в Bar Crenn, щоб поласувати десертом.

Підготувала О.Бантишева за матеріалами luxurycolumnist.com

Фото: conradmaldives.com, facebook.com, bobbobricard.com, masanyc.com, restaurantcrissier.com, elevenmadisonpark.com

Незвичайне розташування, декор, меню, карта вин, дружелюбне обслуговування або зірки Michelin, що найбільше приваблює гостей ресторану? Хтось віддає перевагу чомусь одному, комусь важливо кілька перерахованих опцій, дехто відвідує певний заклад за звичкою. Проте, існують ресторани, у яких фантастично все. Не дарма їх називають luxurious, тобто – розкішний. Ithaa Undersea Restaurant Address: Conrad Rangali Island 20077, […]

Італійська Franciacorta досягає нових рекордів продажів

Знамените ігристе вино, яке виробляється в провінції Брешія регіону Ломбардія, показує фантастичні результати продажів, рівень яких перевищив допандемічні показники і досяг 20,3 млн пляшок. У зв’язку з цим деякі винороби навіть вимушені шукати додаткові виноградники, аби задовольнити зростаючий попит.


Виробники франчакорти повідомили про зростання продажів на 28,3% минулого року порівняно з 2020 роком, коли продажі впали майже на 10% до 15,8 млн пляшок. За даними Консорціуму вин Франчакорти, продажі у розмірі 20,3 млн пляшок у 2021 році також перевищили загальний обсяг продажів у 17,6 млн пляшок, який був до пандемії у 2019 році.

В консорціумі з оптимізмом дивляться на те, що все більше споживачів відкривають для себе ці ігристі вина, виготовлені традиційним способом в італійському регіоні Брешія.

Franciacorta

Артуро Зіліані (Arturo Ziliani), генеральний директор Berlucchi, провідного виробника Franciacorta, охарактеризував 2021 рік як «дуже позитивний» і додав:  «Під час пандемії люди хотіли «нагородити» себе смачною їжею та особливими напоями, тому у часи Covid вони почали обирати продукти вищої якості. До того ж, Berlucchi має широку мережу каналів дистрибуції – ці фактори забезпечили стабільний рівень продажів навіть у час пандемії».

Franciacorta

Щодо зростання цін на Franciacorta, то Артуро Зіліані пояснює це кількома факторами, включаючи обмежений обсяг виробництва: «Останніми роками ми мали деякі природні явища, які негативно вплинули на наше виробництво – варто згадати лише пізні заморозки у 2017 році та град у 2020 –  і, як наслідок, ціни зростають. Крім того, минулого року ціни на інші ресурси, які ми використовуємо (скло, корок, енергія тощо), у свою чергу, також зросли».

Наразі серед виробників франчакорти домінують три великих гравці – Berlucchi, Bellavista и Ca’ Del Bosco, проте зростаючий споживчий попит викликав у нового покоління дрібніших виноробів бажання отримати більше виноградників, а не робити закупи винограду. Але представники консорціуму дуже стримані в своїх коментарях щодо цього: «Ми знаємо, що є ще трохи місця, аби висадити виноградники, але, на жаль, ми не готові поки що ділитися конкретною інформацією. Набагато збільшити кількість насаджень неможливо, тому що площа нашої території дуже маленька, а висадження за її межами заборонена».

Franciacorta

До того ж, існуючі правила виробництва Franciacorta DOCG обмежують максимальну врожайність  у кількості не більше 12 тонн винограду на гектар, і наразі консорціум не планує розглядати зміни до цих та інших суворих правил виробництва: як керівництво об’єднання, так і виробники, що до нього входять, вважають якість вина своєю головною метою.

Джерело: decanter.com
Фото: vipshop5w.ml

Знамените ігристе вино, яке виробляється в провінції Брешія регіону Ломбардія, показує фантастичні результати продажів, рівень яких перевищив допандемічні показники і досяг 20,3 млн пляшок. У зв’язку з цим деякі винороби навіть вимушені шукати додаткові виноградники, аби задовольнити зростаючий попит. Виробники франчакорти повідомили про зростання продажів на 28,3% минулого року порівняно з 2020 роком, коли продажі […]

Компанія Nyetimber повідомляє про рекордне зростання продажів та прибутку

Провідний англійський бренд ігристих вин Nyetimber в 2021 році встановив рекорд як з продажу, так і з виробництва. Порівняно з попереднім роком продажі у Сполученому Королівстві зросли на 55%, в Європі – на 89%.


Найбільш популярними продуктами Nyetimber у 2021 році були Nyetimber Rosé, його розпродали до серпня 2021 року, а також Nyetimber Classic Cuvee, яке довелось дадатково виставити в продаж в кінці року через безпрецедентний попит.

Очікується, що компанія продовжить своє зростання: до 2030 року планується виготовлення двох мільйонів пляшок. Серед ігристих вин Великобританії Nyetimber лідирує протягом 30 років. У 2021 році на експорт пішло близько 15% запасів виробника.

Nyetimber

У жовтні 2021 року, у першому в історії спеціальному звіті MW Тіма Аткіна (Tim Atkin) England Special Wine Report, компанія була названа «виробником вина року». Спеціальний звіт по Англії за 2021 рік став результатом однієї з найбільших одиночних дегустацій англійських вин, що колись проводились, і ще одним підтвердженням унікальності бренду.

Вважається, що саме Nyetimber є першим виробником англійських ігристих, який вирощує три сорти винограду виключно для цієї категорії вин: Шардоне, Піно Нуар та Піно Меньє.

Nyetimber

«Попит на наші вина продовжує зростати не лише у Великій Британії, а й у всьому світі. Дуже приємно бачити постійно зростаючу кількість споживачів, які цінують досвід, важку роботу та самовідданість, вкладені у створення кожної пляшки нашого вина. Приємно бачити, що популярність Nyetimber та галузі загалом продовжують зростати такими темпами», – коментує результати року Ерік Хірема (Eric Heerema), генеральний директор та власник компанії.

Вина Nyetimber регулярно беруть участь у різних знакових заходах високопосадовців: ці ігристі подавались в американському посольстві в Лондоні, президенту Бараку Обамі (Barack Obama) на Даунінг-стріт – офіційній резиденції Прем’єр-міністра Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, президенту Дональду Трампу (Donald Trump) на вечері у Бленгеймському палаці.

Nyetimber

Gusbourne, ще один провідний виробник вина в Англії, також повідомив про зростання продажів. Після поступового відновлення після локдауну прибуток виноробні збільшився на 95% до 4,1 млн фунтів стерлінгів за рік, що закінчився 31 грудня 2021 року: це, за словами власників, безсумнівно відображає зростання продажів. Чистий виторг за 2020 рік склав 2,1 млн фунтів стерлінгів, а в 2019 році – 1,7 млн фунтів стерлінгів.

Підготувала О. Бантишева за матеріалами harpers.co.uk
Фото: facebook.com/Nyetimberwines

Провідний англійський бренд ігристих вин Nyetimber в 2021 році встановив рекорд як з продажу, так і з виробництва. Порівняно з попереднім роком продажі у Сполученому Королівстві зросли на 55%, в Європі – на 89%. Найбільш популярними продуктами Nyetimber у 2021 році були Nyetimber Rosé, його розпродали до серпня 2021 року, а також Nyetimber Classic Cuvee, […]

Біодинамічне землеробство Стінга заблоковано в Італії

Методи біодинамічного землеробства, подібні до тих, які британський музикант, співак і винороб використав на своєму винограднику в Тоскані, не отримали юридичного визнання в Італії після блокади з боку президента країни.


Після обурення вчених, які подали петицію проти закону щодо біодинаміки, ухваленний закон було заблоковано.

Методи біодинамічного землеробства

За повідомленням The Times, винні експерти розкритикували методи «співака, який перетворився на винороба». Депутат Ріккардо Магі (Riccardo Magi), який очолив опозицію з питання біодинаміки, сказав: «Ми уникали надання офіційного статусу методу, який не має наукової основи».

Методи біодинамічного землеробства

Було зазначено, що у випадку, якщо законопроєкт залишити без змін, біодинаміка стане в один ряд з органічним землеробством, і це дозволить використовувати метод на тисячах інших, окрім маєтку Стінга Il Palagio, виноробнях, що в свою чергу потребує фінансування та просування.

Біодинамічне землеробство Стінга

На сьогодні думки розділилися, винный критик Джейн Маккуітті (Jane MacQuitty) вважає, що італійці подолають ханжеські погляди на біодинамічні вина: «У австрійського філософа Рудольфа Штайнера (Rudolf Steiner), можливо, були дивовижні теорії, але біодинамічне вино – це лише крок уперед у порівнянні з виробництвом органічного вина, що спонукає кожен виноградник показувати найкращі результати з можливих». Проте лауреат Нобелівської премії з фізики Джорджіо Парізі (Giorgio Parisi) заявив: «Відверто кажучи, це чаклунство».

Підготувала О.Бантишева за матеріалами thedrinksbusiness.com
Фото: clubevinhosportugueses.pt, italianacademyfoundation.org, thedrinksbusiness.com

Методи біодинамічного землеробства, подібні до тих, які британський музикант, співак і винороб використав на своєму винограднику в Тоскані, не отримали юридичного визнання в Італії після блокади з боку президента країни. Після обурення вчених, які подали петицію проти закону щодо біодинаміки, ухваленний закон було заблоковано. За повідомленням The Times, винні експерти розкритикували методи «співака, який перетворився […]

В Британії зачиняється найстаріший паб

Заклад Ye Olde Fighting Cocks, якому більше 1200 років, не пережив труднощі пандемії.


Питний заклад, який, за твердженнями місцевих істориків, було закладено ще в 793 році поряд з руїнами древньоримського міста задовго до утворення Об’єднаного Королівства, бачив за цей довгий час багато чого. Йому довелося пережити велику кількість війн та завоювань, голод та епідемії, але пандемія ковіду виявилася для пабу смертним вироком.

Минулої п’ятниці власники Ye Olde Fighting Cocks оголосили про його банкрутство: паб додався до низки історичних закладів, що не пережили «тривалий період надзвичайно складних умов торгівлі» та зачинилися під час пандемії.

Керуючий пабом Христо Тофаллі (Christo Tofalli) з сумом оголосив: «Разом зі своєю командою я намагався зробити все, щоб заклад продовжував працювати. Проте останні два роки були безпрецедентними для індустрії гостинності, і, хоча всі ми докладали великих зусиль, щоб забезпечити роботу пабу,  нажаль, ми програли».

Бізнес-група Mitchells and Butlers, якій належить нерухомість Ye Olde Fighting Cocks і яка також володіє низкою пабів у Великій Британії, вже зробила заяву, що в майбутньому планує поновити роботу закладу, однак не поточнила, коли точно це станеться.

 

Заклад Ye Olde Fighting Cocks, якому більше 1200 років, не пережив труднощі пандемії.

X
Украина